IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от franky4fingers
    Spored men dvete banki, ste sa ot malkoto uspeshni IPO-ta za tazi godina. Tova e moe lichno mnenie i ne iskam da angaziram nikoi s nego.
    Интересно ще е да пуснат мненията на брокерите за KTB , както направиха това преди публичното предлагане на Каолин.
    прекалените страх и алчност не са добри съветници

Коментар

• Батя, според мен просто сега изкарват реалните резултати. А и данък печалба вече е толкова нисък, че си е грехота да се прикриват печалби, особенно на публични дружества. Аз очаквам сериозно презаписване и съм се подготвил за това. Мисля, че ще е около 5 пъти и цена близка до максималната - 55-56лв. Ще участвам само с пазарна поръчка, но съветвам тези с лимитирани да не надуват излишно цената. Не виждам смисъл някой да играе на лимитирана с максимална цена или много близка до нея, в такъв случай по-добре е пазарна, по-евтино ще излезе.

Коментар

• Първоначално изпратено от xkm
        Аз приемам , че пазарните поръчки ще се изпълняват на около 55 лева и ще има презаписване около 4 пъти . На тази база си правя сметките .
        Тогава за да успееш да се класираш , при минимума 25 акции , трябва да пуснеш пазарна поръчка за минимум за 100 акции.
        Или при така предположената от теб цена - 55 лева , трябва да пазарната поръчка да е минимум за 5500 лева.
        Така ли е или пропускам нещо?
        прекалените страх и алчност не са добри съветници

Коментар

• наистина ще има голямо натискане
          при CHIM натискането ме отказа да играя
          сега обаче има репо-сделки
          тра-ла-ла-ла

Първоначално изпратено от Investorrr
          В момента, желаещите да продават акции и да участват в ИПОта са тотално притиснати, и ако продават го правят с голям компромис с цената. Очаквам притискането да е по-сериозно в послените дати за сделки за плащане

Коментар

• Първоначално изпратено от Боримечката
            Първоначално изпратено от Лупо
            На борсата в момента, по повечето позиции има два, три пъти повече оферти продава, а ние се бутаме, там където ще има два, три и може и много повече оферти купува - ИПОтата, и се очаква акциите да не стигнат. На това аз казвам юруш. Не обсъждаме фундамента.
            съгласен съм, че много добри акции пострадаха сериозно (най-вече по-ликвидните) и то поради простата причина, че инвеститорите с по-скромни възможности разпродават без да мислят, за да съберат пари за ИПО-тата ...

и при така създалата се обстановка ще спечелят 1) големите играчи, които имат достатъчно ресурс, 2) тези от нас, които са разпродали преди да кажем 3 месеца и сега хич даже не им е зле ...

а относно ТКБ и аз съм на мнение, че кочината ще бъде избушена, макар че лично на мен ми се иска поне 1/3 от поръчката ми да мине, да видим ...
            В момента, желаещите да продават акции и да участват в ИПОта са тотално притиснати, и ако продават го правят с голям компромис с цената. Очаквам притискането да е по-сериозно в послените дати за сделки за плащане

Коментар

• Въпроса е долколко можем да разчитаме че прогнозите в проспекта са коректни и адекватно направени. Наистина ли е възможно банката да си повиши т.г. печалбата 4 пъти!? А следващата със още 75%!?
              Дали това е надеждна прогноза или е розов балон заради ИПО-то?
              Това за мен са важните въпроси!

Коментар

• Първоначално изпратено от Лупо
                На борсата в момента, по повечето позиции има два, три пъти повече оферти продава, а ние се бутаме, там където ще има два, три и може и много повече оферти купува - ИПОтата, и се очаква акциите да не стигнат. На това аз казвам юруш. Не обсъждаме фундамента.
                съгласен съм, че много добри акции пострадаха сериозно (най-вече по-ликвидните) и то поради простата причина, че инвеститорите с по-скромни възможности разпродават без да мислят, за да съберат пари за ИПО-тата ...

и при така създалата се обстановка ще спечелят 1) големите играчи, които имат достатъчно ресурс, 2) тези от нас, които са разпродали преди да кажем 3 месеца и сега хич даже не им е зле ...

а относно ТКБ и аз съм на мнение, че кочината ще бъде избушена, макар че лично на мен ми се иска поне 1/3 от поръчката ми да мине, да видим ...

Коментар

• .

Шопарите ще избушят кочината
                  Лично мнение може и да греша.
                  Не е препоръка за покупко-продажба на акции

Коментар

• Spored men dvete banki, ste sa ot malkoto uspeshni IPO-ta za tazi godina. Tova e moe lichno mnenie i ne iskam da angaziram nikoi s nego.

Коментар

• Процентът на презаисването е наи важен в момента.....аз залагам на по малко от 2.44 пъти.
                      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• На борсата в момента, по повечето позиции има два, три пъти повече оферти продава, а ние се бутаме, там където ще има два, три и може и много повече оферти купува - ИПОтата, и се очаква акциите да не стигнат. На това аз казвам юруш. Не обсъждаме фундамента.

Коментар

• Лично, аз не виждам логика, човек да се натиска да играе някъде където и куцо и сакато се е пръкнало да играе, като се чакат максимални цени и в същото време умишлено да отказва да играе - като разпродава или пасува, по позиции, където цената пада и в момента няма конкуренция от лявата страна. На какво се дължи това поведение - не мога да си обясня

Коментар

• Абе не знам ама трябва бързичко да решавате, че то не остана

Коментар

• Kole, как я виждаш тая пущина, да я играеме ли, или да я пасуваме?

Коментар

• Това означава, че ако емитента предлага акции 10 мил. акции, а подадените поръчки за покупка са общо за 20 мил. акции има презаписване 2 пъти.

Тоест

Сумарната на акциите в поръчките за покупка = 2 * броя на предлаганите акции

Колкото е по-голям коефициента на презаписване, толкова по-голям интерес има към IPO-то от страна на акционерите и тн....

Коментар

Working...
                                X