IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свилоза АД (3MZ / SVIL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
    и макар и да не успях да се докопам до акции около 1 лев - няма да натискам акцията с кофти коментари, както обичат да правят колеги преди да влязат в дадена позиция.

Успех!
    Прочетох вашите постинги за Меком и виждам, че сме на едно мнение, само че аз май съм доста по-директен, което май не е много добре. А за коментара - спокойно, както не работихме 50 дни през трето тримесечие поради липса на дървесина резултатите са .... Ще имате възможност да набивате канчета.

Коментар

• Не ме мисли мен, Батя - аз нямам проблеми нито със своите, нито с чуждите успехи, но като инвеститор предпочитам да съм по-критичен, защото съм убеден, че това е по-правилната позиция. А и като натракате на автомат няколко поредни поста с общи приказки, глупости и дитирамби, това което съм написал, ще мине на следващата страница и няма да се вижда.
      Last edited by Valuator; 07.12.2010, 18:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от Valuator Разгледай мнение
        Аз нито съм банкер, нито адвокат на банките и не коментирам дали е прав или не, а само че като представител на публична компания не е по-добре да разказва публично плоски вицове за основните си партньори и кредитори. Защото току виж, че някой от тях вземе та се пошегува тук, че консултантите и turnaround мениджърите създават повече проблеми, отколкото решават и да даде пример, че всички компании, за които г-н Зарев е работил, са имали проблеми с инвеститори и кредитори и не особено завидна съдба. Което е ще е толкова верно и смешно, колкото и разказаният от г-н Зарев виц.
        Пич, ти си бил голям сухар бе

Я малко по-ведро!
        Трябва да се помъчиш да се пребориш с природата си и да започнеш да се радваш на хорските успехи. Ако постигнеш това, един ден и ти ще успееш!

Коментар

Аз нито съм банкер, нито адвокат на банките и не коментирам дали е прав или не, а само че като представител на публична компания не е по-добре да разказва публично плоски вицове за основните си партньори и кредитори. Защото току виж, че някой от тях вземе та се пошегува тук, че консултантите и turnaround мениджърите създават повече проблеми, отколкото решават и да даде пример, че всички компании, за които г-н Зарев е работил, са имали проблеми с инвеститори и кредитори и не особено завидна съдба. Което е ще е толкова верно и смешно, колкото и разказаният от г-н Зарев виц.
          Това е толкова вярно, че чак боли.... Но... от истината винаги боли, май....

Коментар

• Аз нито съм банкер, нито адвокат на банките и не коментирам дали е прав или не, а само че като представител на публична компания не е по-добре да разказва публично плоски вицове за основните си партньори и кредитори. Защото току виж, че някой от тях вземе та се пошегува тук, че консултантите и turnaround мениджърите създават повече проблеми, отколкото решават и да даде пример, че всички компании, за които г-н Зарев е работил, са имали проблеми с инвеститори и кредитори и не особено завидна съдба. Което е ще е толкова верно и смешно, колкото и разказаният от г-н Зарев виц.
            Last edited by Valuator; 07.12.2010, 15:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
              Напротив. Много добре си го описа човека. Банките сега са станали изключително неприятни. Не е препоръка.
              Те банките стават неприятни когато нещата се прецакат. Ако фирмите си плащат лихвите и главниците и си покриват другите условия по заемите, няма и да чуят нищо от кредитиращата ги банка.
              Преди година говорих със CFO на българска компания с оборот около 50млн. лв. Имаха кредити към няколко банки, които естествено не можеха да върнат. Та той се заклеваше, че повече нямало никога да взима кредит от банка, защото покрай кризата му били създали много проблеми със задължетелните си плащания и нямали никакво разбиране към ситуацията.
              Да де, ама на това му се казва "а га ги ядИ кИфтетата ни рИва". Защо през 2006г. се е наблъскал с кредити, които не може да плаща след като му мине гратисния период не стана ясно.

Коментар

Г-н Зарев, като ИД на публична компания е по-добре да запазите подобни шеги за приятелски разговор на маса.
                Напротив. Много добре си го описа човека. Банките сега са станали изключително неприятни. Не е препоръка.
                Не е препоръка... !!!
                "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от Zarev Разгледай мнение
                  Мерси за поздравленията. Все пак да Ви реплекирам на 'другото' ми изказване. Адресирам го и към Equity (който ме кефи за вглеждането в детайлите (и аз непрекъснато се карам на моите за изгледа на презентациите) и го моля да не ми връзва за закръгляване в долните числа, моля. Меком имат 40 милиона банков дълг, ние имаме 63 милиона; те имат, да речем, 50 милиона приходи; ние имаме 100; те имат 10 милиона ДМА, ние имаме над 100, нашите амортизации са 5 милиона, техните не си заслужава да ги смятам (но е важно при печалбата!). Дааа, ние правим 20 милиона печалба, Меком 1.5 . За да ни оставят банките намира, явно сме си плащали заемите, не коментирам в каква степен към финансиращите ни 4 такива (те имат 5). Нашите банки са ЕБВР, НИБ, ОББ и ОБ, като с първите две ще постигнем прилични условия непознати в банковата БГ практика, надявам се много, а с вторите две нямаме никакви проблеми.
                  1. Въпрос с понижена трудност - коя компания банките ще поканят за да се пошегуват с нея добронамерено?
                  2. Въпрос с повишена трудност, поне за мен, защо се влагат пари в Меком? Това го питам защото досега, както писах преди, се изживявам като turn around manager, което означава че имам зад гърба си като ИД 3 компании от B to B и 3 като B to C индустриите, без да смятам разни проекти като консултант.
                  Явно не сте ме разбрал. Нямам общо с банките и не се чуствам обиден или засегнат, а относно Меком - ако зачетете дискусията малко по-назад ще видите, че имах въпроси относно емисията, капациета, раздаването на дивидент (при очевадна липса на кеш), доходността на приливигерованите и тн.
                  Включването ви в темата за меком-а беше просто черешката на тортата. Според мен можеше да е малко по-тактично, защото името ви се свързва с друго дружество. Нещата и тактично казани - има кой да ги разбере стига да иска. А относно приповдигнатото ви настроение напоследък - предполагам прична за това са добрите резултати, които Свилоза ( в това число и Вие) успя да постигне тази година. Факт, който може само да ни радва и дано повече български компании успеят да се измъкнат от блатото на кризата. Въпреки своите колебания му желая успех на Ники Василев в Мекома, защото предизвикателството е голямо. Желая успех и на Вас и макар и да не успях да се докопам до акции около 1 лев - няма да натискам акцията с кофти коментари, както обичат да правят колеги преди да влязат в дадена позиция.

