Първоначално изпратено от fortiss
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма имоти АДСИЦ (SFI)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениегледай си твоя издънен портфейл, моят днес беше на плюс Много хлкяб има да ядете докато я схванете тази игра) КОнкретно за биовета - произвежда продукция (много) над нивото на софарма, с право за създаване на нови медикаменти плюс собствена развойна лаборатория (за което софарма може да мечтае) За индия например хаповете се транспортират с чували по самолет, а за австралия не мога да си представя как, да не говорим как е за чили и аржентина
))) Освен това тежеста на биовет в портфейла мие е толкова малка (под 1%) че дори няма смисъл да се упоменава
Нищо де, все пак за твое успокоение шита биовет е заложен за повече от половин милиард срещу банка..(какво да се прави така консервативно го е оценила някаква банка, за която може би парите са без голямо начение )??..
А вие с вашия пребалончен адциц какво изобщо произвеждате !?!? ???????????
Може би надежда някаква дадена назаем !???карай там да върви
Ех, какви сте само, но добре че сте такива, за да има смисъл да я играем тази игра !!!
Коментар
-
„Всеки път, когато акциите, които ме интересуват, поевтиняват, съм доволен. Защото като цяло съм нетен купувач на акции“
„По-често сме правили дори повече пари на фондовите пазари, когато те са се понижавали с времето“
„Смятам, че хората, които се занимават с мен или с други инвеститори, чиито имена се появяват редовно в медиите, не са предприели особено добра стратегия. Добра стратегия е да купуваш акции през целия си живот, без да се притесняваш особено много относно за това дали цените се движат нагоре или надолу всеки месец или година.“
„Промяната в цените на акциите кара хората да правят неща, които иначе не биха правили при други условия... Да се фокусирате върху цените е ужасен път към това да инвестирате в бизнеси“
Бъфет - написал го е за тази, които все пишат тук за балони и др подобни истории. Обаче тези неща не са за тях ! Няма как с има-няма 20 хилки портфейл да се мъчиш да работиш по принципите на Бъфет. Че тогава дивидента няма да ти стига дори за басейн през лятото
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнениеУтре ще вляза и тук, за да се чувствам съпричастен с колегите ми!
Нали търсиш диверсифицирано, тия доле са в 133 хотела в 15 щата...
Тука съм топнал леко пръстчето от преди седмица като решиха да увеличат с 10% дивитата...те са ежемесечни между другото.
3% са пораснали откакто ги взех, ма и сега са на само 8 p/ffo + pb 1.16.
Левъриджа им не е по голям от на сфи, див.доходност - същата, само дето се търгуват като за сфи на 2.5лв...
ПС И на VTR съм им голям фен, ма ги продадох наскоро и се надявам със или без маркет корекшън да си ги върна по нататък като се гмурнат пак под 50$...колкото повече-толкова повече
http://finance.yahoo.com/news/chatha...114500455.html
http://chathamlodgingtrust.com/properties/
Коментар
-
Първоначално изпратено от absd Разгледай мнениеПрецка ти си гледай там Биовета дето от миналото лято се е запекъл на 12 лева и не бъркай по чуждите панички че ще ти изпия мастичката(с още двама вагабонтини) дето си я скрило в хладилника) КОнкретно за биовета - произвежда продукция (много) над нивото на софарма, с право за създаване на нови медикаменти плюс собствена развойна лаборатория (за което софарма може да мечтае) За индия например хаповете се транспортират с чували по самолет, а за австралия не мога да си представя как, да не говорим как е за чили и аржентина
))) Освен това тежеста на биовет в портфейла мие е толкова малка (под 1%) че дори няма смисъл да се упоменава
Нищо де, все пак за твое успокоение шита биовет е заложен за повече от половин милиард срещу банка..(какво да се прави така консервативно го е оценила някаква банка, за която може би парите са без голямо начение )??..
А вие с вашия пребалончен адциц какво изобщо произвеждате !?!? ???????????
Може би надежда някаква дадена назаем !???карай там да върви
Ех, какви сте само, но добре че сте такива, за да има смисъл да я играем тази игра !!!Last edited by precakanoto; 10.03.2016, 00:01.Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнениеДядо поп за мъки е роден!!!))))) и дано е "неизконсумиран предварително"
Не е препоръка... !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеДа имат нужда от социално споделяне в мъката)) Влез набуай се w maкса и ти, , хубаво е, когато всички са заедно
"В очите на завистта всеки успех е престъпление.."
