IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Пончо, Чекай, чекай, искаш да кажеш че сменя никовете обратно на пазара ли ей голема работа е Мечо, браво, па я не знаех и като не вида ника Мечка, не чета ама съм и аз!

Коментар

• Ветре, Тука си е Мечката само че сега е Бик. И аз така. Много готино време е сега - където боднеш ще върже!

Коментар

• Съгласен с Батя и Аналгина и още нещо - искам да помола да се придържаме към добрия тон, да не се джафкаме като кучета, верно има корекция, ама не е вечна. Затва старите кримки требва да пишат, а ние по-младите да се учиме Ето ся съм се разтъжил, ще ми се да прочета нещо от Мечка, той как мисли за тука, лиспва ми не само той, ама, ако некой случайно го е срязал непремерено - ей го резултата. После по-младите ше гледаме като тръби, ква става като нема кой да даде идея
        /абе не сме първа младост, ама и не сме още за изфърляне /

Одисей - искам специално да ти кажа, че от преди 2 дена стигам до генералния извод за себе си, че небива да разделям капитал под 20К в повече от една поръчка. т.е. ако играеш с под 20К според мен е по-разумно една пазарна, както каза аналгина. На мен ми се струва, че в случая е по-добре да е една поръчка, да не се дели. Е, ако некой е готов на отделна жертва за да гони мин. има си го правото, ако не гори от желание да пласира втората поръчка на всяка цена. Щото мойто мнение за презаписването е 1:5 до 1:8, както знаете съм фен на Фибоначи тва е само мое мнение - да се има предвид, МОЖЕ ДА ГРЕША, уж съм човек де

Всеки да решава сам, за ИПО-тата явно готови рецепти няма. И човек требва да е гъвкав, да се съобразява с условията. И ако е направил грешна преценка, да я признае навреме, колкото по-навреме, толкова по-добре
        Това ми становище за единичната поръчка се отнася само до това ИПО поради специфичните условия

Коментар

• Първоначално изпратено от аналгина
          Бик, мисля, че тук грешиш. Моето мнение е, че за КТБ презаписването ще е доста по-голямо от това при ПИБ. За ПИБ аз лично още се чудя дали изобщо да участвам. Много абстрактно ми се вижда ИПО то им. Ако ми останат пари от КТБ предпочитам да си допълня TOPL, KDN, GAGBT, CHIM, MONBAT, EUBG. Има и още няколко интересни акции, където може да открия позиция, но тях за сега ще си ги запазя в тайна :-).
          Успех на всички!!!
          аналгина, инвестиционните ми виждания са много близко до твоите. На мен също певече ми допада ИПО-то на КТБ и се надявам Бик да е прав че "повечето инвеститори ще "пазят сили" за ПИБ" за да се изпълнят с по-добър % офертите ни за КТБ.
          Бик, преглеждал ли си отчета за Q1 на КТБ, в който обявиха печалба над 5 млн. и един вид загатнаха че прогнозата им за 2007 върви към изпълнение? Аз още не съм и смятам да го потърся на сайта на БНБ за да погледна вървят ли наистина нещата по план или това почти 5 пъти нарастване на печалбата сплямо Q1 2006 е плод на някакви врътки.

Коментар

• .

То хубаво десет лимитирани ако не се лъжа може до 25 лимитирани и една пазарна, но положението с кеша е доста по ограничено.
            За лимитираните искат ли да ги имаш кеш парите за поръчките?
            На мен ми се струва голямо напъване 10 лимитирани поръчки отколкото една пазарна и колкото вземеш толкова
            Не е препоръка за покупко-продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от abc
              Първоначално изпратено от аналгина
              Батя, според мен просто сега изкарват реалните резултати. А и данък печалба вече е толкова нисък, че си е грехота да се прикриват печалби, особенно на публични дружества. Аз очаквам сериозно презаписване и съм се подготвил за това. Мисля, че ще е около 5 пъти и цена близка до максималната - 55-56лв. Ще участвам само с пазарна поръчка, но съветвам тези с лимитирани да не надуват излишно цената. Не виждам смисъл някой да играе на лимитирана с максимална цена или много близка до нея, в такъв случай по-добре е пазарна, по-евтино ще излезе.
              С по-голямата част съм съгласен , само не мисля че % удовлетвореност ще е един при лимитираните и пазарните
              Мисля да пусна лимитирана на мин цена, макар че едва ли ще се изпълни, плюс пазарна, така препоръча Вятъра и е прав. Всъщност дори хора само с лимитирани цени могат да пуснат до 10 поръчки с различни цени.

