IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма имоти АДСИЦ (SFI)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение

Е да, ама много хора (не визирам теб) пропускат един много тънък момент, че обикновено когато парите ти са на депозит като дадеш 100, ти връщат 100 или 100+. Като си набиеш парите в картони били те и обезпечени с твърди активи като тук, като дадеш 100, можеш да хванеш дедовия Както знаем от Костолани, на борсата всичко е възможно, дори и противоположното
    тогава взимай корпоративни облигации - пак ти връщат 100 и без проблеми можеш да си намериш 4%
    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

точно защото е предвидима. най-добрият депозит в момента е под процент, много от хората на бфб ги е страх да инвестират в чужбина да кажем например в АДСИЦ като Wereldhave дето е на p/e от 11.38 и има дивидент 7.51%. та затова блъскат в СФИ на 4.1%
      На тези хубаво лихвата им е %7,51 ама това е брутно. Не съм сигурен точно колко е данък дивидент в Холандия ако е %15 то дивидентния ти доход е 6.3% ако е 30% както е в Щатите процента ти пада на 5,19% което вече е близо до бг-то. Да не забравяме че трябва и да се отчитаме според закона пред данъчните за акции и дивиденти извън България което си е разправия въпреки че не дължим нищо
      http://www.proflashgame.com

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

точно защото е предвидима. най-добрият депозит в момента е под процент, много от хората на бфб ги е страх да инвестират в чужбина да кажем например в АДСИЦ като Wereldhave дето е на p/e от 11.38 и има дивидент 7.51%. та затова блъскат в СФИ на 4.1%
        Е да, ама много хора (не визирам теб) пропускат един много тънък момент, че обикновено когато парите ти са на депозит като дадеш 100, ти връщат 100 или 100+. Като си набиеш парите в картони били те и обезпечени с твърди активи като тук, като дадеш 100, можеш да хванеш дедовия Както знаем от Костолани, на борсата всичко е възможно, дори и противоположното

Коментар

• Панда - Всичко българско и родно - "любя, тача и милея." - Патриарха - Иван Вазов (не е нужно повече) Ще видиш след 2г, колко е истина, засега - не бързай с изводите)))))
          Не е препоръка... !!!
          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от Garcilаso Разгледай мнение

Единственото, което мен би ме притеснявало, е фактът, че компания с придвидими парични потоци и силно ограничен ръст на печалбата се търгува при цена/печалба 19.
            destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• АДСИЦ по закон е задължен да разпределя дивидент, друг вариант няма. А и не виждам какво се притеснявате, когато компанията има стабилната покрепа на мажоритаря. В края на 2020 година заемът трябва да е изплатен. Доколкото си спомням, ръководството имаше сериозни планове и за след края на погасяването на заема, но дотогава има доста време.

Единственото, което мен би ме притеснявало, е фактът, че компания с придвидими парични потоци и силно ограничен ръст на печалбата се търгува при цена/печалба 19.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bivol Разгледай мнение

Първият път ще се "прежалят", после ще спрат да изплащат
                Ще спрат да плащат, докато си изплатят заема. Не че ще спрат да плащат постоянно. Доколкото ми е известно, с тези наемни нива, заема би се изплатил след около 3-4 години (може и да греша). Освен това има и доста свободен кеш, ако не се лъжа...

Коментар

• Първоначално изпратено от Slavi.13 Разгледай мнение

ами ако няма желаещи да купуват новите акции на 6,5 лв. с какво ще плащат дивидента..?!
                  Първият път ще се "прежалят", после ще спрат да изплащат

Коментар

• Първоначално изпратено от vendetta89 Разгледай мнение
                    а един ден кат се изплатят дълговете ще има ли пак увеличения, за да се плаща дивидент?
                    като гледам съотношение собствен капитал дългове ми се струва, че нещо много са поскъпнали цените на имотите им...може и да не съм прав ама тея дългове май, май скоро няма да се изплатят и все ще се вдига капитала за да има за дивидент...ами ако няма желаещи да купуват новите акции на 6,5 лв. с какво ще плащат дивидента..?!

Коментар

• Първоначално изпратено от vendetta89 Разгледай мнение
                      а един ден кат се изплатят дълговете ще има ли пак увеличения, за да се плаща дивидент?
                      То до тогава основният актив, ще е за основен ремонт и ще събираме за ремонти

Коментар

• а един ден кат се изплатят дълговете ще има ли пак увеличения, за да се плаща дивидент?

Коментар

да нов съм...извинявай но би ли споделил нещо с нов ...от това което пропускам
                          всяка година е едно и също при СФИ - заемите се плащат от оперативната печалба и като стане време за дивидент, вдигат капитала за да го платят. ако запишеш увеличението, все едно си получил дивидента в акции. сумата на увеличението на капитала винаги е близка до сумата на дивидента

Коментар

• да нов съм...извинявай но би ли споделил нещо с нов ...от това което пропускам

Коментар

Събраните средства от емисията не вярвам да се използват само за плащания по лихви.Не е ли целта покриване и на части от главницата с цел по скорошно погасяване на заема и намаляне като цяло на задлажнялостта на дружеството?! Според мен емисията ще бъде изпълнена ...дори без дребните акционери. Ще видим много скоро.
                              явно си нов

Коментар

• Събраните средства от емисията не вярвам да се използват само за плащания по лихви.Не е ли целта покриване и на части от главницата с цел по скорошно погасяване на заема и намаляне като цяло на задлажнялостта на дружеството?! Според мен емисията ще бъде изпълнена ...дори без дребните акционери. Ще видим много скоро.

Коментар

Working...
                                X