IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма имоти АДСИЦ (SFI)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Petar Разгледай мнение

Прави си извинения. 5 519 000 на броя на акциите (19 257 245) = 0,286593435

След 5% данък = 0,2722 лв
    мерси

Коментар

• Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение

Не 0,266 лв., а 0,272 лв. е след дивидент
      Моля за по-голяма прецизност

Дивидентната е по-различна тоже
      Прави си извинения. 5 519 000 на броя на акциите (19 257 245) = 0,286593435

След 5% данък = 0,2722 лв

Коментар

• Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение

Може би имаш предвид след данък но, след данък е 0,266
        0,28 - 5% = 0,266лв на парче
        Лека

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          0,266 след данъкът. Прилично е... ама за който си е напазарувал овреме. Дивидентна доходност: 4.43%.

Last edited by oslo; 02.02.2017, 12:44.

Коментар

• 0,266 след данъкът. Прилично е... ама за който си е напазарувал овреме. Дивидентна доходност: 4.43%.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от dici Разгледай мнение

... 0,28 лв. на акция. 4,78% дивидентната доходност спрямо цена от 6 лв. Дружеството постига печалба в размер на 6,194 млн. лв., което е с 2,5% повече в сравнение с предходната година.

Сега остава само да се изплати кредита и само напред.

Коментар

• http://www.investor.bg/novini-i-anal...vident-233228/

Коментар

• не знам ще видим накъде ще задуха вятъра, ето днес интересна статия за алтернативите http://seekingalpha.com/article/4040...thly-dividends . признавам че 2% месечно е нереалистично дългосрочно но има и такива ситуации

Коментар

• Първоначално изпратено от absd Разгледай мнение
                    ... възможно е тренда да докара акцията до около 7.50-8 лева за брой а настоящата стойност да е само началото на едно силно изразено възходящо движение породено от съчетанието на различни фактори като:общо поскъпване на офис площите,ясно изразен бичи сантимент по позицията,предстоящ дивидент,стабилност на цената при кризи и т.н.
                    Не е Препоръка!!!
                    Според мен, може да стигне тези нива без никакъв проблем, тъй като повечето инвеститори тук, държат тази акция именно заради нейната стабилност. И при 8 лв. дивидентът ще около 4%. А като се вземе под внимание споменатото от колегата absd - поскъпване на наемите на офис площите, намаляване на кредита, което е основна тежест, дивидентът може да се увеличи. Като се има предвид и факта че тази година, доста площи стояха не заети.

Не е препоръка за покупко-продажба на акции!
                    Last edited by Absolute_Amateur; 31.01.2017, 12:29.

Коментар

• Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнение
                      тези цени са невъзможни преди да влезем в еврозоната ​​​​​​ е аз и за 6 не вярвах де дойде време за странично движение по позицията по примера на атерата от последните години освен ако донев не се развихри да купува той движи проекта и само той има сметка да купува на тия цени пък и чисто сантиментално всяка година увеличението започваше с една цифра отгоре, 2.88, 3.90, 4.70, искате да прескочите 5-цата не е честно
                      Стана ми интересно, и проверих колко е била цената през 2008-ма, т.е. най-високата цена. и ако не греша, тя е някъде около 17,00 лв. Не казвам че тя би се повторила, нито пък че това е било нормално, но е факт че е имало сделки при тези нива. И тогава не сме били в еврозоната. Иначе за момента смятам че цената е малко надценена, но щом пазара е решил друго, кой съм аз че да споря Аз лично не смятам да купувам на тези нива, но не смятам и да продавам. Средната ми цена е около 3,55лв. и при запазване на дивидента, 7-8% дивидентна доходност в дългосрочен план не е никак зле. Разбира се никой не може да каже, какво би се случило утре, дали тренда ще е позитивен, дали няма да се случи нещо лошо в глобален план и да смъкне цената надолу, но смятам че поне за сега акционерите можем да сме доволни.
                      Last edited by mancev; 30.01.2017, 23:11.

Коментар

+1
                        както беше казал чичо Бъфет-"най-добрия момент да продадеш една качествена акция е НИКОГА!!!"
                        колкото за пределна цена по позицията това едва ли някой може да каже с точност къде е тя.....средата на януари дадох едно скромно мнение че до края на месеца може да видим сделки около 6-те лева.....но не е важно точно това,по интересното е самата компания да се развива добре както беше писал Фортис а цената рано или късно ще си дойде на мястото....иначе чисто като прогноза си мисля че до дивидента тук ще видим още ръстове възможно е тренда да докара акцията до около 7.50-8 лева за брой а настоящата стойност да е само началото на едно силно изразено възходящо движение породено от съчетанието на различни фактори като:общо поскъпване на офис площите,ясно изразен бичи сантимент по позицията,предстоящ дивидент,стабилност на цената при кризи и т.н.
                        Не е Препоръка!!!
                        тези цени са невъзможни преди да влезем в еврозоната ​​​​​​ е аз и за 6 не вярвах де дойде време за странично движение по позицията по примера на атерата от последните години освен ако донев не се развихри да купува той движи проекта и само той има сметка да купува на тия цени пък и чисто сантиментално всяка година увеличението започваше с една цифра отгоре, 2.88, 3.90, 4.70, искате да прескочите 5-цата не е честно

Коментар

+1
                          както беше казал чичо Бъфет-"най-добрия момент да продадеш една качествена акция е НИКОГА!!!"
                          колкото за пределна цена по позицията това едва ли някой може да каже с точност къде е тя.....средата на януари дадох едно скромно мнение че до края на месеца може да видим сделки около 6-те лева.....но не е важно точно това,по интересното е самата компания да се развива добре както беше писал Фортис а цената рано или късно ще си дойде на мястото....иначе чисто като прогноза си мисля че до дивидента тук ще видим още ръстове възможно е тренда да докара акцията до около 7.50-8 лева за брой а настоящата стойност да е само началото на едно силно изразено възходящо движение породено от съчетанието на различни фактори като:общо поскъпване на офис площите,ясно изразен бичи сантимент по позицията,предстоящ дивидент,стабилност на цената при кризи и т.н.
                          Не е Препоръка!!!
                          Не е ли малко ного - осмак? Впрочем на мене не ми пречи - проблем е на Форти, когато коментираш. Ще трябва да реинвестира при дивидентна доходност под 4%. Аз ще си купувам по-секси неща - дори - ако помпаницата продължи, ще намаля делът си и в двете Софармови компании. Просто вариантите за по-сгодни инвестиции са стотици по светът, да не кажа: хиляди.

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

днес точно атера купих
                            Ми то не остана ного какво. Скоро ще закупуваш и Жаби.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                              през последните 6,5 години не съм продал нито една акция
                              +1
                              Не е Препоръка!!!
                              "В очите на завистта всеки успех е престъпление.."

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                                До около напримерно 29 стотинки дивидентец значи един вид Или - чисто - 0,2755. Пандов, драги - няма дори 4.38%.

На купилите преди навреме - честито. Балонира се и тая акция, нейната кожа. Не знам кои останаха небалоните - освен Жабокът и Атерата... може би и Еланата.
                                днес точно атера купих
                                destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

Working...
                                X