IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свилоза АД (3MZ / SVIL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
    Браво БСЕ, изглежда повечето акционери тук имаме единомислие. И аз мислех да напиша нещо подобно, но ти си го формулирал доста добре. И според мен дивидента е символичен и следва да се разгежда като заявление за в бъдеще. Като претегля последователността с която се работи за развитието на компанията нямам съмнение, че очакванията ни са оправдани.
    За догодина не мога да кажа конкретна сума колко очаквам, но след като онези 5 мил за концерта не ги сбъркаха, мисля че спокойно биха могли сума в подобен размер да разпределят. Вместо да дават на некви измамници ще бъде за акционерите Това в кръга на шегата де. Но като стойност все пак е предположение конкретно...
    Според мен акцията все още е доста подценена от пазара и доходността от нарастването на цената и ще е в десетки пъти над доходността от очаквания дивидент.

    Хубав ден и успех на всички акционери желая
    Съгласен и с БСЕ, и с теб, 4Д!
    Само да вмъкна, че Дачев не обича да си" оставя магарето в калта" та онези 5 млн. за концерта може и да са описани, но не са забравени
    Успехи на акционерите тук!

    Коментар


    • Браво БСЕ, изглежда повечето акционери тук имаме единомислие. И аз мислех да напиша нещо подобно, но ти си го формулирал доста добре. И според мен дивидента е символичен и следва да се разгежда като заявление за в бъдеще. Като претегля последователността с която се работи за развитието на компанията нямам съмнение, че очакванията ни са оправдани.
      За догодина не мога да кажа конкретна сума колко очаквам, но след като онези 5 мил за концерта не ги сбъркаха, мисля че спокойно биха могли сума в подобен размер да разпределят. Вместо да дават на некви измамници ще бъде за акционерите Това в кръга на шегата де. Но като стойност все пак е предположение конкретно...
      Според мен акцията все още е доста подценена от пазара и доходността от нарастването на цената и ще е в десетки пъти над доходността от очаквания дивидент.

      Хубав ден и успех на всички акционери желая
      Last edited by pepe1234; 02.05.2018, 09:22.

      Коментар


      • Този дивидент трябва да го разглеждаме като добър сигнал според мен, готовност да се дели печалбата. Дивидентната политика се гради, трябва да видим дивиденти и следващата година. Тази година едва ли можеше да се иска нещо повече, защото неконсолидирано Свилоза е на загуба и кеш няма, големите печалби са на ниво Свилоцел. Трябва да видим стартиране на политика на разпределяне на печалба от Свилоцел към Свилоза и вече Свилоза да дава на акционерите редовно. Интересно е дали ще декларират променени нагласи в посока регулярни дивиденти, може и Мариян да направи едно интервю с Дачев/Колчев. Ама нека изкарат първата порция убийствени резултати след няколко седмици
        Last edited by BSEtrader; 01.05.2018, 18:28.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от psa Разгледай мнение

          Е аз тук си събирам като пчеличка от години, но с оглед ликвидноста бих добавил не повече от 40000 нови броя, та затова питам ако четат форума да не "мътят водата". Сутринта гризнах от тези над 4лв, за по -ниско не предполагах, че ще засилят и закъснях. но ако сипват на пазар нямам против и до 3 да ни пратят, аз тук бърза работа нямам. Аз не намирам новина от поредното спиране на завода и ако цените на целулозата се движат в подобен порядък няма да се изненадам ако започнем един ден и думата дивидент да споменаваме
          Мдааа, дотук добре, скоро ще се "изненадаме" и от добрия консолидиран, а цената ако иска още да си стои на тези нива, бърза работа нямам. Единствено ликвидността ни липсва, но и това ще се промени

          Коментар


          • Не очаквах да е тази година. Дано да е на хаир

            Коментар


            • браво!
              Успех на акционерите!

              Коментар


              • Мдам за мен това беше въпрос на време, поне откакто му слушам интервюта и изявления. Браво, много последователно и точно развитие прави до момента компанията, което си е си е. Евала... Ако продължава така ни чакат и още по-добри дни.

                дддд, явно очакваш продължение... в интерес на истината аз също. Вероятно въпроса при теб излежда не дали, а колко. За мен, не е изобщо важно колко, знам че всички тук тачат дивидентски компании, но аз предпочитам развитие на бизнеса и подобрение на компанията чрез инвестиции..... Честно казано с по-голям интерес очаквам обявените бъдещи инвестиции.
                Last edited by pepe1234; 30.04.2018, 17:36.

                Коментар


                • До тук добре. Да видим какво ще е продължението догодина.

                  Коментар


                  • Брей не мога да повярвам че стават такива неща тук :-) Браво.

                    Коментар


                    • Еееееей доживяхме! Айде браво

                      Коментар


                      • Влязохме в компанията на дивидентните дружества!!!
                        Браво на Краси!!!
                        Догодина да е повече!
                        Last edited by abc; 30.04.2018, 17:22.

