Първоначално изпратено от p_trade
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнение
ха ха 25-30 лв... като за мезе го взе ... евалата
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
Аз също мисля че е крайно време за дивидент но при такава новина цената ще е много по различна и при тоя нисък фрий флоут ще е трудно да се отиграе.
Европейската Инвестициона Банка и ДСК би трябвало тази година да им отпуснат 60 милиона лева за пристанището и може след тази голяма ликвидност да се решат да почнат да разпределят част от печалбата.
Софком е заложна къща която има малък ръст и бизнесът моделът им не изисква много свеж ресурс. А Агрия е една от най големите и бързо растящи в земеделието и там се иска много лев за земя,бази, поглъщане на по малки компании и т.н.
В крайна сметка ако гледаме от днешна дата напред мисля потенциалът е в пъти по голям при Агрия но времето ще покаже дали е така.
Като искаха да задържат кеша защо пробваха да си гласуват огромния бонус ? Акцията ще тръгне само с дивидент ..успех на всички !!
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Този който има амбициозни инвестиционни планове, които биха донесли още по-големи ползи на акционерите!
Компании които се разрастват агресивно и не разпределят дивидент има хиляди по света, Агрия не е прецедент. Въпроса е че специално на БФБ, доверието се печели именно със споделяне на поне малка част от печалбата.. Просто като жест, че зачиташ по-малките акционери и си готов да делиш с тях.
Примерно Алтерко също е много бързо растяща компания и по принцип не би трябвало да раздава дивидент. Те обаче решиха да дават малък такъв /мисля че около 10% от годишната печалба бе обещано/ само като сигнал към акционерите си.
Ако Агрия тръгнат по същия път, много бързо пазара може да преоцени виждането си към тях и цената на акцията да отиде към диапазона 25-30 лв., където е реалната оценка. Тогава вече компанията може да се възползва от привилегията на публичния статут и чрез една малка емисия акции /10-15% от капитала/ да набере сериозен финансов ресурс с който да реализира амбициозните си инвестиционни проекти.
Ето така функционират капиталовите пазари по белия свят! При нас също има подобни примери /Алтерко/ но засега са мнооого редки.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение...
Щом имат печалба Агрия и не разпределя печалбата между акционерите значи има нещо съмнително. Кой не би разпределял между съдружниците си??
Компании които се разрастват агресивно и не разпределят дивидент има хиляди по света, Агрия не е прецедент. Въпроса е че специално на БФБ, доверието се печели именно със споделяне на поне малка част от печалбата.. Просто като жест, че зачиташ по-малките акционери и си готов да делиш с тях.
Примерно Алтерко също е много бързо растяща компания и по принцип не би трябвало да раздава дивидент. Те обаче решиха да дават малък такъв /мисля че около 10% от годишната печалба бе обещано/ само като сигнал към акционерите си.
Ако Агрия тръгнат по същия път, много бързо пазара може да преоцени виждането си към тях и цената на акцията да отиде към диапазона 25-30 лв., където е реалната оценка. Тогава вече компанията може да се възползва от привилегията на публичния статут и чрез една малка емисия акции /10-15% от капитала/ да набере сериозен финансов ресурс с който да реализира амбициозните си инвестиционни проекти.
Ето така функционират капиталовите пазари по белия свят! При нас също има подобни примери /Алтерко/ но засега са мнооого редки.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение
Няма ли дивиденти или обратно изкупуване - това си е чисто дарение.
От 4 години купувам Софком . С дивидентите вече ми е под 2 лв цената като в момента е 7.35 , т . е. Над 400 % профит.
Щом имат печалба Агрия и не разпределя печалбата между акционерите значи има нещо съмнително. Кой не би разпределял между съдружниците си??
Европейската Инвестициона Банка и ДСК би трябвало тази година да им отпуснат 60 милиона лева за пристанището и може след тази голяма ликвидност да се решат да почнат да разпределят част от печалбата.
Софком е заложна къща която има малък ръст и бизнесът моделът им не изисква много свеж ресурс. А Агрия е една от най големите и бързо растящи в земеделието и там се иска много лев за земя,бази, поглъщане на по малки компании и т.н.
В крайна сметка ако гледаме от днешна дата напред мисля потенциалът е в пъти по голям при Агрия но времето ще покаже дали е така.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
Заемите не се ли обслужват.....?Last edited by MrSi; 26.02.2021, 06:18.Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от cam Разгледай мнениеАми те си я разпределят, само че като заеми, проверете отпуснатите необезпечени заеми, за над 40 млн. май бяха...и всяка година растат....
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
ами сигурно имат причина
из едни стари архиви: Агрия отхвърли предложение от фонд на Елана да разпредели 1 млн. лв. за дивидент
"Предложението на Елана Високодоходен Фонд АД, което е с дял от 1,3% в капитала на Агрия Груп, е било подкрепено от пенсионните фондове на ПОК Доверие АД, които държат общо 8%."
От 4 години купувам Софком . С дивидентите вече ми е под 2 лв цената като в момента е 7.35 , т . е. Над 400 % профит.
Щом имат печалба Агрия и не разпределя печалбата между акционерите значи има нещо съмнително. Кой не би разпределял между съдружниците си??Last edited by MrSi; 25.02.2021, 22:54.Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
- 1 like
Коментар
-
Привет
Никога не бих си позволил лукса да плюя, първо нямам знанията и второ знаеш че С.България ми е в ДНК-то и Варна и Русе и Плевен. Просто припомням, че тук всяка година има едни очаквания и надежди за дивидент, които вече 12-13г. намират категоричен отпор от мениджмънта - може и да е за добро(нямам информацията), а може и да поради други причини - нека не влизаме в мрачни сценарии.
Успех и на теб и на съпругата и март да продавате на 15лв!!!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от olimpiec Разгледай мнение
Тони стига плю, инвестицията на жена ми!!!Ако нямаш кеш срещу определена малка лихва ще ти предоставя!!!
Никога не бих си позволил лукса да плюя, първо нямам знанията и второ знаеш че С.България ми е в ДНК-то и Варна и Русе и Плевен. Просто припомням, че тук всяка година има едни очаквания и надежди за дивидент, които вече 12-13г. намират категоричен отпор от мениджмънта - може и да е за добро(нямам информацията), а може и да поради други причини - нека не влизаме в мрачни сценарии.
Успех и на теб и на съпругата и март да продавате на 15лв!!!
- 3 Харесвания
Коментар
-
Всяка година преди поканите за ОСА се прокрадва тук тази надежда, но ... не става! Хората са си решили, че няма да делят и устойчиво го показаха през всичките 12-13 годиниLast edited by olimpiec; 24.02.2021, 18:16.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
Имат 2*ебитда дългосрочен дълг, под 2*ебитда капитализация, оборотният капитал изглежда ок/без частта за вземанията от свързани лица, но и те, са под 2*ебитда, единственият проблем е недоверието в мениджмънта, ако той беше читав цената щеше да е над балансовата даже. Сега основният въпрос е колко отбив търсим заради това, а това е въпрос единствено на сантимент.
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар