Първоначално изпратено от tony1975
Разгледай мнение
Разбира се, че това означава "не дели". Затова и Агрия се търгува на съответната цена, затова и за целия февруари има 100 хил. лв. оборот, барабар с днешния необичайно голям обем от 30 хил. лв.
Сравнението с Амазон по-надолу определено ми освежи деня Чуват се и гласове, че Агрия е по-добра опция за пенсионните ни дружества от чуждите фондове.
Интересното е, че мениджмънтът не се интересува от борсовата цена на компанията и даже го заявява в съвсем прав текст, но пък отделни представители на борсата се интересуват от това, което мениджмънтът уж върши за създаване на стойност за инвеститорите. На екраните си виждаме една несподелена любов, една асиметрична връзка, при която единият субект само дава, а другият само взима.
Неангажиращото ми мнение е, че пазарната цена тук не е маркет фейлиър. Нямам и дялове тук, не съм и имал, но ми е важно пазарът, форумът и всеки по отделно да се стреми към максимизиране на ползите си от инвестирането на БФБ, а това минава през активизъм и натиск върху листнатите компании "да делят".
Коментар