IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свилоза АД (3MZ / SVIL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Честит празник!

Из библията (на банките):

Ако имаш две ризи, дай едната на заем срещу лихва.
    После вдигни лихвата.
    После си искай парите веднага.
    Ближният естествено не може да плати.
    Е, вземаш си пак ризата, но на друга, по-ниска цена.
    Ближният ти остава длъжник и продължава да ти дава пари.
    Ти естествено си му сърдит и го обвиняш за това стечение на обстоятелствата.
    Със спечелените пари си купуваш трета риза и си плащаш куверта за празника на банкера,
    за да се отърсиш от преживения стрес.
    Амин !

Коментар

• Първоначално изпратено от hah Разгледай мнение
      Търси се стабилна компания с последователна политика на положително отношение към всички заинтересовани лица в перспективен отрасъл на икономиката. Компанията трябва да показва дългосрочна способност за растеж без резки скокове и спадове, а ако обемите или цените на продукцията и суровините са силно волатилни, по някакъв начин да ги хеджира. Да има рентабилност по-добра от преките си конкуренти. Използването на дълг да е умерено, и то предимно за инвестиции и кредитна линия с неусвоен лимит, която да гарантира ликвидността. Съответно, финансирането на оборотния капитал да не се поддържа постоянно със заеми. Хубаво е да раздава дивидент и към нея да има интерес от стратегически инвеститори да бъде придобита.
      Така добре ли е?
      Супер е! Сложете ни в по-дългосрочните си портфейли, мислим в една посока.

Коментар

• Първоначално изпратено от hah Разгледай мнение
        Търси се стабилна компания с последователна политика на положително отношение към всички заинтересовани лица в перспективен отрасъл на икономиката. Компанията трябва да показва дългосрочна способност за растеж без резки скокове и спадове, а ако обемите или цените на продукцията и суровините са силно волатилни, по някакъв начин да ги хеджира. Да има рентабилност по-добра от преките си конкуренти. Използването на дълг да е умерено, и то предимно за инвестиции и кредитна линия с неусвоен лимит, която да гарантира ликвидността. Съответно, финансирането на оборотния капитал да не се поддържа постоянно със заеми. Хубаво е да раздава дивидент и към нея да има интерес от стратегически инвеститори да бъде придобита.
        Така добре ли е?
        hah... hah... hah...hah...

Коментар

• Първоначално изпратено от Zarev Разгледай мнение
          Батя, не зависи от нас.
          Бях писал по-долу някой да ме светне вие какво следите и какво изчислявате около компаниите, ама никой не понечи. Така че, ако можем да помогнем с добри финансови резултати, толкова. Не знам дали това обаче върши работа при вашата търговия.
          При нормални условия, бих гледал EV/EBITDA с крос-чек на паричните потоци (просто, за да не се окаже че оборота и съответно ЕБИТДА растат за сметка на увеличени acc receivables).
          Само че ситуацията при Свилоза АД не спада в графата "нормални условия". Тук има много неясноти относно дълговете и това дали и как ще се разберете с финансовите институции. Всеки знае, че обикновенните акционери са на последно място що се отнася до кешфлоуа, така че преди да се направи оценка на cashflows to equity, трябва да се знаят условията договорени с банките.

Коментар

Батя, не зависи от нас.
            Бях писал по-долу някой да ме светне вие какво следите и какво изчислявате около компаниите, ама никой не понечи. Така че, ако можем да помогнем с добри финансови резултати, толкова. Не знам дали това обаче върши работа при вашата търговия.
            Така е, аз затова и казвам зависи донякъде...
            Защото колкото и депресивна и откъсната от реалността да е в момента БФБ, все пак добрия фундамент и отношение към инвеститорите биват положително оценяни и това се отразява в цената на акциите. Понякога това изисква повечко време (бавен ни е реотана), но все пак.... има светлина в края на тунела

Коментар

• Търси се стабилна компания с последователна политика на положително отношение към всички заинтересовани лица в перспективен отрасъл на икономиката. Компанията трябва да показва дългосрочна способност за растеж без резки скокове и спадове, а ако обемите или цените на продукцията и суровините са силно волатилни, по някакъв начин да ги хеджира. Да има рентабилност по-добра от преките си конкуренти. Използването на дълг да е умерено, и то предимно за инвестиции и кредитна линия с неусвоен лимит, която да гарантира ликвидността. Съответно, финансирането на оборотния капитал да не се поддържа постоянно със заеми. Хубаво е да раздава дивидент и към нея да има интерес от стратегически инвеститори да бъде придобита.
              Така добре ли е?
              Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

Батя, не зависи от нас.
                Зависи от момента в който се купува апартамента - просто има и рима

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                  Мерси, мерсиии
                  Ама то и от вас, мениджърите на Свилоза, зависи донякъде тая работа

Спорна седмица!
                  Батя, не зависи от нас.

Коментар

Честит празник на всички търговци, банкери, .... Много пари да спечелите!
                    Мерси, мерсиии
                    Ама то и от вас, мениджърите на Свилоза, зависи донякъде тая работа

Спорна седмица!

Коментар

• Честит празник!

Честит празник на всички търговци, банкери, .... Много пари да спечелите!

Коментар

• Ех...!

Първоначално изпратено от наблюдаваща Разгледай мнение
                        Акция на седмицата - Свилоза
                        (3MZ / SVIL)

Дружеството оглави по седмичен ръст компаниите на борсата, след като се повиши с 26%

Напук на масата скептици, стойностните компании на БФБ могат да бъдат подобаващо оценени.
                        Доволна съм от инвестицията си, а мисля също че най-доброто тук тепърва предстои.

Успешна седмица!
                        Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Акция на седмицата - Свилоза
                          (3MZ / SVIL)

Дружеството оглави по седмичен ръст компаниите на борсата, след като се повиши с 26%

Напук на масата скептици, стойностните компании на БФБ могат да бъдат подобаващо оценени.
                          Доволна съм от инвестицията си, а мисля също че най-доброто тук тепърва предстои.

Успешна седмица!

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                            Абе тия таблици са доста субективни...
                            А и какво имате съмнения дали фундамента е за 1,40 ли
                            Не е въпроса във фундамента, а в сантимента.
                            Тръгне ли по-уверено нагоре БФБ-то тук си отиваме бързичко до по-нормалните цени, къмто 4-5 лв.

А предлагане как да има на тия цени. Бързите връткаджии се изпразниха на 1,30.
                            Аз уж съм от бързите, но не съм ги шитнал още
                            Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Абе тия таблици са доста субективни...
                              А и какво имате съмнения дали фундамента е за 1,40 ли
                              Не е въпроса във фундамента, а в сантимента.
                              Тръгне ли по-уверено нагоре БФБ-то тук си отиваме бързичко до по-нормалните цени, къмто 4-5 лв.

А предлагане как да има на тия цени. Бързите връткаджии се изпразниха на 1,30.

Коментар

• Имай малко търпение за таблиците на ку*а. Те ще покажат точно за какво става въпрос.

Първоначално изпратено от XY Разгледай мнение
                                В дълбочина 10 поръчки се търсят 31 000 акции, а се предлагат ... 2 000
                                Накъде ли ще отлепим?!?
                                The weak are meat and the strong do eat.

Коментар

Working...
                                X