Няма да могат за 50 млн.лв да я придобият, защото ако кризата е само лихквидна и активите са наред, то цената няма да е толкова ниска, ще се появят много купувачи пред БНБ, не само от сегашните акционери, но и други рискови играчи и фондове.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от vinkel Разгледай мнениеВече ти отговорих , но ще поясня .
Основния капитал мисля беше около 360 мио .
Коментар
-
Първоначално изпратено от draznitel_3 Разгледай мнениеДо колкото знам ВТБ държат около 10% от капитала, а оманците може да се окажат и доганци, както някой спомена по-напред в темата
Демек имам следващ въпрос. Ако я оставят да фалира, има ли шанс след това да я купят за някаква символична сума, с което реално ще придобият сегашните си 10% + останалите 90 %
Основния капитал мисля беше около 360 мио , а необходимата вноска според мен ще бъде поне 500 мио при което съотношение те ще придобият номинално контрола .
Според закона за БНБ Централната банка може да даде срок примерно 1 месец на един акционер да прехвърли участитето си на друг акционер без да се интересува от цената , което е императивно , и той е задължен да го направи в срока . Мисля че извода е че няма да има пазарлък .
Това се прави с оглед защита на финансовата стабилност и интересите на депозантите .
Оманците и ВТБ ще реагират в тази посока за да защитят инвестициите си в банката и за да финансират дейността на дружествата които е кредитирала банката .Те са интересните !
Пропуснал си че по-долу съм написал че оманския фонд участва в увеличението на капитала на ВТБ в Русия и са партнъори от доста време !
П.С. Оманците да са доганци това са глупости на търкалета , казано на чист български език . Това е държавния резервен фонд на Оман който инвестира петродолари . Поради ограниченията да дават пари под лихва в Корана кредитират по този начин .Last edited by vinkel; 22.06.2014, 13:17.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vinkel Разгледай мнениеНа ВТБ и оманците им е по-изгодно да увеличат сега капитала на банката с парична вноска за да придобият активите в които те инвестират до момента .
БНБ може да избере кой да увеличи капитала на банката , т.е.кой да я придобие контрола и да забрани на останалите да участват в увеличението т.е. в контрола .Last edited by chronos; 22.06.2014, 13:07.
Коментар
-
Ето го интервюто на Ст.Александров и Ангарски при Люба Кулезич, днес 22.Юни.
http://play.novatv.bg/programi/na-sv...ulezich/407889 (някъде от 57 минута започва)
Коментар
-
.............
На ВТБ и оманците им е по-изгодно да увеличат сега капитала на банката с парична вноска за да придобият активите в които те инвестират до момента .
БНБ може да избере кой да увеличи капитала на банката , т.е.кой да я придобие контрола и да забрани на останалите да участват в увеличението т.е. в контрола .Last edited by chronos; 22.06.2014, 13:03.
Коментар
-
Първоначално изпратено от buba4ko Разгледай мнениеТочно и аз това се чудя - къде са ония КФН които налагат глоби от по 20К лева?
Ама как да им наложат глоба като явно и те са част от мафиотската структура...май ще трябва да се прави кървава революция и всичката власт да бъде ликвидирана начело с прокуратурата...иначе народа ще продължава да загива
Коментар
-
никой не плаша, просто доказвам с факти, че КФН наистина е гледала, защо да не започне да гледа и сега.
Личното мнение е едно, но когато започнеш да спекулираш, да манипулираш с мнението, което изразяваш си наказуем по закон. Особено, когато пишеш глупости и се праскаш колко знаеш...The best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнениеАко не ми вярваш, ето ти статията:
КФН е на път да глоби с 20 000 лева форумец на инвестор.бг
http://www.capital.bg/biznes/finansi...ka_na_nadzora/
Предлагам ти да изтриеш всички мнения, защото наистина могат много лесно да те глобят. Също така аз също искам да те помоля да спреш да пишеш
Я по-сериозно. Разбира се, че не трябва да се публикуват подвеждащи постове под форма на информация. Ама правото да изразиш лично мнение е гарантирано от конституцията и никой не може да бъде наказан за него.
А да плашиш гаргите с някаква мухлясала статия е направо смешно.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеБубачко всички сме така.Но ако са 1000-2000 кинта добре.Я ми кажи като изтеглиш 100000-200000 къде ще ги държиш?Представи си само че си продал наследствен имот за 120000 кинта и искаш да купиш друг за детето си?Какво правим?
По добре ужасен край, отколкото ужас без край.
Не знам за вас, ама мене ми писна ве4е през 5-10г да ни крадат най-безцеремонно и после най-страшното е че НЯМА виновни - НЯМА наказани !
Коментар
-
Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнениеСтоян Александров, също го потвърди, че големи фирми от енергетиката и също и Марица изток 2, на пожар в предните дни са изтеглили над 500 млн лв.
Очевидно има даден сигнал за това . Но къде са били Финансовия министър и Премиера да стопират тези транзакции. А всяка една такава транзакция БНБ я вижда на минутата през "Рингс".
Очевидно е имало организрана кампания - обиск на офисите, обвинение срещу подуправителя, анонимка, теглене на парите на държавните фирми-бездействие на правителството - > ликвидна криза.
Тук трябва да се прибави и борсова криза............... и всичко това безнаказано за хората които го правят.
Ама как да им наложат глоба като явно и те са част от мафиотската структура...май ще трябва да се прави кървава революция и всичката власт да бъде ликвидирана начело с прокуратурата...иначе народа ще продължава да загиваLast edited by chronos; 22.06.2014, 12:46.
Коментар
-
Първоначално изпратено от buba4ko............Last edited by chronos; 22.06.2014, 12:41.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнениеForex Master, проблемът е, че много от нещата, които пишеш са пълни глупости. Спекулираш с неща, които явно не разбираш...В твой интерес е да спреш да ги пишеш. Защото КФН не веднъж вече е глобявала хора, пишещи в този форум...
Ако някой си мисли, че нищо не разбирам от банки то той няма представа с кого говори. Това първо. Второ, с мен не може да се говори от позиция на размахването на пръст и заплахи за глоби! Препоръчвам да не се прави нито от аматьори нито от професионалисти!
Наистина приключвам по темата. Приятен ден на всичкиСедерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
Коментар