IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
    Дойде ми на ум как могат да скърпят Корпоративна търговска банка, да се разплатят без проблем, без загуба с вложителите, да се разделят с част от активите, с минимални щети и за акционерите. Без да товарят БНБ, Фондът за гарантиране на влоговете в банките или да се вземат заеми, но това не е мой проблем и затова поне засега, смятам да спестя обясненията. Има хора които получават заплати за това, нека те мислят!
    Прав си.Просто в темата едни некомпетентни хора питат как 2,1 млрд от Фонда покривали 4,9 млрд депозити.Много е елементарно й ще им го обясня много просто - КТБ има активи, които дори и да не са 7 млрд и част от кредитите да се отпишат (възможно на теория), както е на хартия, са огромни и простите сметки показват, че управлението и/или продажбата им ще покрие депозитите на хората.ББР и Фонда ще излязат на "+" от цялата врътка накрая, освен разбира се,ако не се намесят едни по-висши сили...

Малко оффтопик : Гледахте ли на 24 юни кръглата маса по икономически въпроси, на която бяха поканени редица експерти, организирана от ББЦ (абстрахирайте се от организатора, и аз не съм фен).Та на тази маса проф.Димитър Иванов (пак се абстрахирайте) зададе един много смислен въпрос - Защо банките кредитират само в евро? Аз за себе си имам отговор,но ми е интересно някой от вас дали има идея.
    Намерете я в гугъл кръглата маса,интересна беше.
    Last edited by andy2000; 26.06.2014, 16:17.

Коментар

• Дойде ми на ум как могат да скърпят Корпоративна търговска банка, да се разплатят без проблем, без загуба с вложителите, да се разделят с част от активите, с минимални щети и за акционерите. Без да товарят БНБ, Фондът за гарантиране на влоговете в банките или да се вземат заеми, но това не е мой проблем и затова поне засега, смятам да спестя обясненията. Има хора които получават заплати за това, нека те мислят!
      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнение
        Продължавам да си мисля, че обикновения краен потребител ще си получи парите.
        Най-вероятно, но акционерите ... едва ли.
        Днес се забавлявах да чета следното:
        БНБ: КТБ е с висока ликвидност и функционира нормално
        http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...rmalno,174463/

Ако бях акционер, бих си помислил дали да не търся отговорност на държавата по ЗОДОВ

Коментар

• 25.06.14 07:54

"Автор: Р. Караджов
          FOREX, STOCKS, BONDS, FUTURES & OPTIONS EXCHANGES

Каквато властта, такава и нейната банка!

КТБ била много хубава банка, раздала от чудесни, по-чудесни кредити, но лошите вложители си изтеглили парите! Много хора близки до политиката, властта, вторачени в нейните задни части, са втрещени от това, че "банката на властта" - фалира! Какво чудно има? Каквато властта, такива са и нейните банки! Щеше да е чудно обратното!

Не е ли право на вложителите да теглят парите си когато поискат, а не с тях да спасяват нечия банка? Изниква въпрос, щом банката е чак толкова безпроблемна, защо нито една друга банка в България не отпусна кредит на КТБ за да завиши тя своята ликвидност? Защо, щом е безпроблемна, не получи финансиране дори от БНБ, докато мине паниката? Защо не е разпродавала така красивите си активи за 7.3 млрд. лв.? Впрочем, високите активи не значат нищо, освен ако не са пари в брой, или не са много бързо ликвидни! Попитайте кой да е притежател на недвижими имот обявен за продажба по въпроса! Цената им може да е силно завишена в отчетите на банката. Дори да имат тази цена (7.3 млрд.), то въобще не значи, че при обявяването им за продажба тя може да бъде получена. КТБ имала ценни книжа за 700 милиона. Вчера някой се изказа, че те били бързо ликвидни на борсата.

Вероятно лицето никога не е поглеждало какви са обемите на Българска Фондова Борса! 700 милиона изсипани на борсата за няколко дни, ще я потопят и ще се превърнат много бързо в 100 милиона. Най-голямата лъжа разнасяна тези дни е, че няма банка която да устои на паника! Напротив, но това е съвсем отделен въпрос!"

...................
          Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!

Коментар

• Няма ли кой да ги банне тия "програмисти", че прекалено много ще ни дойде "акъла". То страшни разбирачи. Като ви знам нивото, по-добре не казвайте, че сте програмисти, че създавате лошо име на професията. Станали разработчици в "Девета Глуха ООД" и се мислят за върха на хранителната верига - я тихо, да не уволня 3-ма, 4-ма, защото сте ме издразнили. Темата е за КТБ.

