Краси Космонавта точно забеше почнал да ми става симпатичен и ...айде... да не забравяме , че сме на БФБ точка на сгъстяване на тарикати...сЕкакви
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Свилоза АД (3MZ / SVIL)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнениеИскат и приходите от инвестициите да се отразят т.е. това което на мен ми липсваше на първо четене.
спекуланте, приходите ще трябва да включат за топло-електроцентралата. Нали за 2020 наемаха допълнителни работници точно за нея. Т.е. инвестициите 2019-2020 би трябвало да отговарят точно на нея. Приходите там дддд ги беше показал как да се сметнат. Аз бакалската на око бях докарал 57 милиона, но освен тях обаче има и спестени вредни емисии 500 000 тона и спестена отпадачна биомаса 120 000 тона годишно , която се ползва за суровина. Всичко това трабва да се отрази. В приходите и в намалени разходи. Така си мисля аз че е редно.
Коментар
-
Искат и приходите от инвестициите да се отразят т.е. това което на мен ми липсваше на първо четене.
спекуланте, приходите ще трябва да включат за топло-електроцентралата. Нали за 2020 наемаха допълнителни работници точно за нея. Т.е. инвестициите 2019-2020 би трябвало да отговарят точно на нея. Приходите там дддд ги беше показал как да се сметнат. Аз бакалската на око бях докарал 57 милиона, но освен тях обаче има и спестени вредни емисии 500 000 тона и спестена отпадачна биомаса 120 000 тона годишно , която се ползва за суровина. Всичко това трабва да се отрази. В приходите и в намалени разходи. Така си мисля аз че е редно.Last edited by pepe1234; 10.11.2018, 21:32.
- 2 Харесвания
Коментар
-
На първо четене видях всичко нужно.
1. грешката с 13 % спад на приходите искат коригиране
2. искат оценка по дружества аналози
3. Искат обосновка на надутите инвестиции за 2019 и 2020
4. Искат да се каже колко акции държат членовете на СД чрез свързани лица и тук веднага отиват проценти със Свилоза 2000
Да видим как АРУС ще го отиграе и коригира
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от abc
Не знам с каква тежест ще включат пазарните аналози, но със сигурност ще трябва да включат в приходите и тези от микрокристалната целулоза .
Има решение на ОС и в протокола е записан отговор на мой въпрос, че производството ще е 10 000 т годишно.
При мин. цена от около 5000 $/тон, в приходната част трябва да добавят едни 80 млн/год, което доста ще промени картинката....
Коментар
-
Abc, чакаме ☺ и аз мисля че разпознах 1-2 мои довода в отговора на КФН. Изглежда този път доста хора да са се ожалили. Ще видим дачев не е гела или пеев та е по-възможно КФН да са обективни докрай.
полки, тогава просто обърнах внимание на затапената цена, което странно съвпадна с търговото, но ти го прие буквално... аз лично в случайности не вярвам... както и да е, чакаме и толкова.
не е препоръка за никого...Last edited by pepe1234; 10.11.2018, 21:01.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
Полки, дай малко по-сериозно... тука не става въпрос за стинки... надявам се колегата да няма против, че го цитирам.
нито имам акции , нито смятам да купувам акции на Свилоза
мисля, че преди месец ти се чудеше как нямало кой да купува на 4,70 , а "сега" (преди месец) как всеки искал да вземе и се обирало всичко до 4,90 .......... точно тогава ти писах, че инвеститорите преценяват, че цената ще се покачи с десетина % и са решили да рискуват едни 5% над обявеното търгово на 4,70 лв.
напълно сериозно си мисля, че търговото няма да бъде на нивата които цитираш
BSEtrader Разгледай мнение
Поиграх си да извадя рейшота на 10 конкуренти на Свилоза и какво мислите, че получих - голяма изненада. На база медианните стойности на техните P/E, P/B и EV/EBITDA излязоха следните цени на акциите на Свилоза - 11.20лв, 10.04лв и 9.68лв. Какво повече да коментирам ...
пак ще напиша, че нямам акции и нямам никакво намерение да купувам акции на свилозаfuск the bеаr - give me the bееr
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеПоиграх си да извадя рейшота на 10 конкуренти на Свилоза и какво мислите, че получих - голяма изненада. На база медианните стойности на техните P/E, P/B и EV/EBITDA излязоха следните цени на акциите на Свилоза - 11.20лв, 10.04лв и 9.68лв. Какво повече да коментирам ...Last edited by pepe1234; 09.11.2018, 14:27.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение
след търговото бях писал, че по всяка вероятност ще го коригират с 5-10% ........ и все още мисля, че новата цена няма да е над 5,15 лв.
дори си мисля, че вместо да обявят 5лв. нарочно писаха 4,70 за да имат накъде да покачат .......... да видим какво ще решат все пак...
не е препроъка - нямам акции
При положение, че реално има да купува около 1 млн акции, и при положение, че годишната печалба на Свилоза ще е към 40 млн, т.г. не вярвам, че ще се къскани за няколко леФчета на акция отгоре, за да си гарантира приемането на коригираното му търгово от КФН.
Може и да смесвам желаното с възможното, защото имам немалко акции тук,
но нищо и на никого не препоръчвам, разбира се...
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнениеОттук нататък имам опасения по отношение на относителната тежест на методите която ще използват, щото пазарните анлаози ако ги вкарат с 5% тежест какво от това, че са ги вкарали.
дори си мисля, че вместо да обявят 5лв. нарочно писаха 4,70 за да имат накъде да покачат .......... да видим какво ще решат все пак...
не е препроъка - нямам акцииfuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Тъй като аз съм по-скептичен, че почакам крайния резултат. До момента изглежда от КФН да са коректни и да си вършат работата, ще видим.
Като цяло след като го чета трети път ми се струва, че всъщонст КФН добре е обхванала всичко, просто формулировката им е по-генерална (обширна).
Оттук нататък имам опасения по отношение на относителната тежест на методите която ще използват, щото пазарните анлаози ако ги вкарат с 5% тежест какво от това, че са ги вкарали.Last edited by pepe1234; 09.11.2018, 12:10.
- 1 like
Коментар
Коментар