IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма имоти АДСИЦ (SFI)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
    не може да се нарече пирамида, а структуриране на изграждането по точно този начин
    поне не си криви душата
    знам знам, ама пипбел неверника така я хока

Коментар

• Първоначално изпратено от Sashko Разгледай мнение
      Искрено се посмях да сравняваме БФБ АДСИЦ с РЕЙТове в Америка
      няма лондон, няма ню йорк - бфб софия майна

Коментар

• Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнение
        бравооооо 4 кинта
        иначе да лошото при сфи че с увеличенията на капитала като цяло показателите ще се влошават, мисля догодина ще е най-сосният дивидент и после ще пада
        иначe '"чичовата пирамида "" направи направо хоум рън последните година-две и сега ще трябва да я кара по-кротко
        не може да се нарече пирамида, а структуриране на изграждането по точно този начин
        поне не си криви душата

Коментар

• Искрено се посмях да сравняваме БФБ АДСИЦ с РЕЙТове в Америка

Коментар

• бравооооо 4 кинта
            иначе да лошото при сфи че с увеличенията на капитала като цяло показателите ще се влошават, мисля догодина ще е най-сосният дивидент и после ще пада
            иначe '"чичовата пирамида "" направи направо хоум рън последните година-две и сега ще трябва да я кара по-кротко

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
              Лазард:
              http://www.lazardnet.com/docs/sp0/49...ort_201403.pdf

Иначе тези трите, които си дал, изглеждат страхотно. Не може ли и те и СФИ да са подценени?
              СФИ беше подценен когато беше на 2 лв Сега на 4 лв. явно трябва формули от Лазард за да докажат несъстоятелността на твърдението

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                http://seekingalpha.com/article/3476...than-they-look

Не знам къде и от кога го гледаш бай Лазар, ама понастоящем смол кап рейтс ( към какъвто принадлежат и твоите инвестиции в сфи) се търгуват около 10 P/FFO за 2015/16

Аз лично предпочитам 3 хелфкеър рейта с чудесен кредитен рейтинг и мениджмънт водени от Вентас. VTR, HCP, OHI
                6.2% среден дивидент, 10% увеличение за идващoто Q3 при вентас, P/FFO 11.8 в момента и форърд P/FFO за 2016 от 11.02
                Засега съм ги напълнил на около 28-30% от желаното, но чакам да се поспихнат поне едно 10-15% минимум още покрай идващия рейт хайк та да си ги утроя най малко.

Успех в мечтите тук и се молете ( два пъти на ден ) чичо да ги изпълни.
                Лазард:
                http://www.lazardnet.com/docs/sp0/49...ort_201403.pdf

Иначе тези трите, които си дал, изглеждат страхотно. Не може ли и те и СФИ да са подценени?
                destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

Ок, защо не? Обичам да си правя сметка като инвестирам за REIT най-често използваните коефициенти са FFO и NAV

ще ползвам броя на акциите след увеличението (18 087 245), за FFO ще ползвам дефиницията на NAREIT и ще сметна P/FFO според отчета за 2014 и очаквана от мен печалба от 6 милиона за 2015. NAV не смятам тук, защото мисля че активите не са оценени добре

FFO за 2014 го смятам като 5226 хил, т.е. печалба+амортизация-печалба от продажба на имоти-приходи от неустойки

18 087 245x4/5 226 000=13.84
                  18 087 245x4/6 000 000=12.06

Според последния доклад на Лазард за REIT сектора в САЩ, средното P/FFO е 17.1 към края на юли. За да стигне СФИ това отношение, при FFO от 2014 това прави 4.94 на акция и 5.67 при очакваното от мен FFO за 2015.
                  http://seekingalpha.com/article/3476...than-they-look

Не знам къде и от кога го гледаш бай Лазар, ама понастоящем смол кап рейтс ( към какъвто принадлежат и твоите инвестиции в сфи) се търгуват около 10 P/FFO за 2015/16

Аз лично предпочитам 3 хелфкеър рейта с чудесен кредитен рейтинг и мениджмънт водени от Вентас. VTR, HCP, OHI
                  6.2% среден дивидент, 10% увеличение за идващoто Q3 при вентас, P/FFO 11.8 в момента и форърд P/FFO за 2016 от 11.02
                  Засега съм ги напълнил на около 28-30% от желаното, но чакам да се поспихнат поне едно 10-15% минимум още покрай идващия рейт хайк та да си ги утроя най малко.

Успех в мечтите тук и се молете ( два пъти на ден ) чичо да ги изпълни.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                    Блеки, нъл ти бе гуруто туканка ...
                    Я кажи актуалните мултипъли на които се търгувате тук на 4 лв ?

P/FFO , P/B, D/Eq etc...
                    Ок, защо не? Обичам да си правя сметка като инвестирам за REIT най-често използваните коефициенти са FFO и NAV

ще ползвам броя на акциите след увеличението (18 087 245), за FFO ще ползвам дефиницията на NAREIT и ще сметна P/FFO според отчета за 2014 и очаквана от мен печалба от 6 милиона за 2015. NAV не смятам тук, защото мисля че активите не са оценени добре

FFO за 2014 го смятам като 5226 хил, т.е. печалба+амортизация-печалба от продажба на имоти-приходи от неустойки

18 087 245x4/5 226 000=13.84
                    18 087 245x4/6 000 000=12.06

Според последния доклад на Лазард за REIT сектора в САЩ, средното P/FFO е 17.1 към края на юли. За да стигне СФИ това отношение, при FFO от 2014 това прави 4.94 на акция и 5.67 при очакваното от мен FFO за 2015.
                    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

готово
                      Блеки, нъл ти бе гуруто туканка ...
                      Я кажи актуалните мултипъли на които се търгувате тук на 4 лв ?

P/FFO , P/B, D/Eq etc...

Коментар

• Първоначално изпратено от Joz Разгледай мнение
                        И аз помогнах да няма поръчки под 4 лв. отдясно
                        Браво

Коментар

готово
                          Ми честит ни четвъртак един вид тогава.
                          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• И аз помогнах да няма поръчки под 4 лв. отдясно

Коментар

• Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнение
                              ще има ли щурм на 4 кинта или шрапнелите от световните пазари ще покосят новопристигналите левчета
                              готово

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                                6-ки?
                                Да, както ти казах и преди
                                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Working...
                                X