IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма имоти АДСИЦ (SFI)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
    Туканка нали сам си знаеш че хич не съм съгласен с тебе.

Брефа да кажем е по сравним със сфи. Нали се сещаш че пазарите гледат и напред.
    Ако си изграят добре картите ( то зависи и какво ще е увеличението де) - доста е възможно с не по голям левъридж от сфи до 1-2 години да има приходи колкото тях.
    Но дори и 2/3 да приемем за по консервативно при почти 3 пъти разлика в капа - ясно и логично е коя от двете хартии има доста по голям заложен потенциал идните години.

Казвал съм го и преди - няма как да сравниш дини с моркови.
    Намери пиъри на атера и сравни с тях...макар че аз за 4 години не съм намерил сходни такива. Може би и точно това кефи СБ и неслучайно си седи тука 10г, единствения останал значим чужд инвеститор на бфб. Може би щото не виждат качество и потенциал и не са си прибрали все още 4кратния профит...

Та общо взето мисля че таблицата ти с изключение на секцията нав дисконт е ирелевантна.
    Викаш p/ffo 100 за атера. а те разпределят за 2015 ( която бе най слабата им и работиха половината, знаем защо) над 10М за 6% дивидентна доходност.
    Не е ли малко комично че е над 6 пъти повече от изчисленото от тебе ffo ?
    Средната див.доходност за 10г съществуване е 7.5%, да не говорим за 5...разпределени са над 130М (голяма част от тях в дребните, номер 1 на бфб по тоя показател), до няколко месеца ще станат над 140М реални (изработени, а не книжни) дивиденти. 1 акция не са "напечатали" допълнително за целта.
    Колко са реалните дивиденти на сфи за тоя период ?

Имотния портфейл в момента се търгува на 630лв/дка, ако приемем че дивидента от над 44лв/дка вече е включен в цената - получава се под 590лв/дка ексдивидент.
    Когато излязат данните на нси за средната цена на зем.земя за тая година съм сигурен че ще видим поне 25% дисконт спрямо техните данни и над 40% та до 50% спрямо реалните цени на покупко/продажби за страната.
    Мда, много надут и безперспективен картон...сигурно и затова се търгува 3 пъти по зле на СК спрямо сфи, ма докога...

за да сме коректни обаче, трябва да споменем и че земите на атера намаляха от 340 хил. на 230 хил. дка

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

по какви показатели са атера и бреф по-добри? FFO? дивидентна доходност?
      Туканка нали сам си знаеш че хич не съм съгласен с тебе.

Брефа да кажем е по сравним със сфи. Нали се сещаш че пазарите гледат и напред.
      Ако си изграят добре картите ( то зависи и какво ще е увеличението де) - доста е възможно с не по голям левъридж от сфи до 1-2 години да има приходи колкото тях.
      Но дори и 2/3 да приемем за по консервативно при почти 3 пъти разлика в капа - ясно и логично е коя от двете хартии има доста по голям заложен потенциал идните години.

Казвал съм го и преди - няма как да сравниш дини с моркови.
      Намери пиъри на атера и сравни с тях...макар че аз за 4 години не съм намерил сходни такива. Може би и точно това кефи СБ и неслучайно си седи тука 10г, единствения останал значим чужд инвеститор на бфб. Може би щото не виждат качество и потенциал и не са си прибрали все още 4кратния профит...

Та общо взето мисля че таблицата ти с изключение на секцията нав дисконт е ирелевантна.
      Викаш p/ffo 100 за атера. а те разпределят за 2015 ( която бе най слабата им и работиха половината, знаем защо) над 10М за 6% дивидентна доходност.
      Не е ли малко комично че е над 6 пъти повече от изчисленото от тебе ffo ?
      Средната див.доходност за 10г съществуване е 7.5%, да не говорим за 5...разпределени са над 130М (голяма част от тях в дребните, номер 1 на бфб по тоя показател), до няколко месеца ще станат над 140М реални (изработени, а не книжни) дивиденти. 1 акция не са "напечатали" допълнително за целта.
      Колко са реалните дивиденти на сфи за тоя период ?
      Имотния портфейл в момента се търгува на 630лв/дка, ако приемем че дивидента от над 44лв/дка вече е включен в цената - получава се под 590лв/дка ексдивидент.
      Когато излязат данните на нси за средната цена на зем.земя за тая година съм сигурен че ще видим поне 25% дисконт спрямо техните данни и над 40% та до 50% спрямо реалните цени на покупко/продажби за страната.
      Мда, много надут и безперспективен картон...сигурно и затова се търгува 3 пъти по зле на СК спрямо сфи, ма докога...

Коментар

• калкулиран, не бих казал. поне сметките ми за последните няколко години не показват това

Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
        Такам направих малко сметки отностно цените на увеличението на капитала, дивидента и движението на цените около някои събития и достигнах до интересни резултати:

-цените са в лев на акция
        -взети са най-високите цени от търговските сесии
        -дивидентът за 2016 може да се промени
        -2014, проспект отказан и цена на увеличение променена на 2.87
        -първият ден без дивидент през 2013 би трябвало да е 6 юли, но съм взел 4 юли защото тогава е регистриран спада
        -може да съм допуснал грешки
        -не е препоръка за попупко-продажба на ценни книжа

лично за мен изводите са следните за последните три години:
        -цената на увеличението е сравнително близо до нивата около седмица и месец преди обявяването, -14 до +16 стотинки последните три години
        -цената на увеличението+дивидента е редовно по-висока от цената преди обявяването на увеличението, до +8 до +43 стотинки, т.е. не е добре да се продава в периода между деня, в който стане ясна цената на увеличението и деня, до който се начислява дивидент. това е защото след правото на дивидент, цената близо до тази на увеличението
        -може в дните без право на дивидент да има възможност за правене на малко пари заради разликата с цената на увеличение на капитала, до +7 стотинки в първия ден,което си е пак 1.5% при текущите цени това си е колкото годишен депозит
        destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

т.е. растеж и перспектива какви са? ок, при падане на дълга около на около 10 милиона планове за нов проект, също се осребряват бавно обектите в провинцията. но и при сегашните показатели си е добре на тази цена.

съвсем скоро предстои оса, на което ще се глсува увеличението и дивидента, т.е. освен ако някой не очаква спад с над 30 стотинки, няма смисъл да се продава в момента
          ами то това е проблема, че е както казваш съвсем скоро развръзката, а след това какво ще следва!?? - имай предвид че пазарът гледа поне 9 месеца напред,. той (този сволоч - пазарът) вече е изкалкулирал и деведента !!! Дано греша разбира се
          Не е препоръка... !!!
          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
            Понеже водим нормална дискусия , изчаквах да отговориш на този въпрос

Не че държа непременно да има някаква последователност при въпрос-отговор по реда както са зададени, но най-вече защото доводите ми за това кой балоняк е по-добър отчасти се основават на отговора на така поставения в предния ми пост въпрос сравнението е комплексно а не само на 2 или 3 показателя
            т.е. растеж и перспектива какви са? ок, при падане на дълга около на около 10 милиона планове за нов проект, също се осребряват бавно обектите в провинцията. но и при сегашните показатели си е добре на тази цена.

съвсем скоро предстои оса, на което ще се глсува увеличението и дивидента, т.е. освен ако някой не очаква спад с над 30 стотинки, няма смисъл да се продава в момента
            destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

не забравяй дивидентите, те също са печалби. за таблиците, кажи за какво не си съгласен с тях? нещо грешка ли има или какво? цената си отговаря добре на фундамента, освен ако не смяташ, че 6.6% дивидент е малко

интересно ми е каква ви е на двамата доходността миналата и тази година
              Понеже водим нормална дискусия , изчаквах да отговориш на този въпрос
              ...Това тук е напълнило вече сградата, и дори някои започват да я опразват, вие какъв растеж и каква перспектива виждате оттук насетне !?!
              Не че държа непременно да има някаква последователност при въпрос-отговор по реда както са зададени, но най-вече защото доводите ми за това кой балоняк е по-добър отчасти се основават на отговора на така поставения в предния ми пост въпрос сравнението е комплексно а не само на 2 или 3 показателя
              Не е препоръка... !!!

Коментар

Tи пък откога взе да даваш супербалоняка атера за пример, свършиха ти плюнките в нейната тема ли...или просто извъртя гъзеца.....
                Атерата ще е пак сгодна 20-а година - дотогава съм си го планувал какво да правя.
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Tи пък откога взе да даваш супербалоняка атера за пример, свършиха ти плюнките в нейната тема ли...или просто извъртя гъзеца.....
                  Kyde e давано за пример !?!? - написано е че единия балоняк е по-евтин от другия в момента!!! Четеш ли внимателно или не ти отърва ))
                  Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                    какво има да се чака - атера е по-добра, то е ясно,

Коментар

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
                      Именно затова говорим, че ти и пандата регистрирате печалби защото сте купили на 2 лв. СФИ, а сега лакардията е когато цената гони 5 лв., усещаш ли разликата, малкото купили на 2 лв. печелят, тогава и Пандата го нямаше, а тези на 5 лв. очевидно губят, защото цената не отговаря на фундамента
                      Затова спестете си лакардията, таблиците дето през ден пуска Пандата да ни подвежда колко е изгодно на 5 лв., да ги беше пусккал на 2 лв. ама уви никога не става, същото и с Форти наглеца, на 5 лв. ни се хвали как щял са купува видите ли
                      не забравяй дивидентите, те също са печалби. за таблиците, кажи за какво не си съгласен с тях? нещо грешка ли има или какво? цената си отговаря добре на фундамента, освен ако не смяташ, че 6.6% дивидент е малко

Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                      какво има да се чака - атера е по-добра, то е ясно, а дори и бреф когато беше на 50-60 стотиинки т.е. допреди да му увеличат номинала, може и сега да е по-добре разбира се, само че изчаквам там да видя какви ще ги решат на общото събрание на акционерите и ще се разбере окончателно дали е по-добре то това тук. Разбира се говорим за състоянието в момента, а в бъдеще предполагам че разликите може да се откроят още по-добре. Това тук е напълнило вече сградата, и дори някои започват да я опразват, вие какъв растеж и каква перспектива виждате оттук насетне !?!