Успех!
                  Last edited by bertram; 07.12.2010, 01:57.
                  това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• мога ли да питам нещо?

Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                    Симпатизирам на компанията, защото готини колеги и приятели имат акции от нея, но...

г-н Зарев,
                    според мен трябва да се изказвате малко по-балансирано и тактично (в тази и останалите теми във форума) . Все пак сте ИД, а не анонимен инвеститор в позиция.

поздрави и успех
                    Мерси за поздравленията. Все пак да Ви реплекирам на 'другото' ми изказване. Адресирам го и към Equity (който ме кефи за вглеждането в детайлите (и аз непрекъснато се карам на моите за изгледа на презентациите) и го моля да не ми връзва за закръгляване в долните числа, моля. Меком имат 40 милиона банков дълг, ние имаме 63 милиона; те имат, да речем, 50 милиона приходи; ние имаме 100; те имат 10 милиона ДМА, ние имаме над 100, нашите амортизации са 5 милиона, техните не си заслужава да ги смятам (но е важно при печалбата, щях да забравя - и при плащане на главниците по заемите!). Дааа, ние правим 20 милиона печалба, Меком 1.5 . За да ни оставят банките намира, явно сме си плащали заемите, не коментирам в каква степен към финансиращите ни 4 такива (те имат 5). Нашите банки са ЕБВР, НИБ, ОББ и ОБ, като с първите две ще постигнем прилични условия непознати в банковата БГ практика, надявам се много, а с вторите две нямаме никакви проблеми.
                    1. Въпрос с понижена трудност - коя компания банките ще поканят за да се пошегуват с нея добронамерено?
                    2. Въпрос с повишена трудност, поне за мен, защо се влагат пари в Меком? Това го питам защото досега, както писах преди, се изживявам като turn around manager, което означава че имам зад гърба си като ИД 3 компании от B to B и 3 като B to C индустриите, без да смятам разни проекти като консултант.
                    Last edited by Zarev; 07.12.2010, 01:50.

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
                      Важното е да не се обидят банкерите. Днес им е професионален празник все пак.
                      Пък и нали знаете, че има две страни на всяка история. Свилоза явно се чувства ощетена от банките, но ако питаме ЕБВР и НИБ и те сигурно не са много въодушевени от взаимоотношенията си с фирмата.
                      Ами напротив, това което ми пратиха като шега от ЕБВР когато ги поздравих с празника беше още по-яко.

Коментар

Е, като видни кредитополучатели май мога да нося повече шеги, отколкото вие. Sorry ако някой се е почувствал обиден.

Важното е да не се обидят банкерите. Днес им е професионален празник все пак.
                        Пък и нали знаете, че има две страни на всяка история. Свилоза явно се чувства ощетена от банките, но ако питаме ЕБВР и НИБ и те сигурно не са много въодушевени от взаимоотношенията си с фирмата.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                          Симпатизирам на компанията, защото готини колеги и приятели имат акции от нея, но...

г-н Зарев,
                          според мен трябва да се изказвате малко по-балансирано и тактично (в тази и останалите теми във форума) . Все пак сте ИД, а не анонимен инвеститор в позиция.

поздрави и успех
                          Е, като видни кредитополучатели май мога да нося повече шеги, отколкото вие. Sorry ако някой се е почувствал обиден.

Коментар

Из библията (на банките):

Ако имаш две ризи, дай едната на заем срещу лихва.
                            После вдигни лихвата.
                            После си искай парите веднага.
                            Ближният естествено не може да плати.
                            Е, вземаш си пак ризата, но на друга, по-ниска цена.
                            Ближният ти остава длъжник и продължава да ти дава пари.
                            Ти естествено си му сърдит и го обвиняш за това стечение на обстоятелствата.
                            Със спечелените пари си купуваш трета риза и си плащаш куверта за празника на банкера,
                            за да се отърсиш от преживения стрес.
                            Амин !
                            +1
                            Много добро !

Коментар

• Симпатизирам на компанията, защото готини колеги и приятели имат акции от нея, но...

г-н Зарев,

поздрави и успех
                              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Г-н Зарев, като ИД на публична компания е по-добре да запазите подобни шеги за приятелски разговор на маса.

Коментар

Working...
                                X