Коментар
-
Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнениеПандата използва най-често изпозлваната лъжа на БФБ, нещо като даде 2-3 години извънредни резултати, често и дори само за година-две, цената скача с 100% и после тези извънредни резултати (а знаеме как се правят лесно счетоводни печалби, дивиденти след продажба на основни активи, или след увеличения на капитал) се екстраполират все едно за бъдещ 10 г. период - все едно ще продължат, а те никога на продължавата, оказвайки се временно явление, която наглеци като Осло, Пандата, Форти изпозлзват за да направят профир на гърба на наивнициdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеДа имат нужда от социално споделяне в мъката)) Влез набуай се w maкса и ти, , хубаво е, когато всички са заедно
“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнениеУтре ще вляза и тук, за да се чувствам съпричастен с колегите ми!)) Влез набуай се w maкса и ти, , хубаво е, когато всички са заедно
Makar, че според моето скромно мнение вече си се набутал и сега както батката плашиш гаргите ...само)))
влез влез, не плашейся0)
Last edited by precakanoto; 09.03.2016, 22:34.Не е препоръка... !!!
Коментар
-
Пандата използва най-често изпозлваната лъжа на БФБ, нещо като даде 2-3 години извънредни резултати, често и дори само за година-две, цената скача с 100% и после тези извънредни резултати (а знаеме как се правят лесно счетоводни печалби, дивиденти след продажба на основни активи, или след увеличения на капитал) се екстраполират все едно за бъдещ 10 г. период - все едно ще продължат, а те никога на продължавата, оказвайки се временно явление, която наглеци като Осло, Пандата, Форти изпозлзват за да направят профир на гърба на наивнициBulls on BSE
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениецифри момче, дай цифри. така на общи проказки и баба може
пп
все още чакам да ми дадеш някой АДСИЦ на БФБ с по-добри показатели от СФИ)
Не е препоръка... !!!
Коментар
-
"но казваш и че ако няма увеличние на капитала ще си стоят на едно ниво"
това го посочих като алтернатива за финансиране на дивидентите
"а принаваш, че ако не е Софарма не се знаело"
не, казвам че софарма имат предостатъчно ресурси да дадат малко кеш ако искат
"нямало значение какви са наемателите, щом плащали, ами те плащат тази година"
наемателите не са краткосрочни, пикадилито например е още от отварянето 2011 г. ако щат и магазин за балони с хелий да сложат, стига да работи и да си плаща наема 5 години поред ми е все едно
" Спитат увеличениета на капитала - какво правим, има ли план Б, нови дългове или няма да има дивидент - сложна е сметката."
много проста сметка - имаш над 6 милиона паричен поток от оперативна дейност, които са достатъчни за дивидента. за какво са нови дългове?
"Една-две години лустро, цената с 70% нагоре, ама сега накъде"
цената е толкова нагоре защото компанията се разви, преди две години като започнах да купувам тримесечната печалба беше 0.9 милиона, сега е 1.6 милиона. като влизах дивидента беше към 7%, сега е 6.6%, така че не ми се струва много по-скъпо спрямо тогава
щалко, че нямаш акции тук да ти ги купим с фортис на левче
пп
все още чакам да ми дадеш някой АДСИЦ на БФБ с по-добри показатели от СФИLast edited by Black and white cat-foot; 09.03.2016, 17:33.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениецифри момче, дай цифри. така на общи проказки и баба може
пп
все още чакам да ми дадеш някой АДСИЦ на БФБ с по-добри показатели от СФИ
Хем казваш, че до изплащането на банковите заеми имало 5 г., но казваш и че ако няма увеличние на капитала ще си стоят на едно ниво, хем очаквате дивидент всяка година, а принаваш, че ако не е Софарма не се знаело, нямало значение какви са наемателите, щом плащали, ами те плащат тази година, утре спират да плащат и какво става - не излиза таблицата ти ли? Спитат увеличениета на капитала - какво правим, има ли план Б, нови дългове или няма да има дивидент - сложна е сметката.
Една-две години лустро, цената с 70% нагоре, ама сега накъде, сложно, особено ако си както казваш с 35 милиона дългв тази връзка, тук всичко над 2 лв. е тогален балоняк, над 1 лв. балон, едни 0.80 идват доста по консервативни и на място, не мислиш ли
Bulls on BSE
Коментар
Коментар