                        Коментар


                        • Еййй Браво на Краси..

                          Коментар


                          • Представяне на покана за свикване на общо събрание на акционерите и материали за общо събрание на акционерите15:52

                            Свилоза АД-Свищов представи покана за свикване на Редовно общо събрание на акционерите и материали за общо събрание на акционерите, което ще се проведе на 20-06-2018г. от 11:00 часа в СВИЩОВ-5253, ЗАП.ИНД.ЗОНА, при следния дневен ред:

                            ПОКАНА ЗА СВИКВАНЕ НА РЕДОВНОТО ПРИСЪСТВЕНО ЗАСЕДАНИЕ НА
                            ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА АКЦИОНЕРИТЕ НА
                            „СВИЛОЗА” АД , ГР. СВИЩОВ

                            Съветът на директорите на «СВИЛОЗА» АД на основание разпоредбите на чл. 223, ал. 1 от ТЗ свиква редовно присъствено заседание на Общо събрание на акционерите на дружеството на 20.06.2018 г. в 11.00 часа в гр. Свищов, Западна индустриална зона – Административна сграда на «Свилоцел» ЕАД, при следния дневен ред и предложения за решения:
                            1. Приемане на годишния доклад на Съвета на директорите за дейността на дружеството през 2017 г. Предложение за решение: Общото събрание на акционерите приема годишния доклад на Съвета на директорите за дейността на дружеството през 2017 г.
                            2. Приемане на годишния консолидиран доклад на Съвета на директорите за дейността на дружеството през 2017 г. Предложение за решение: Общото събрание на акционерите приема годишния консолидиран доклад на Съвета на директорите за дейността на дружеството през 2017 г.
                            3. Приемане на одитирания годишен финансов отчет на дружеството за 2017 г. и одиторския доклад. Предложение за решение: Общото събрание на акционерите приема одитирания годишен финансов отчет на дружеството за 2017 г. и одиторския доклад.
                            4. Приемане на одитирания консолидиран годишен финансов отчет на дружеството за 2017 г. и одиторския доклад. Предложение за решение: Общото събрание на акционерите приема одитирания консолидиран годишен финансов отчет на дружеството за 2017 г. и одиторския доклад.
                            5. Приемане на доклада по изпълнение на Политиката за възнагражденията на членовете на Съвета на директорите «СВИЛОЗА» АД АД за 2017 г. Предложение за решение: Общото събрание на акционерите приема доклада по изпълнение на Политиката за възнагражденията на членовете на Съвета на директорите «СВИЛОЗА» АД за 2017 г.
                            6. Приемане на решение за освобождаване на членовете на Съвета на директорите от отговорност за дейността им през 2017 г. и преизбиране на Красимир Дачев за член на Съвета на директорите с нов 5 – годишен мандат. Предложение за решение: Общото събрание на акционерите освобождава от отговорност членовете на Съвета на директорите за дейността им през 2017 г. и преизбира Красимир Дачев за член на Съвета на директорите с нов 5 – годишен мандат.
                            7. Приемане на решение за покриване на реализираната през 2017 г. загуба на дружеството в размер на 6034241.41 лв. Предложение за решение: Общото събрание на акционерите приема решение: реализираната през 2017 г. загуба на дружеството в размер на 6034241.41 лв. да бъде покрита в същия размер от неразпределената печалба от предходни години.
                            8. Приемане на доклада за дейността на одитния комитет на дружеството през 2017 г. Предложение за решение: Общото събрание на акционерите приема доклада за дейността на одитния комитет на дружеството през 2017 г.
                            9. Изслушване на годишния доклад за дейността на директора за връзки с инвеститорите на дружеството през 2017 г. Предложение за решение: Общото събрание на акционерите изслушва и приема за сведение представения Доклад за дейността на директора за връзки с инвеститорите на дружеството през 2017 г.
                            10. Избор на регистриран одитор, който да извърши проверка и заверка на годишния отчет на дружеството за 2018 г. Предложение за решение: Общото събрание на акционерите приема решение за избор на регистриран одитор на дружеството, който да извърши проверка и заверка на годишния отчет на дружеството за 2018 г. съгласно представената препоръка на одитния комитет.
                            11. Приемане на решение за разпределение на част от натрупаната неразпределена печалба от преддходни периоди. Предложение за решение: Общото събрание на акционерите приема решение сумата в размер на 1 000 000 лв., представляваща част от неразпределена печалба от предходни периоди да бъде разпределе
                            Обърнете внимание на последната точка от дневния ред!Малко но от сърце както се казва!

                            Коментар


                            • Коментар


                              • Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение
                                Научиха са китайчетата, явно, баничките с хартия увити да си купуват.
                                Много целулоза ще трябва за това...

                                https://www.capital.bg/biznes/media_...artiena_presa/
                                Ето и ENCE какви са ги свършили
                                https://www.ence.es/en/actualidad-2/...ion-euros.html

                                Коментар

                                Working...
                                X