Коментар

• Първоначално изпратено от аналгина
                Батя, според мен просто сега изкарват реалните резултати. А и данък печалба вече е толкова нисък, че си е грехота да се прикриват печалби, особенно на публични дружества. Аз очаквам сериозно презаписване и съм се подготвил за това. Мисля, че ще е около 5 пъти и цена близка до максималната - 55-56лв. Ще участвам само с пазарна поръчка, но съветвам тези с лимитирани да не надуват излишно цената. Не виждам смисъл някой да играе на лимитирана с максимална цена или много близка до нея, в такъв случай по-добре е пазарна, по-евтино ще излезе.
                С по-голямата част съм съгласен , само не мисля че % удовлетвореност ще е един при лимитираните и пазарните

Коментар

• айде стига с това Монбат и Химимпорт де
                  като не става значи не става
                  кво трябва да се случи че да разберете че хората с пари се интересуват от по-нови дружества на които потенциала не се е изчерпал

Топливо пък съвсем не го виждам сред класните след като стана ясно какви вътрешни сделки си прави доганяноглу

направо си ги дръж аналгично всичките позиции в тайна или поне ги споделяй в темата за примоциите

Коментар

• Бик, мисля, че тук грешиш. Моето мнение е, че за КТБ презаписването ще е доста по-голямо от това при ПИБ. За ПИБ аз лично още се чудя дали изобщо да участвам. Много абстрактно ми се вижда ИПО то им. Ако ми останат пари от КТБ предпочитам да си допълня TOPL, KDN, GAGBT, CHIM, MONBAT, EUBG. Има и още няколко интересни акции, където може да открия позиция, но тях за сега ще си ги запазя в тайна :-).
                    Успех на всички!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя
                      Въпроса е долколко можем да разчитаме че прогнозите в проспекта са коректни и адекватно направени. Наистина ли е възможно банката да си повиши т.г. печалбата 4 пъти!? А следващата със още 75%!?
                      Дали това е надеждна прогноза или е розов балон заради ИПО-то?
                      Това за мен са важните въпроси!
                      На мен също ми направи впечатление този огромен ръст за 2007, но като се прегледат детайлно разчетите сметките излизат (стига да реализират ръста в кредитирането). За 2008 и 2009 мисля, че е твърде рано да се прогнозира каквото и да е.
                      Честно казано ще съм приятно изненадан, ако презаписването е повече от 2 пъти - все пак повечето инвеститори ще "пазят сили" за ПИБ,

Коментар

• Презаписване ще има,това е ясно. Въпросът е ,че колкото по-висока е цената на изпълнение ,толкова по-малко ще бъде презаписването, и ако цената е около макса,вероятно към три пъти,ако е по- ниска обаче,вероятно много, много повече.
                        Но нали идеята на ИПО -то е да има максимална цена,поне повечето в БГ ,е не че няма изключения.

горното не е препоръка , мислете и действайте.

Коментар

• Първоначално изпратено от xkm
                          Vasilevich написа:

"Тогава за да успееш да се класираш , при минимума 25 акции , трябва да пуснеш пазарна поръчка за минимум за 100 акции.
                          Или при така предположената от теб цена - 55 лева , трябва да пазарната поръчка да е минимум за 5500 лева.
                          Така ли е или пропускам нещо? "

Точно така. Бройката ще е по-голяма от 100 , защото това е първото IPO, в което участвувам , а и обичам да инвестирам в дружества с все още нереализиран потенциал .
                          не знам защо смяташ 4е банката е с нереализиран потенциал. Напротив икономиката в момента е в подем и има хляб и за по-малките играчи, но всеки които е по-навътре в банковата сфера може да ти каже че от ден на ден натиска на големите банки все повече се засилва и конкуренцията от тяхна страна е смазваща. Така че аз малко съм скиптик за този потенциал, по скоро в момента сме в пик и може да се вземе добра цена, която ще е по-трудно да се иска след година или две. Единствената причина КТБ да излезе на борсата е защото има крещяща нужда от капитал, първо за да си подобри коефициента на адекватност и второ за да остане на пазара, а и трето за да получи пазарна оценка тъй като ако не бъде купена не я виждам как ще се конкурира с банки от ранга на Уни Кредит, БНП, СЖ

Коментар

• Очаквам презаписването да е около 4-5 пъти, но въпреки това смятам че банката не струва много повече от 350млн, т.е. тези които залагат на огромно повишение на цената след ИПО-то предполагам разчитат основно на психологическия ефект че ще има голямо презаписване и ще могат да реализират бърз профит.

Коментар

• Vasilevich написа:

"Тогава за да успееш да се класираш , при минимума 25 акции , трябва да пуснеш пазарна поръчка за минимум за 100 акции.
                              Или при така предположената от теб цена - 55 лева , трябва да пазарната поръчка да е минимум за 5500 лева.
                              Така ли е или пропускам нещо? "

Точно така. Бройката ще е по-голяма от 100 , защото това е първото IPO, в което участвувам , а и обичам да инвестирам в дружества с все още нереализиран потенциал .

Коментар

• аналгине - свалям шапка, чеках да вида, кой ще се престраши да каже истината за презаписа, даже като гледам всеки го е страх да отговори и на новата анкета цел ден стои, ИПО-то е утре, а никой нема мнение ??? дали, дали...
                                На миналата анкета отговорих първи, ама сега чекам да вида дали ше отговори некой

Коментар

Working...
                                X