По темата, гледах интервюто с Хърсев. Чудно спокоен и позитивен остава, интересно дали са му напълнили гушата с кинти или наистина може да му се вярва. След седмица-две ще стане ясно, де. Продължавам да си мисля, че обикновения краен потребител ще си получи парите.
            Last edited by Дебнем на замаушка; 26.06.2014, 15:05.

Коментар

• iivanoff i barbaron, спрете да се заяждате.
              रादोस्त

Коментар

• Нали не ти се пишеше, защо продължаваш да пишеш безсмислици?

Първоначално изпратено от barbaron
                Ти каза: цитирайки http://alterinformation.wordpress.co...7/28/09863289/ където всеки ден горят европейското знаме
                - нали прие аргумента ЧРЕЗ други източници - сега пак ли се връщаме на този източник, защото ТИ не искаш да го приемеш и следователнхо в НЕГО ВСИЧКО Е лъжа ли

= > От това че не приемаш даден източник, не следва че всичко в него е лъжа!

Но след като те снабдих с други 5 /ПЕТ/, мога да те снабдя с още 50 източника - искаш ли?

После продължи да ми казваш какво съм искал да кажа: че "парите в банковата система на Кипър и специално конретната банка /спрямо депозитите в която е наложен данък и ограничение на теглене/ са Мръсни и следователно ЕЦБ и кредитори са постъпили правилно". Липсваше само бате ти Пешо да попържи ЕС и ЕЦБ
                ТОЗИ аргумент ми го подаде ти, чрез "Ad-hoc разсъждаване": Ето какво поиска ТИ да направя АЗ:

"Сега потърси факти - какъв е бил произхода и чистотата на голяма част от депозити над 100 000 евро в Кипър. "

=> Ти отклони разговора ЧРЕЗ АРГУМЕНТА за "произхода и чистотата на парите", и съответно ме ПРИНУДИ да го ползвам като насока! В противен случай, ако не искаш това да е посока, защо го ползваш като "Ad-hoc" АРГУМЕНТ?

=> Сам не знаеш какво искаш да ми кажеш, щом за да ми кажеш нещо ме караш да го намеря сам, а после отричаш смисъла от намирането му! Че даже имаш наглостта да ме питаш и ЗАЩО го търся?

Пък аз просто си мислех, че ЕЦБ са постъпили правилно, като:
                1) Са предупредили отдавна, че гарантират до 100 000 от депозитите;
                - А тогава ЗАЩО ми написа това:
                "Сега потърси факти - какъв е бил произхода и чистотата на голяма част от депозити над 100 000 евро в Кипър. "

=> ВЕЧЕ сам прати "Ad-hoc" АРГУМЕНТА в кофата

2) Че даже от ЕС са прекалено демократични да помогнат за спасяването на банковата система и връщането до 100 000 евро от мръсните депозити.
                - А ТОВА ЧЕ СА "мръсните депозитиТЕ" ЕС ли го установи?

- АКО ДА, къде е официалното разследване и спечелено дело за конфискация?

- АКО НЕ, как може на НЕдоказана хипотеза да се гради реално РЕШЕНИЕ?

Е, прави са, при истинска демокрация съдебната система би трябвало да се занимава с мръсните депозити. И в Кипър, и в България
                Кой е прав, този който не прави ТОВА което е ПРАВИЛНО ЛИ? - противоречие!

Нали именно ЕС не трябва да прави ТОВА /"да се занимава с мръсните депозити"/, което трябва съда да прави => ЕС НЕ СА ПРАВИ! - а ти защо казваш че са прави?

Все повече започвам да се чудя какъв програмист си
                Last edited by iivanoff; 26.06.2014, 14:41.
                Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

