If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Замислям, се че имаме сериозен проблем с няколко фактора, които влияет и ще продължават да създават проблем пред земеделците - зърнопроизводители
1) С напредване на технологиите неплодородни земи ще се разработват
2) С годините химическите елементи ще донасят все по-големи добиви и това ще свива износа
Решението може би ще бъде да се насочват към растения необходими за биогорива, но тук трябва разбира се да се намесят може би и еколозите.
Замислете се без електрически автомобили, които няма еднозначен отговор какво ще се прави с батериите и колко се замърсява в процеса на производство им и въобще потреблението на ток.
Ако се премине на 50, а по късно и на 100% биогориво дали няма да има недостиг и тук земите да спомогнат за засяване на ‘горива’.
Може би си прав, но аз продължавам да си въобразявам, че следващият етап трябва да е задоволяване на собствените ни нужди, от плодове, заленчуци и месо. Поне докато държавата спре да ги внася!
Замислям, се че имаме сериозен проблем с няколко фактора, които влияет и ще продължават да създават проблем пред земеделците - зърнопроизводители
1) С напредване на технологиите неплодородни земи ще се разработват
2) С годините химическите елементи ще донасят все по-големи добиви и това ще свива износа
Решението може би ще бъде да се насочват към растения необходими за биогорива, но тук трябва разбира се да се намесят може би и еколозите.
Замислете се без електрически автомобили, които няма еднозначен отговор какво ще се прави с батериите и колко се замърсява в процеса на производство им и въобще потреблението на ток.
Ако се премине на 50, а по късно и на 100% биогориво дали няма да има недостиг и тук земите да спомогнат за засяване на ‘горива’.
Ааа, така да. Но хората са рискували повече тогава, проявили са далновидност и си заслужават отплата. Моята средна е около 23 лв.и дори и такава ми се вижда добра
На мен ми се струва съвсем малка печалбата 9–20лв, може би защото сравнявам следните възможни варианти за инвестиция в този период
1) лихви по депозити може би на сегашното ниво ама без риска
2) хващаш ETF S&P 500. - щеше да си с над 300% с доста по-нисък риск
Продължавам да мисля, че тепърва трябва да се отплати тази инвестиция на търпеливите със сериозна възвръщаемост.
Висока е спрямо 9 левовците, които държат акции тук от IPO-то. Иначе средна около 20 лева си е постижение, което ще се отплаща добре.
Ааа, така да. Но хората са рискували повече тогава, проявили са далновидност и си заслужават отплата. Моята средна е около 23 лв.и дори и такава ми се вижда добра
Грую уважавам ти мненията като форумец, защото смятам, че имат придадена стойност за форума, НО това твое мнение показва, че имаш личен казус с Батя.
Има зверски комплекс от мен, отделно е и страшно завистлив Ганю
Изопъчава и лъже по мой адрес при всяка възможност. Повечето форумци обаче са наясно с обстоятелствата и зная кой колко струва. Така че въобще няма да му падам на нивото и да се обяснявам какво и защо..
От IPO акцията( 9.04 лв 12.2007г) не е направила своя растеж все още. Нормално е да се счита, че акцията има потенциал за избухване, но без адекватен пазар и в моментни трудни времена за аграрния сектор изглежда по скоро неосъществим.
В момента вероятно се търгуват очаквания след преминаването на трудния аграрен период и стабилизиране въобще на БФБ и нанасянето на много по адекватни пазарни оценки на бизнесите. Изглежда да не е лишено от логика, тъй като предстои влизане на България в еврозоната. Търговията на акции да стане още по достъпна, да се даде възможност за покупки на наши акции в чужбина с листвания на други борси.
В момента имам наблюдение, че дори западно европейски акции, които се търгуват само в Европа имат една оценка, а при търгуване и в САЩ друга. Може би с нарастването големината на пазара повече се изкристализира реалната пазарна оценка на една компания.
на Батя ти и да сиакш, не можеш му се мериш с.... лицемерието. Тук например окаше като глашатай на селски сбор как чака 60 лева и нагоре и нямал да продава, а сега заяви, че продал половината над 27 лева. Мда, класика Интересно ми е дали и един ще си признае, че е купил над 25 лева в очакване на 60 (освен пандата де, той е коректен)? Или единственият доказано купил на подобни нива е само "умният" аграр? Е, все пак по-добре от спиртоварна или буренаци край Пловдивските села
Грую уважавам ти мненията като форумец, защото смятам, че имат придадена стойност за форума, НО това твое мнение показва, че имаш личен казус с Батя.
Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар