IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма имоти АДСИЦ (SFI)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• през последните 6,5 години не съм продал нито една акция

Коментар

• Първоначално изпратено от Novaka_Bull Разгледай мнение
      Аз ще изчезвам от тука.....50% за 1 год. Стигат!!!! Тая цена избалончва позицията ....твърдо!!!
      Е-е-е... остави си малко... Да идваш по сборища
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• До около напримерно 29 стотинки дивидентец значи един вид Или - чисто - 0,2755. Пандов, драги - няма дори 4.38%.

На купилите преди навреме - честито. Балонира се и тая акция, нейната кожа. Не знам кои останаха небалоните - освен Жабокът и Атерата... може би и Еланата.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Аз ще изчезвам от тука.....50% за 1 год. Стигат!!!! Тая цена избалончва позицията ....твърдо!!!

Коментар

• Бих могъл да кажа само, много съм доволен. На държащите честито. Предполагах базирано на предни години че 1 лв на година капиталова е ок и отделно 27ст дивидент, Но сега за година имаме 1,74 капиталова и 28 ст дивидент над 2 лева на парче. Какво повече да иска човек, Освен повече подобни позции, пък било то балоняци, избушеняци и т.н. Не е в софикс така, че не може да се каже че фонда го е надул до неузнаваемост. С тези темпове за 4 години макс би трябвало да е изплатен и заема, ще спре разводняването и тогава вече ще може да се помисли за друг обект който да носи наеми.

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
              http://x3news.com/download/?id=336645

6.19 млн печалба, при 90% разпределение това прави 4.59% дивидидент

фортис, печалбата на акция тази година е по-ниска от миналата
              да, малко надолу
              през годината имахме проблеми с излизането на Пикадили, ако ги преодолеем - ще се компенсира всичко може би
              така е бизнеса, трябав да с наситка до край, за да върви

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                http://x3news.com/download/?id=336645

Хубавото е че още 6 милиона от кредита са изплатени. 10 милиона лева неразпределена печалба увеличение на печалбата... Минимален спад на дивидента не е проблем, но и този спад не е сигурен, може да е същия като миналата година...

Коментар

• http://x3news.com/download/?id=336645

destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Добре е !!!!
                    Броят на акциите всяка година се повишава все по-малко, дивидентът досега не е намалявал !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
                      При почти сигурен дивидент от 0,28-0,30 ст. на акция, смятам че дори до 6лв. може да достигне цената. Факт е че за по-консервативните инвеститори, тя е "остров на стабилност" и дава известно спокойствие за инвестицията. Общо взето който успя да купи на нива около 3-4 лв., сега бере "плодовете" на инвестицията. Силно се надявам все повече такива компании да присъстват на БФБ. Не е препоръка.
                      Очаквах тази цена да бъде достигната до края на 2017-та, а то до края на януари ще я подмине май... Не смятам да допълвам на тези нива, цената може и да расте, но при цени над 6лв. дивидентната доходност пада под 5% което за мен не е оферта. Все пак се радвам че акция номер 1 в портфейла ми расте толкова бързо... Кой знае, на 10лв. може да започна да продавам вече...

Коментар

• Първоначално изпратено от absd Разгледай мнение

какви ти 5.40 колега....всичко което го имаше като предлагане до 5.50 се обра.....следващото предлагане е на 5.60 с една единствена оферта продава....още по нагоре положението е същото......според моето скромно мнение тук може да видим сделки около 6-те лева още преди края на настоящия месец....
                        Не е Препоръка за търговия с ЦК!!!
                        6лв. е пределната ми цена при около 0,30лв. годишен дивидент. Нека не забравяме че най-вероятно отново ще има увеличение на капитала, и това малко или много ще стабилизира цената, друг е въпроса на каква цена ще е акцията до лятото. Акцията е чудесна, добре капитализирана, но всяка цена над 6,00лв. ще е притеснително вече...За купуващите на тази цена де, за нас които сме купували на 3-4 лв. едва ли
                        Last edited by mancev; 10.01.2017, 14:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от Petar Разгледай мнение
                          Твърдо над 5.40 ще е играта от тук натам. Дори с ентусиазма по Софикс позициите тук си се движи добре.
                          какви ти 5.40 колега....всичко което го имаше като предлагане до 5.50 се обра.....следващото предлагане е на 5.60 с една единствена оферта продава....още по нагоре положението е същото......според моето скромно мнение тук може да видим сделки около 6-те лева още преди края на настоящия месец....
                          Не е Препоръка за търговия с ЦК!!!
                          "В очите на завистта всеки успех е престъпление.."

Коментар

• Твърдо над 5.40 ще е играта от тук натам. Дори с ентусиазма по Софикс позициите тук си се движи добре.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Мисля, че не са много фиксирани, защото имат и ЕС инфлационна компонента /ако не се лъжа/.
                              Може би си прав, но то и инфлация няма. Друг е въпроса кога точно изтичат тези 5 години, и какъв процент увеличение може да се поиска. Освен това 2017-та излизат много нови проекти, и не мисля че ще има някакъв драстичен скок, минимален може би. Но както вече казах, мен и това ме устроива. 5% редовна дивидентна доходност (при мен е някъде около 8% )си е супер при тези нулеви лихви.

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Все пак говорим за 5 годишни договори за наем с фиксирани цени. В дългосрочен план, съм оптимист че корекция нагоре ще има.
                                Мисля, че не са много фиксирани, защото имат и ЕС инфлационна компонента /ако не се лъжа/.

Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Working...
                                X