IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Енемона (E4A/ENM, ZNOA и E4AP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от termit Разгледай мнение
    Енемона е същата схема като Saveway/SCI Събират пари от където могат,приказки за мултимилионни договори и печалби,завладяват Германия и ......... НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА НИЩО
    Надявам се, че се шегуваш!
    Само погледни в отчета колко пари са дали за заплати и веднага ще се убедиш, че е точно обратното на оная пирамида.....
    Иначе и аз не съм очарован от това дружество, ама дайте, както се казваше в лафа, да не ги изкарваме по-черни от дявола!

Коментар

• Първоначално изпратено от TGV Разгледай мнение
      Колеги, някой да е получил дивидент? Енемона не си правят труда и да уведомят какво ще правят относно дивидентите. Май ще да пия една студена вода.
      Енемона е същата схема като Saveway/SCI Събират пари от където могат,приказки за мултимилионни договори и печалби,завладяват Германия и ......... НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА НИЩО

Коментар

• Здрасти,

И при мен го няма още ...

Иначе ми писна и разтоварих всичко около 3,90 лв.

Успех!

Коментар

• Колеги, някой да е получил дивидент? Енемона не си правят труда и да уведомят какво ще правят относно дивидентите. Май ще да пия една студена вода.

Коментар

• Обратното изкупуване на ниска цена е също вариант

За мен те просто набраха малко средства с привилегированите в точния момент - точно преди спада по позицията. Въпроса явно сега е дали ще направят ново увеличение в момент в който почти никой не иска да си увеличава дела и дали основния акционер ще увеличи процентното си участие за малко пари

Коментар

• А дали е въможно

Дали е възможно нарочно да ги правят тези мизерии, и да си изкупят привилегированите (които продадоха на 10 лв) на 3.65 и така няма и забавения дивидент да плащат (по-точно ще го платят на себе си) Имам предвид половината за 2012та + и за 2013та вече трябва да плащат...
              Като се замисли човек, не е лишено от логика

Коментар

• каква ли изненада ще е консолидирания отчет?

Коментар

• надявам се купуващите в момента няма да останат с празни ръце
                  Last edited by 4850; 22.02.2014, 11:42.

Коментар

• Аз също.
                    Да не са отменили отново плащането на дивидента, че този спад при привилегированите?
                    Първоначално изпратено от siko13 Разгледай мнение
                    С тая позиция голяма греда нацелих, добре че ми е само 4%.

Коментар

• С тая позиция голяма греда нацелих, добре че ми е само 4%.

Коментар

• Ако това ръководство действа адекватно и целеустремено те няма да имат проблем с намирането на средства за финансиране на дейността защото най-малкото би трябвало да са планували действията си. Противното би говорило за хаотични и отчаяни действия за намиране на нови клиенти.

Това което ме притеснява е разводняването на капитала. Определено не би било в полза на акционерите, освен ако не са заинтересовани. А както вече споменах има примери за това.

Коментар

• Първоначално изпратено от termit Разгледай мнение
                          На „ръководния екип“ще му се наложи да се справя и с няколко (3 засега) съдебни иска,ако до края на тази седмица не приведът гласувания и дължим дивидент
                          Ама има ли заведени искове или?
                          И аз го чакам дивидента но ако влязат в съда какво следва? Фалит? Не мисля че това би било добре за когото и да било ( освен ако разбира се ръководството не се прави на разсеяно, и неплащането не се дължи на реални проблеми)

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
                            Ръководния екип си е един от доста време и е доказал, че се справя. Кризата яко спече строителството и логично Енемона изпитва трудности.
                            Тук въпросът е до оценка на договорите, които твърдят че са сключили и това, че са увеличили многократно договорите в чужбина. Ако приемем, че са успели наистина да излязат в чужбина и да вземат сериозни договори и ако ги изпълнят добре, това ще значи че са добили ноу хау как да печелят в чужбина, както и референции и перспективите са наистина големи.
                            Ако се окаже че договорите са кьор фишек или се издънят, ще се затрият.
                            Иначе е ясно че са в ликвидна криза и нямат кеш и затова продават каквото могат както могат.
                            Ако се смени ръководството, аз лично се съмнявам че новото ще е по-почтено и/или по-способно да се справи
                            На „ръководния екип“ще му се наложи да се справя и с няколко (3 засега) съдебни иска,ако до края на тази седмица не приведът гласувания и дължим дивидент

Коментар

• Ръководния екип си е един от доста време и е доказал, че се справя. Кризата яко спече строителството и логично Енемона изпитва трудности.
                              Тук въпросът е до оценка на договорите, които твърдят че са сключили и това, че са увеличили многократно договорите в чужбина. Ако приемем, че са успели наистина да излязат в чужбина и да вземат сериозни договори и ако ги изпълнят добре, това ще значи че са добили ноу хау как да печелят в чужбина, както и референции и перспективите са наистина големи.
                              Ако се окаже че договорите са кьор фишек или се издънят, ще се затрият.
                              Иначе е ясно че са в ликвидна криза и нямат кеш и затова продават каквото могат както могат.
                              Ако се смени ръководството, аз лично се съмнявам че новото ще е по-почтено и/или по-способно да се справи

Коментар

• Енемона има потенциал за добро развитие. Това, че в момента пазара не отразява възможностите може да се обясни по няколко различни начина.

В последно време на БФБ станахме свидетели как мажоритарите увеличават дяловото си участие на ниски цени ( Пампорово). Ако това е случая тука ще е най-доброто, което може да се получи с оглед на положителните перспективи пред компанията. Ще е интересно да се види дали това ще е начина на набиране на нови инвестиции, от които явно има нужда.

Също така разпродажбата на дяловете, които се считат за "нестратегически активи" се надявам, че не са типа на тези които видяхме в ХД Пътища(основни дружества с най-важните и големи поръчки). Вече има няколко случая на продажби в Енемона, което за мен от една страна е плашещо и тревожно. Надявам се да дадат финансова информация за компаниите за да може да се направи и реално сметка дали тези продажни цени са реални или наистина има източване.

И в крайна сметка ако този ръководен екип изпитва затруднение с управлението може би е добре да се помисли и за смяната му. Явно това би било най-добре за общия интерес на големи и малки акционери. Ако нямаш капацитета да се справяш с отговорностите е по-добре да си намериш ново поле за действие и да оставиш работата на способни хора!

Коментар

Working...
                                X