Първоначално изпратено от franky4fingers
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Батя, според мен просто сега изкарват реалните резултати. А и данък печалба вече е толкова нисък, че си е грехота да се прикриват печалби, особенно на публични дружества. Аз очаквам сериозно презаписване и съм се подготвил за това. Мисля, че ще е около 5 пъти и цена близка до максималната - 55-56лв. Ще участвам само с пазарна поръчка, но съветвам тези с лимитирани да не надуват излишно цената. Не виждам смисъл някой да играе на лимитирана с максимална цена или много близка до нея, в такъв случай по-добре е пазарна, по-евтино ще излезе.
Коментар
-
Първоначално изпратено от xkmАз приемам , че пазарните поръчки ще се изпълняват на около 55 лева и ще има презаписване около 4 пъти . На тази база си правя сметките .
Или при така предположената от теб цена - 55 лева , трябва да пазарната поръчка да е минимум за 5500 лева.
Така ли е или пропускам нещо?прекалените страх и алчност не са добри съветници
Коментар
-
наистина ще има голямо натискане
при CHIM натискането ме отказа да играя
сега обаче има репо-сделки
тра-ла-ла-ла
Първоначално изпратено от InvestorrrВ момента, желаещите да продават акции и да участват в ИПОта са тотално притиснати, и ако продават го правят с голям компромис с цената. Очаквам притискането да е по-сериозно в послените дати за сделки за плащане
Коментар
-
Първоначално изпратено от БоримечкатаПървоначално изпратено от ЛупоНа борсата в момента, по повечето позиции има два, три пъти повече оферти продава, а ние се бутаме, там където ще има два, три и може и много повече оферти купува - ИПОтата, и се очаква акциите да не стигнат. На това аз казвам юруш. Не обсъждаме фундамента.
и при така създалата се обстановка ще спечелят 1) големите играчи, които имат достатъчно ресурс, 2) тези от нас, които са разпродали преди да кажем 3 месеца и сега хич даже не им е зле ...
а относно ТКБ и аз съм на мнение, че кочината ще бъде избушена, макар че лично на мен ми се иска поне 1/3 от поръчката ми да мине, да видим ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ЛупоНа борсата в момента, по повечето позиции има два, три пъти повече оферти продава, а ние се бутаме, там където ще има два, три и може и много повече оферти купува - ИПОтата, и се очаква акциите да не стигнат. На това аз казвам юруш. Не обсъждаме фундамента.
и при така създалата се обстановка ще спечелят 1) големите играчи, които имат достатъчно ресурс, 2) тези от нас, които са разпродали преди да кажем 3 месеца и сега хич даже не им е зле ...
а относно ТКБ и аз съм на мнение, че кочината ще бъде избушена, макар че лично на мен ми се иска поне 1/3 от поръчката ми да мине, да видим ...
Коментар
-
Лично, аз не виждам логика, човек да се натиска да играе някъде където и куцо и сакато се е пръкнало да играе, като се чакат максимални цени и в същото време умишлено да отказва да играе - като разпродава или пасува, по позиции, където цената пада и в момента няма конкуренция от лявата страна. На какво се дължи това поведение - не мога да си обясня
Коментар
-
Това означава, че ако емитента предлага акции 10 мил. акции, а подадените поръчки за покупка са общо за 20 мил. акции има презаписване 2 пъти.
Тоест
Сумарната на акциите в поръчките за покупка = 2 * броя на предлаганите акции
Колкото е по-голям коефициента на презаписване, толкова по-голям интерес има към IPO-то от страна на акционерите и тн....
Коментар
Коментар