Първоначално изпратено от Батя
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Свилоза АД (3MZ / SVIL)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеВероятно знае кои са по-позицията
И ти ако влизаш ще си направиш труда да знаеш. И какво ако има гърци, не съм забелязал да са по подаръците, за разлика от някои с чужди пари или с по-студена кръв чужденци, предимно преди.
ПС Нямам акции, ама щом се почна с отчетите на са у ред, на добре отива работа. Като бяха зле (отчетите де), можеше да се разчита на тях, налЕ
(А "отчетите" не съм ги смятала за прекалено значещ показател и преди и сега. Не знам откъде си останал с впечатление, че преди съм застъпвала друга теза. Просто преди година и не работеха, а в отчета нямаше какво друго да има освен загуба) Още веднъж - не е препоръкаLast edited by precakanoto; 30.09.2010, 22:59.Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеколко са гръцките инвестиции, знаеш ли
И ти ако влизаш ще си направиш труда да знаеш. И какво ако има гърци, не съм забелязал да са по подаръците, за разлика от някои с чужди пари или с по-студена кръв чужденци, предимно преди.
ПС Нямам акции, ама щом се почна с отчетите на са у ред, на добре отива работа. Като бяха зле (отчетите де), можеше да се разчита на тях, налЕ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение...
мисля че тоя продавач няма още много за "подаряване"Не е препоръка... !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от орк Разгледай мнениеВсъщност ефекта е още по-голям защото освен 10 млн надолу задължения се вижда и друго:
- складовете им са изпразнени при ръст на материали, което е добре
- вземанията и авансите са се увеличили с 7.6 млн
- 2 млн имат да вземат от ДДС
т.е. близо 10 млн е ръста на вземанията им
С други думи ефекта е дори 20 млн
Има нещо, за което обаче ми се искаше да имам повече информация - Намалили са краткосрочните задължения към банки с 6.5 млн при увеличаване на дългосрочните с 1,2 млн, което ми прилича на преструктуриране на дългите заеми и намаляване на оборотното финансиране
И то по време на експанзия....това ама никак не е добре
Т.е. трябва да си сменят банката за да не ги смени тя тяхНе е препоръка... !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениеБатя, осредняваш или влизаш пак, защото помня, че беше купил яко в годините преди кризата, но не знам дали продаде. И тогава и сега изглежда има някаква интересна перспектива, но много се лашка в развитието си тази компания, ту я затварят, ту прави 10-тки милиони печалба?
Предния път, впетачлен от мемурандума им от 2007-ма, купувах на 5-6 лв. След това цената се вдигна до 9-10, където продавах, но успях да пласирам само малка част (към 10%). После започна кризата, цената на целулозата се срина и се наложи да продавам на падащия пазар, като последните ми продажби са и на цени под 1 лв. Но аз нямам подобни скруполи - когато се наложи да продавам и на загуба. И се оказах прав, защото си завъртях парите през други неща и сега си влязох "обилно" на 1 лв. Просто след отчета за Q2, видях че обещанията от 2007-ма са реални.
Лашка се в развитието си казваш. Ами погледни графиката на целулозата последните години и ще ти стане ясно, че си има обективна причина - кризата.
Просто е било логично да се спре производството, когато борсовата цена на целулоза падне под себестойността ти.
И евала на Дачев, че не уволнява работниците, а 10 месеца им плаща по половин заплата за нищоправене (общо към 4 млн.лв.). Но сега хората му са мотивирани, бачкат на 3 смени и ако няма нова рецесия и съответно цената на целулозата се задържи около сегашните нива, Свилоза просто ще кърти миФки
Поздравления на влезлите днес, мисля че тоя продавач няма още много за "подаряване"Last edited by Батя; 30.09.2010, 18:06.
Коментар
-
Всъщност ефекта е още по-голям защото освен 10 млн надолу задължения се вижда и друго:
- складовете им са изпразнени при ръст на материали, което е добре
- вземанията и авансите са се увеличили с 7.6 млн
- 2 млн имат да вземат от ДДС
т.е. близо 10 млн е ръста на вземанията им
С други думи ефекта е дори 20 млн
Има нещо, за което обаче ми се искаше да имам повече информация - Намалили са краткосрочните задължения към банки с 6.5 млн при увеличаване на дългосрочните с 1,2 млн, което ми прилича на преструктуриране на дългите заеми и намаляване на оборотното финансиране
И то по време на експанзия....това ама никак не е добре
Т.е. трябва да си сменят банката за да не ги смени тя тях
Коментар
-
Интересно след такъв отчет че има кой да продава тук на левче. Но е добре, че го има продавача, как иначе се влиза на едро в такава неликвидна акция.
Компанията работи много по-ефективно вече (след реконструкцията), според доклада, себестойността на тон продукция се е смъкнала от 900 на 680 лв.
И при средни продажни цени от 1000-1050 лв... Ето това се казва профит маржин!
Дано продължи така.. и би трябвало. Цената на целулозата се задържа висока, цената на дървесината пада. С това темпо много бързо ще изчистят задълженията. Само за последното тримесечие са ги намалили с 10 млн. лв., и как няма при 12,5 млн. лв. чиста печалба само за Q2.
Имам акции!
Не препоръчвам покупко-продажби, всеки сам да взима инвестиционните си решения на БФБ!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеГотовоо! С няколко аверчета влезнахме мощно в тази заспала позиция.
Коментар
Коментар