• Както предполагах, тия приказки за Фонда на султана на Оман и руската ВТБ бяха само приказки, при това непроверени от нито една медия в страната ни, пускани да се успокояват вложителите. Затова ми бяха много комични всякакви опити за разсъждения върху предполагаеми дела за в бъдеще около банката - основани на фалшиви слухове пускани по веригата. При положение, че нито една друга наша или чужда банка не е дала в заем достатъчно пари на шуро-баджанашката КТБ, да се разплаща с вложители, то значи банката е източена и всички приказки са прах в очите. Засега не виждам причина някой да я купува, защото банката няма диверсифицирани кредити, тези които е раздала са трудно събираеми - огромни, но малко на брой и вероятно ще се заплетат в многогодишни дела с огромни разходи за съдебни дела и адвокати, в същото време, тя не е добре представена на кредитния пазар в сравнение с други банки. Нито бизнесът извън определените и назначени кръгове в страната я търси за заеми, нито гражданите. Това е банка без пазар, управлявана като банките в 90 - те години. С нищо не се различава от тогавашните банки - Първа Частна Банка, Банка Славяни и така нататък, освен мащабът. Нямам представа дали някой ще я купи, но мисля, че ще е по-евтино да се отвори нова банка ако някой иска да стъпва на нашия пазар, отколкото да се ползва такава с лоша слава, натоварена с неизвестен брой задължения. Вариант ако не намерят купувач, което е съмнително, ще е да продават бързо каквото могат от активите, остатъка да се покрие от БНБ (щом толкова си я обича), да се разплатят с вложителите и да я закрият.
                  http://borsi.dir.bg/_wm/library/item...0&df=8&dflid=3
                  http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Чобанов за КТБ: На 21 юли хората ще имат избор

Изборът ще е между това да оставят депозитите си в КТБ, която към този момент може да е държавна, или да ги пренасочат към друга банка, включително държавната ББР, която ще започне да набира депозити, казва министърът

С решението за КТБ опитваме да дадем ясен сигнал, че държавата е готова да действа бързо, навременно и решително за овладяване на системния риск. Целта е банковата група да се оздрави и депозантите да получат средствата си в пълен размер. Така министърът на финансите Петър Чобанов коментира пред "Труд" предприетите от Българска народна банка действия, свързани с банковата група на Корпоративна търговска банка.

Той допълни, че преди Българската банка за развитие (ББР) и Фондът за гарантиране на влоговете в банките да влязат в КТБ, ще се даде възможност на сегашните акционери да осигурят необходимия ресурс, като държавата ще се намеси, само ако те не успеят, информират от финансовото министерство.

Чобанов уточни, че на 21 юли хората ще имат избор между това да оставят депозитите си в КТБ, която към този момент може да е държавна, или да ги пренасочат към друга банка, включително държавната ББР, която ще започне да набира депозити.

Според министъра на финансите в момента не може да се каже колко точно е необходимият допълнителен капитал за двете банки, но това ще стане ясно до 10 дни, когато трябва да са готови одитът и оценката на активите и пасивите на двете финансови институции.

Той допълни, че кабинетът очаква средствата във Фонда за гарантиране на влоговете в банките, които към края на 2013 г. бяха 1,8 млрд. лв., да са достатъчни за покриването на нуждите.

Ресурсът на ББР по различните кредитни линии в подкрепа на бизнеса остава недосегаем, а дори държавата да капитализира допълнително ББР, за да участва в увеличението на капитала на КТБ, това няма да се брои за дефицит, заяви още Чобанов.

http://vesti.bg
                    ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от Djoro Разгледай мнение
                      Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                      Активи... пасиви.... дрън-дрън.

Просто срещу банката беше проведена операция по завладяване. Операция ръководена от държавата с изпълнители прокуратура, централна банка и медии. Перфектна операция.
                      Провокираха паника и хората тръгнаха да си теглят парите, като преди това държавата си изтегли парите.
                      Гиговче - шапкарче шуменско сладко комунистическо /умишлено без запетайки/. Та... това, което си написал по-горе бея или гея ти го каза та си толкова категоричен?!! Имаш ли доказателства за това, което си казал? Дано да имаш - а, ако случайно нямаш нищо чудно в скоро време да си получаваш заработената с толкова много достоен и мъчителен труд пенсийка по сметка, от която нямаш право да теглиш докато си под особен режим. Тя няма и да ти трябва така, че не се притеснявай. Там всичко ти е осигурено...
                      А бе слепоче,
                      защо днес Муравей Радев по БНР каза точно същото, каквото казах и аз преди няколко дни?
                      Да не би бившият финансов министър на СДС да взема акъл от анонимен форумен шапкар? Или може би шапкарят е уцелил без да иска истината?
                      Джорка, побързай да подадеш сигнал в прокуратурата срещу Муравей, като може да го комбинираш със сигнала срещу мен.
                      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Дребния вложител - кой мисли за него?
                        Студена натурална вода....
                        Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!

Коментар

• Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнение
                          А всъщност, това което си постнал случи ли се?Да,ама не,тогава защо изобщо си правите труда да показвате статии,които са абсолютни спекулации,както и цялата ситуация с КТБ.Дребните вложители получиха ли си парите-да,еми къв е проблема?
                          Ти нали беше ПИСАТЕЛ ,а НЕ ЧИТАТЕЛ

"А всъщност, това което си постнал случи ли се?"

