Първоначално изпратено от Petar
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма имоти АДСИЦ (SFI)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение
Не 0,266 лв., а 0,272 лв. е след дивидент
Моля за по-голяма прецизност
Дивидентната е по-различна тоже
След 5% данък = 0,2722 лв
Коментар
-
Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение
Не 0,266 лв., а 0,272 лв. е след дивидент
Дивидентната е по-различна тоже
0,28 - 5% = 0,266лв на парче
Лека
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение0,266 след данъкът. Прилично е... ама за който си е напазарувал овреме. Дивидентна доходност: 4.43%.
Дивидентната е по-различна тожеLast edited by oslo; 02.02.2017, 12:44.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dici Разгледай мнение
... 0,28 лв. на акция. 4,78% дивидентната доходност спрямо цена от 6 лв. Дружеството постига печалба в размер на 6,194 млн. лв., което е с 2,5% повече в сравнение с предходната година.
Сега остава само да се изплати кредита и само напред.
- 1 like
Коментар
-
не знам ще видим накъде ще задуха вятъра, ето днес интересна статия за алтернативите http://seekingalpha.com/article/4040...thly-dividends . признавам че 2% месечно е нереалистично дългосрочно но има и такива ситуации
Коментар
-
Първоначално изпратено от absd Разгледай мнение... възможно е тренда да докара акцията до около 7.50-8 лева за брой а настоящата стойност да е само началото на едно силно изразено възходящо движение породено от съчетанието на различни фактори като:общо поскъпване на офис площите,ясно изразен бичи сантимент по позицията,предстоящ дивидент,стабилност на цената при кризи и т.н.
Не е Препоръка!!!
Не е препоръка за покупко-продажба на акции!Last edited by Absolute_Amateur; 31.01.2017, 12:29.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнениетези цени са невъзможни преди да влезем в еврозоната е аз и за 6 не вярвах де
дойде време за странично движение по позицията по примера на атерата от последните години
освен ако донев не се развихри да купува той движи проекта и само той има сметка да купува на тия цени
пък и чисто сантиментално всяка година увеличението започваше с една цифра отгоре, 2.88, 3.90, 4.70, искате да прескочите 5-цата не е честно
Аз лично не смятам да купувам на тези нива, но не смятам и да продавам. Средната ми цена е около 3,55лв. и при запазване на дивидента, 7-8% дивидентна доходност в дългосрочен план не е никак зле. Разбира се никой не може да каже, какво би се случило утре, дали тренда ще е позитивен, дали няма да се случи нещо лошо в глобален план и да смъкне цената надолу, но смятам че поне за сега акционерите можем да сме доволни.
Last edited by mancev; 30.01.2017, 23:11.
Коментар
-
Първоначално изпратено от absd Разгледай мнение
+1
както беше казал чичо Бъфет-"най-добрия момент да продадеш една качествена акция е НИКОГА!!!"
колкото за пределна цена по позицията това едва ли някой може да каже с точност къде е тя.....средата на януари дадох едно скромно мнение че до края на месеца може да видим сделки около 6-те лева.....но не е важно точно това,по интересното е самата компания да се развива добре както беше писал Фортис а цената рано или късно ще си дойде на мястото....иначе чисто като прогноза си мисля че до дивидента тук ще видим още ръстове възможно е тренда да докара акцията до около 7.50-8 лева за брой а настоящата стойност да е само началото на едно силно изразено възходящо движение породено от съчетанието на различни фактори като:общо поскъпване на офис площите,ясно изразен бичи сантимент по позицията,предстоящ дивидент,стабилност на цената при кризи и т.н.
Не е Препоръка!!! е аз и за 6 не вярвах де
дойде време за странично движение по позицията по примера на атерата от последните години
освен ако донев не се развихри да купува той движи проекта и само той има сметка да купува на тия цени
пък и чисто сантиментално всяка година увеличението започваше с една цифра отгоре, 2.88, 3.90, 4.70, искате да прескочите 5-цата не е честно
Коментар
-
Първоначално изпратено от absd Разгледай мнение
+1
както беше казал чичо Бъфет-"най-добрия момент да продадеш една качествена акция е НИКОГА!!!"
колкото за пределна цена по позицията това едва ли някой може да каже с точност къде е тя.....средата на януари дадох едно скромно мнение че до края на месеца може да видим сделки около 6-те лева.....но не е важно точно това,по интересното е самата компания да се развива добре както беше писал Фортис а цената рано или късно ще си дойде на мястото....иначе чисто като прогноза си мисля че до дивидента тук ще видим още ръстове възможно е тренда да докара акцията до около 7.50-8 лева за брой а настоящата стойност да е само началото на едно силно изразено възходящо движение породено от съчетанието на различни фактори като:общо поскъпване на офис площите,ясно изразен бичи сантимент по позицията,предстоящ дивидент,стабилност на цената при кризи и т.н.
Не е Препоръка!!!Впрочем на мене не ми пречи - проблем е на Форти, когато коментираш. Ще трябва да реинвестира при дивидентна доходност под 4%. Аз ще си купувам по-секси неща - дори - ако помпаницата продължи, ще намаля делът си и в двете Софармови компании. Просто вариантите за по-сгодни инвестиции са стотици по светът, да не кажа: хиляди.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
днес точно атера купихМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениепрез последните 6,5 години не съм продал нито една акция
Не е Препоръка!!!"В очите на завистта всеки успех е престъпление.."
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеДо около напримерно 29 стотинки дивидентец значи един вид Или - чисто - 0,2755. Пандов, драги - няма дори 4.38%.
На купилите преди навреме - честито. Балонира се и тая акция, нейната кожа. Не знам кои останаха небалоните - освен Жабокът и Атерата... може би и Еланата.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
Коментар