IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Тук много философски я подкарахте нещо :-)
    Мога само да добавя - това че оценката на някоя компания е надута, не означава, че тя не е успешна.
    На мен американските тех компании ми се струват огромен балон, но това не означава че Гугъл (примерно) не се развива успешно ;-)
    Това че борсата е оценила Алтерко на 320М също ми се вижда свръх оптимистично, но това не пречи хората да си продават джаджите.
    За Неохим, проблемите на предприятието са известни (супер амортизирана база и неяснота относно цената и доставката на основната суровина), но пък едва ли някой ще отрече че успяха да се възползват от създалата се ситуация покрай войната по най-добрия начин. Дали ще могат да го правят и в бъдеще ... труден въпрос.
    Тук, също предстои да видим как ще се развият събитията.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
      Груйчо, ти от много умуване и философстване все бягаш след успешните компании и проклинаш съдбата! То не беше Алетрко, не беше Неохим, сега пък Агрия ти е трън в очите.. мажото не бил ок, ама то на БФБ няма как да стане.. пшеницата ще падне... Вземи се осъзнай най-сетне, че все си след събитията.. и това от много умуване и мъдруване.. и от безпочвена свръхувереност, че аз съм голям пич и ги виждам най-добре нещата, а другите са просто късметлии или вътрешари.
      Живота / и в частност борсата/ е това, което е. Разликата в хората е че всеки възприема това, което е по свой си начин. Начина на възприемане определя начина на мислене, начина на мослене определя действията а действията пък определят резултатите. Остава въпроса, ако не одобряваме нещо защо се занимаваме с него. В частност ако не одобряваме нашата борса или пък някоя конкретна компания на нашата борса, защо да се занимаваме с нея а не с това, което одобряваме. Е на този въпрос аз лично нямам отговор
      Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Уби ме, Батя - Балонерко било успешна компания - само ти си знаеш как я надуха яхтсмените, дано си продал там, че Черният Петър ще е много як. А за Неохим пък съвсем - те там утре спокойно могат да хлопнат кепенците и туто ла финито, и без това са проядена комунистическа кочина с гербави калинки начело, държат ги само защото са сериозен работодател в региона, а никой не иска бунтове. Виж за Агрия си прав - не я купих на 6 лева, купих я на 12, само дето нямам телефонна връзка, за да ми каже някой, че мажото ще почне яко да изкупува на 21, за да добута до 30 за седмица, та да продам там, затова продадох на 21. Доволен съм, но, разбира се, можеше и още - ако имах инфо като някои, щеше да има още кинти (реални, а не виртуални) в портфейла, но здраве да е, и на толкова съм доволен, както вече казах, все пак не съм го игра; с 200-300 акции

Успех тук, компанията е добра, но всички се креши на вярата, че мажото ще купува - дано не спира, че спре ли, става весело. Въпреки фундамента!
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Груйчо, ти от много умуване и философстване все бягаш след успешните компании и проклинаш съдбата! То не беше Алетрко, не беше Неохим, сега пък Агрия ти е трън в очите.. мажото не бил ок, ама то на БФБ няма как да стане.. пшеницата ще падне... Вземи се осъзнай най-сетне, че все си след събитията.. и това от много умуване и мъдруване.. и от безпочвена свръхувереност, че аз съм голям пич и ги виждам най-добре нещата, а другите са просто късметлии или вътрешари.

Коментар

• Пандичка, много навътре ги приемаш нещата и постоянно забравяш, че БФБ не е нормална борса, а можаритарите тук (на борсата, не конкретно в тази компания) са алеле-майко, затова, ако видиш нещо, което ти изглежда подценено, то не значи, че си хванал златната рибка, а че има нещо, което не знаеш. Хубавите компании на БФБ, които наистина ще дадат стабилен профит през следващите няколко години (гарантирано - каквото и да значи), дават дивидент (реален, а не за бог да прости, щото, видиш ли, ние сме много растежни, ама не знаем кво да си правим парите) и мажоритарят и не е прекалено алчен, са единици. И почти всички си се търгуват на ебати коефициентите. Помисли си защо е така и се постарай да ги намериш - може пък да ти е от полза. Не го казвам наставнически, а като на приятел.

П.С. Снощи, по препоръка, гледах някакъв биграфичен филм за Бъфет. Аз по принцип не съм осоебн фен на авторитетите, ама този пич първо, не се е създал от нищото (баща му е ебати звездата), второ, явно првръщането му в демократ от републиканец (баща му е републикански когресмен) му е дало достъп до едни кинти, и трето - ми той в последните 30 години не може да бие дори индексa. Ебати е великият инвеститор. Та умната и ти си знаеш, интелигентен човек си
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
              едно не разбрах - като пада пшеницата, значи е супер, ще пълним здраво на тънки цени, като се качва, супер е, продаваме на високи цени. Има ли положение, при което пълним на високи цени и продаваме на ниски, или няма значение момиче, момче, при всяко положение бичето еве, както се пееше в една популярна песен?
              Какво не разбра? като празнят складовете е добре да е висока цената, като ги пълнят е добре да е ниска. можеш да го видиш и в гайдънса на гленкор

Glencore trading profit poised for best-ever year

https://www.mining.com/glencore-trad...est-ever-year/

Last edited by Black and white cat-foot; 28.07.2022, 08:46.
              destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Завършена мини елха част от по-голяма незавършена такава Следва лека пауза

https://tvc-invdn-com.investing.com/...eedc967872.png

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение

Глупости, още нито един кораб не е отишъл да товари
                  Не да товари, да разтоварва .....

Коментар

• Първоначално изпратено от VNM Разгледай мнение

Просто корабите превозваха орУжие а не трябваше.
                    Глупости, още нито един кораб не е отишъл да товари

Коментар

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
                      Русия няма проблем с износа на зърно.
                      След като нямат проблем ,защо си изключват транспондерите и се крият като мишки

https://www.ft.com/content/86d2be80-...8-dd006b070854
                      Last edited by petrg5s; 27.07.2022, 14:00.

Коментар

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение

Говори се, че част от сделката е било някакво облекчение на санкциите. Но явно Ердоган не е успял да договори такова нещо със Запада и последваха ракетните удари по Одеса.
                        Просто корабите превозваха орУжие а не трябваше.

Коментар

Като част от сделката беше падане на някакви ограничения от западните страни, но може само за застраховките да е било
                          Русия няма проблем с износа на зърно. Не е част от санкциите. Всъщност ако решат да се самоограничат /както газа/, това би повлияло на цените в огромна степен с всички катастрофални последствия за света вкл. и за руското селско стопанство.
                          Говори се, че част от сделката е било някакво облекчение на санкциите. Но явно Ердоган не е успял да договори такова нещо със Запада и последваха ракетните удари по Одеса.

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение

Мисля че износа на храни от Русия не бил санкциониран. Русия беше наложила забрана за износ на зърно по едно време.
                            Като част от сделката беше падане на някакви ограничения от западните страни, но може само за застраховките да е било

Коментар

Това едно но и му
                              паднаха му ограниченията за неговия износ на зърно от американците и ЕС
                              Мисля че износа на храни от Русия не бил санкциониран. Русия беше наложила забрана за износ на зърно по едно време.

Коментар

• Припряно събиране на акции, според мен ще видим ново придобиване скоро
                                Агри виа е купена за 2 880 000 отговарящо точно на 100к акции
                                Last edited by Yori; 27.07.2022, 11:53.

Коментар

Working...
                                X