интересно ми е каква ви е на двамата доходността миналата и тази година

Коментар

момчета, гледам го избивате вече на мерене на уменията и доходносста. може директно да минем в темата моят портфейл, аз нямам нищо против да дам инфо за портфейла и доходността ми, колкото по-прозрачно, толкова по-добре интересно какво държи булсон, май само цкб съм го виждал да хвали, дето стърже левче вече над година

пп
                        все още чакам някой АДСИЦ на БФБ с по-добри показатели от СФИ
                        какво има да се чака - атера е по-добра, то е ясно, а дори и бреф когато беше на 50-60 стотиинки т.е. допреди да му увеличат номинала, може и сега да е по-добре разбира се, само че изчаквам там да видя какви ще ги решат на общото събрание на акционерите и ще се разбере окончателно дали е по-добре то това тук. Разбира се говорим за състоянието в момента, а в бъдеще предполагам че разликите може да се откроят още по-добре. Това тук е напълнило вече сградата, и дори някои започват да я опразват, вие какъв растеж и каква перспектива виждате оттук насетне !?!
                        Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Crusible Разгледай мнение
                          Панда, ще си останеш с чакането. Аргументи от тези двамата апокалиптици няма да получиш.

Мен друго ме забавлява, примерно моите инвестиции в посочените адсиц-ове вече са ми донесли около 50% като дивидент спрямо средната ми цена, която е под пазарната в момента. Няма никакви изгледи тези дивиденти да станат 0, а ще намаляват във времето и пак ще са прилични. Та на целия тоя фон да ми обясняват "светилата" колко съм се набушил в балониери е ОБЕКТИВНО ЗАБАВНО
                          Именно затова говорим, че ти и пандата регистрирате печалби защото сте купили на 2 лв. СФИ, а сега лакардията е когато цената гони 5 лв., усещаш ли разликата, малкото купили на 2 лв. печелят, тогава и Пандата го нямаше, а тези на 5 лв. очевидно губят, защото цената не отговаря на фундамента
                          Затова спестете си лакардията, таблиците дето през ден пуска Пандата да ни подвежда колко е изгодно на 5 лв., да ги беше пусккал на 2 лв. ама уви никога не става, същото и с Форти наглеца, на 5 лв. ни се хвали как щял са купува видите ли
                          Bulls on BSE

Коментар

момчета, гледам го избивате вече на мерене на уменията и доходносста. може директно да минем в темата моят портфейл, аз нямам нищо против да дам инфо за портфейла и доходността ми, колкото по-прозрачно, толкова по-добре интересно какво държи булсон, май само цкб съм го виждал да хвали, дето стърже левче вече над година

пп
                            Панда, ще си останеш с чакането. Аргументи от тези двамата апокалиптици няма да получиш.

Мен друго ме забавлява, примерно моите инвестиции в посочените адсиц-ове вече са ми донесли около 50% като дивидент спрямо средната ми цена, която е под пазарната в момента. Няма никакви изгледи тези дивиденти да станат 0, а ще намаляват във времето и пак ще са прилични. Та на целия тоя фон да ми обясняват "светилата" колко съм се набушил в балониери е ОБЕКТИВНО ЗАБАВНО

Коментар

• момчета, гледам го избивате вече на мерене на уменията и доходносста. може директно да минем в темата моят портфейл, аз нямам нищо против да дам инфо за портфейла и доходността ми, колкото по-прозрачно, толкова по-добре интересно какво държи булсон, май само цкб съм го виждал да хвали, дето стърже левче вече над година

пп

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                                на твоите три акции портфейл ли му казваш? пишеш срещу доста колеги от форума, но те са направили с пъти повече от теб
                                kakwi 3 акции ?? имам около 15 в портфейла бе форти, да не ме бъркаш с твояпортфейл?? моите даже не съм сигурно дали мога да изброя наум. Ама че си и ти един чудомир !?!? защо поизостави буците ами се заби в тая мътна вода бфб !?? )) Ако си направил профит - само може да ме радва, не ти гледам в паничката )) ама с тея картони които ги хвалете вече от години май сте в нулева точка, ако не броим дивидента, защо така, защо спряха да растат картончетата, да не би да ги надухте предварително малко !?!? ))) Случват се тези неща навсякъде .. )
                                Last edited by precakanoto; 10.03.2016, 09:03.
                                Не е препоръка... !!!

Коментар

Working...
                                X