ДА + вдигане на ДДС-то им ...

"Дребните вложители получиха ли си парите-да,еми къв е проблема?"

- " това което СЪМ постнал" НЕ КАСАЕ ДРЕБНИТЕ ВЛОЖИТЕЛИ !!
                          Last edited by iivanoff; 26.06.2014, 13:32.
                          Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

• БНБ ще се справи без външни инвеститори с проблема с КТБ
                            10:19 - Симеон Дянков пред ”БГглас” | Вземи линк
                            Бившия финансов министър в кабинета "Борисов" Симеон Дянков коментира ситуацията около КТБ в интервю за медията на българите в Австрия "БГглас".

Наскоро бившият министър беше избран за член на Надзорния съвет на руската държавна банка "Внешторгбанк" (ВТБ) която държи 9,9% от акциите на поставената под особен надзор "Корпоративна търговска банка" (КТБ).

Новината за назначаването на Дянков дойде в деня, в който от БНБ обявиха че "ВТБ е заявила интерес за водене на разговори с БНБ за подкрепа на КТБ".

В интервюто той обяснява, че е съвпадение влизането му във ВТБ и "доста странните и ненужни процеси спрямо КТБ" в България.

Като експерт Симеон Дянков коментира:

Българската банкова система вече дълги години е управлявана много добре и има доста резерви - както в БНБ, така и във Фонда за гарантиране на влоговете в банките.
                            Моето мнение, без да съм страна и да познавам напълно сегашното състояние, е че нашата банкова система без никаква помощ от Русия, Катар, или от други страни, може да се справи с проблема с КТБ.

Има достатъчно ресурс и по-важното, достатъчно добре подготвени експерти в БНБ, които вече 20 години работят в тази област. Решението ще бъде изцяло вътрешно и без външни инвеститори. Честно казано и не мисля, че външни инвеститори на този етап могат да помогнат особено и ще бъдат толкова заинтересувани, защото те първо ще искат да видят какво е състоянието на този портфейл. За мен бъдещето е това, а и БНБ изглежда върви към това решение - със собствени средства и знания да решат проблема.

Спрямо цялата ни банкова система това е сравнително малък проблем - от гледна точка на активи и на капитал и той може да се реши без никакви външни намеси.

Сега говоря като експерт, защото вече мога да си го позволя. Смятам, че е много добре за цялата банкова система и за реномето на БНБ и финансовото министерство, който и да е министър в момента, да се покаже, че този проблем може да се реши вътрешно.

Не мисля, че могат да се правят аналогии със ситуацията през 1996 г., когато банковата ни система рухна. Всеки политик, така или иначе, трябва да казва, че положението е стабилно. Ако си в политиката, независимо дали министър или депутат, ти трябва да казваш, че всичко е наред. В противен случай би могъл да всееш паника, която внезапно да влоши нещата.

От тази гледна точка аз по-скоро не разбирам тези, които около кризата с КТБ започнаха да коментират, че БНБ и политиците е трябвало да реагират по друг начин. Това са моменти, в които всички политици - бивши, настоящи и бъдещи - трябва да мълчат и да оставят на националната банка да се справи с положението и чак след като реши кризата да каже какво е било действителното положение. Разчитаме тогава на банката да е честна и нямам съмнение, че БНБ ще го направи. Нека политиците да оставят експертите да си свършат работата и да не правят излишни коментари, без да дават допълнителна информация, защото те реално я нямат тази информация.

Коментар

• Първоначално изпратено от iivanoff Разгледай мнение
                              Не, със сигурност не зависи от тези:

http://alterinformation.wordpress.co...7/28/09863289/

- но логическото отхвърляне на участието на ТЕЗИ , не води до естествено връщане за намиране на истинските "виновни" в ТВ-реалността!
                              А всъщност, това което си постнал случи ли се?Да,ама не,тогава защо изобщо си правите труда да показвате статии,които са абсолютни спекулации,както и цялата ситуация с КТБ.Дребните вложители получиха ли си парите-да,еми къв е проблема?
                              Last edited by kig36; 26.06.2014, 13:15.
                              Мнението ми не е препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнение
                                ....
                                Гледайте Хърсев по БНТ http://bnt.bg/part-of-show/ha-rsev-v...ros-za-atentat
                                па се учете, отидете да го слушате в университета, нещо да влезе в тия празни глави.
                                Задължително трябва да се слуша....който иска и да се учи
                                Човекът е с много богат опит в банковите кризи и с банки-кризисари

Коментар

Working...
                                X