IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Чиновниците от ЕС май са в отпуск през август. Дано през септември да предприемат нещо по казуса. В крайна сметка, за мащабите на ЕС България е незначителна.
    Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
      Заставането на държавата зад банката е необходимо но недостатъчно условие за връщане на доверието. Аз повече нямам намерение да държа сериозни пари в БГ банка ако не са изпълнени поне следните 2 условия:
      1. Клоунът начело на БНБ да се разкара
      2. Законът за гарантиране на депозитите да се промени по такъв начин че да гарантира не само сумата а и срока на връщането.
      Ми колко му е да сложат друг още по добър циркаджия.Докато го разкрием ....Не разбра ли че закона може да се променя или да се прецаква с нов закон наречен Закон за престуктуриране на ................банк.Аз съм приключил с филма пари в банка в България.

Коментар

• Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
        Не се заблуждавайте, нито са свалени обвиненията, нито е прекратено производството. Това, че са пуснати от ареста, още нищо не означава.
        Това е само от ползва за потърпевшите жени, но проблемите на вложителите не се решават. Това нищо не доказва.
        И това ще стане, а иначе за вложителите си прав/а нищо не е решено и май не се търси решение, а начин да се фалира банката и да се заграбят активите

Коментар

• Първоначално изпратено от Dali Разгледай мнение
          Иначе за информация:

http://www.standartnews.com/mneniya-...ht-250095.html

Банки от цяла Европа са получавали държавна помощ
          Ами този въпрос виси през цялото време.....защо за едни може, а за други не!?

Коментар

• Иначе за информация:

http://www.standartnews.com/mneniya-...ht-250095.html

Банки от цяла Европа са получавали държавна помощ

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
              http://dnes.dir.bg/news/sad-ktb-podk...-17253483?nt=4

Вече няма задържани
              Не се заблуждавайте, нито са свалени обвиненията, нито е прекратено производството. Това, че са пуснати от ареста, още нищо не означава.
              Това е само от ползва за потърпевшите жени, но проблемите на вложителите не се решават. Това нищо не доказва.

Коментар

Ok, сега какво казваш, че ПИБ имат връзки и с Европейската комисия? Както казах и преди, банката трябва да отговаря на определени изисквания, очевидно КТБ не е отговаряла.

http://europa.eu/rapid/press-release_IP-14-754_en.htm

"The European Commission approved on 29 June 2014 a liquidity support scheme for Bulgarian banks as being compatible with EU state aid rules."
                Кои са "определените" изисквания на които КТБ не е отговаряла? По отчет банката е в перфектно състояние по това време. Самият Искров на пресконференцията СЛЕД затварянето твърдеше че КТБ е ок и има само ликвиден проблем. Та, каква е тайната която ти знаеш а Искров не е знаел? Разрешението от ЕК е искано на 29.06, тоест, по време на затварянето на КТБ, на БНБ въобще не им е идвало наум да говорят с ЕК. Направиха го чак когато ножа опря до кокала с ПИБ.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                  А с 2% покриваш ли си административните и другите разходи ?
                  14% ми е малко височко.Коя фирма ще дърпа заеми на 14% и ще печели нещо?
                  Да ти кажа и аз това питах преди около пет години как ще ми плащате 9.1% при условие че другите банки дават жилищни кредити на 6.5,6.9%
                  Явно се Управят някак си

Коментар

Ok, сега какво казваш, че ПИБ имат връзки и с Европейската комисия?
                    Хахаха, нищо такова не твърдя. Кажи какво пушиш, искам от същото.

Коментар

• Ok, сега какво казваш, че ПИБ имат връзки и с Европейската комисия? Както казах и преди, банката трябва да отговаря на определени изисквания, очевидно КТБ не е отговаряла.

http://europa.eu/rapid/press-release_IP-14-754_en.htm

"The European Commission approved on 29 June 2014 a liquidity support scheme for Bulgarian banks as being compatible with EU state aid rules."
                      Last edited by Dali; 21.08.2014, 17:22.

Коментар

• Първоначално изпратено от ЧОКО&БОКО Разгледай мнение
                        Абе не си много прав,имам някакъм спомен че фирмените кредити са на около 14% така че пак ще им останат 2-3% + такси.Или не съм прав?
                        А с 2% покриваш ли си административните и другите разходи ?
                        14% ми е малко височко.Коя фирма ще дърпа заеми на 14% и ще печели нещо?

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                          Това е доста бърза формула за естествен фалит, браво
                          Абе не си много прав,имам някакъм спомен че фирмените кредити са на около 14% така че пак ще им останат 2-3% + такси.Или не съм прав?
                          Last edited by ЧОКО&БОКО; 21.08.2014, 17:15.

Коментар

.
                            И как ще спреш хората с негарантираните и гарантираните депозити да си ги изтеглят в първия работен ден на КТБ?
                            Връщат 8.25 % + 1.5% бонус за 12 месеца и никой няма си мръдне парата поне не всичката т.е 9.15 % капиталицация + 1.5 %бонус = 10.65%
                            Това е доста бърза формула за естествен фалит, браво

Коментар

.
                              Връщат 8.25 % + 1.5% бонус за 12 месеца и никой няма си мръдне парата поне не всичката т.е 9.15 % капиталицация + 1.5 %бонус = 10.65%
                              Те тука се навъдиха сума ти хора дето великодушно ми обясняват че те щели да ми спасяват депозита. Ако се окаже че освен "спасяването" ще ми "плащат" и 10% лихва, тва значи революция

Коментар

• Първоначално изпратено от Solomoon Разгледай мнение
                                Вярно е!
                                дори и сегашните, променени от квесторите лихви да си останат /междудругото те хич не са си зле/, пак няма да е чак толкова голям броя на изтеглените депозити, ако се постигне НАЙ-ВАЖНОТО, а то е да са възвърне доверието, а то може да се възвърне, ако ДЪРЖАВАТА ЗАСТАНЕ ЗАД БАНКАТА и заяви, че я подкрепя - начини има много.
                                Заставането на държавата зад банката е необходимо но недостатъчно условие за връщане на доверието. Аз повече нямам намерение да държа сериозни пари в БГ банка ако не са изпълнени поне следните 2 условия:
                                1. Клоунът начело на БНБ да се разкара
                                2. Законът за гарантиране на депозитите да се промени по такъв начин че да гарантира не само сумата а и срока на връщането.

Коментар

Working...
                                X