IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма имоти АДСИЦ (SFI)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Тук от кога започва търговията на правата?

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
      За мен това вдигане на капитала всяка година, продължава да не ми е ясно на 100%. Другите АДСИЦ-и как успяват да изплащат дивиденти, без увеличение на капитала? Нима те нямат кредити? Акцията ми е първа по тежест в портфейла, цената ми е под 4лв. дивидентите също са супер, но това увеличение всяка година не го разбирам.
      доста сме писали назад в темата
      нещата са много елементарни, прочети отново

Коментар

• За мен това вдигане на капитала всяка година, продължава да не ми е ясно на 100%. Другите АДСИЦ-и как успяват да изплащат дивиденти, без увеличение на капитала? Нима те нямат кредити? Акцията ми е първа по тежест в портфейла, цената ми е под 4лв. дивидентите също са супер, но това увеличение всяка година не го разбирам.

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
          пп по темата, като не ви кефят молове, а офиси, как мислите че пазара в софия ще поеме това следващите три години?
          Половин милион квадратни метра първокласни офис площи се планират в София до 2020 г.

http://gradat.bg/news/2017/04/25/295...rubrname=news/

Както го писах и по-долу ИТ индустрията очаква до 2020-та от 5% от БВП да стане 10% от БВП не знам дали поради разрастване на ИТ индустрията или поради свиване на БВП но и в двата случея ни трябват повече А клас офис площи.
          http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение

Ще ти отговоря, знам отговорът съвсем точно

И той е, че 6% няма реални, а условни

Например АТЕРА дава 0,17 лв. при 2,2 лв. цена, това са ужким 7,7%. Но ние знаем, че това е ликвидационен дял, а не дивидент. Защото продават земята купена на 400 лв. и край, вече не просто я купуват на 900 лв. (не на 850 лв.), но и просто не успяват да купят достатъчно, също не успяват да купят в Добруджа, а в някакви по-западнали райони. Така че там има плавна ликвидация

На Запад, за да са готини, някои фирми за имоти, започнаха да правят счетоводни трикове, за да разпределят като дивидент бъдещи печалби, това второ (първо примера с Атера).

Трето, на Запад както и при Атера (първия пример) има АДСИЦ-и, които ликвидират (продават) активи, както БРЕФ продаде КБЦ и дивидента беше много, май към 50% беше, защото това беше основен актив.

Четвърто, на Запад има проблем с неотдаваеми площи, широки портфейли с какви ли не неща. Тук е една сграда, която лесно се анализира.

Do you understand me?

Пето, лихвите по ДЦК са ...а ааа 0,3% По свръхрезервите на банките -0,4%, по депозитите 0%.
            Какво да правят ПФ с парите си.

Шесто, за разлика от Елана Агрокредит, където бизнесът им утре може да умре, защото са просто лихвари (както бизнеса на София Комерс залезе), защото клиентите ще им омръзне от дебелите лихви на ЕЛАНА Агрокредит, така че там доходността не е 4,5% дългосрочно, а може да падне яката, освен поради край на бизнеса им, така и поради постоянно разводняване с увеличения и преяждане с дълг, който да не могат да пласират.

Това е

6% няма, мечтаеш...

Enjoy
            Само да отбележа, че лихварството е една от най-древните занимания заедно с платената любов и мнения от рода как щяла да изчезне са меко казани наивни. Да не знам на някого да му е приятно да го чешат , дерат и т.н с по високи лихви от тези по ипотечните заеми но заложни къщи има и в САЩ и ЕС и то въпреки още по ниските лихви там от тук и в пъти по-лесното финансиране. Така, че толкова за лихварите. Аз също не съм фен на Елана но нека не бъдем крайни.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
              Да, и при мен е така, но после уплаха се обърна в като в някаква шега и се смях сърдечно))) 10-12 ще превърне бетонния обелиск раздаван на части под наем в капитализация от 200-240 милиони (без да отчитаме бъдещи увеличения на капитала) при цена 60-80 реално, то и сега е надскочило едно корадо или един хес и т.н. и при очакваните 10-12 може да е топ 15 по капитализация))) няма значение, исках само да споделя, че твоите и на Graham мнения най-ми се доближават до моето виждане))))
              може, напоследък съм станал в много мечешко настроение

пп по темата, като не ви кефят молове, а офиси, как мислите че пазара в софия ще поеме това следващите три години?
              Половин милион квадратни метра първокласни офис площи се планират в София до 2020 г.

http://gradat.bg/news/2017/04/25/295...rubrname=news/

Last edited by Black and white cat-foot; 17.07.2017, 18:34.
              destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

Добре, едното е магазини във Франция и Холандия, знаеш, че електронната търговия ще ги убие
                Другото е в Китай, половината в МОЛ, знаеш че електронната търговия ще го убие, освен това цената на активите НИ в Китай не е ли балоняк? Или обратното, купи си и печели и от ръст в цената на НИ?

А какъв е данък дивиденти във Франция, а в Китай?
                Да не би да трябва да дадем 20-50% на държавата?
                първите са в холандия където е 15%, вторите в хонг конг където е 0%

електронната търговия докато ги убие има много години - 20 години от листването на амазон и моловете още никнат като гъби
                Last edited by Black and white cat-foot; 17.07.2017, 18:27.
                destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot
                  ...
                  ...тъй като цената на една хартия може да се качи на поне 10 - 12 лв.
                  понякога влизам в този форум и се плаша
                  Да, и при мен е така, но после уплаха се обърна в като в някаква шега и се смях сърдечно))) 10-12 ще превърне бетонния обелиск раздаван на части под наем в капитализация от 200-240 милиони (без да отчитаме бъдещи увеличения на капитала) при цена 60-80 реално, то и сега е надскочило едно корадо или един хес и т.н. и при очакваните 10-12 може да е топ 15 по капитализация))) няма значение, исках само да споделя, че твоите и на Graham мнения най-ми се доближават до моето виждане))))
                  Не е препоръка... !!!
                  "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от sylver88 Разгледай мнение
                    Аз тук имам тук 210 акции, предполагам ще взема толкво права. Нов съм за това да питам- ако искам да запиша 20 акции, трябва да имам 454 права(да купя още 244 права), т.е това ще ми излезе 130 лв(емисионна стойност)+ 5 лв такса на Елана трейдинг(толкова плати мин.г. мой приятел който участва в увеличението)+ 2лв и нещо такса платена за правата= 138 лв (групо закръглено)/20= 6.90 лв на акция. Значи за мен ще е изгодно да участвам в увеличението, само ако текущата стойност е над 6.90 лв?

Вместо да правиш тия дълги сметки ,- куписи тия първите 200бр. от пазара , ако си с налична пара.
                    Хем ще имаш за още 18бр. да запишеш ако решиш след месец приблизително , хем ако не запишеш -отиват на аукциона , а по Коледа ще си смяташ профита

Коментар

• Имам също малко бройки, но не смятам да участвам повече. Ще запазя временно. Ако я надуят до 7 може да ги дам на биковете))))
                      Не е препоръка... !!!
                      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Аз тук имам тук 210 акции, предполагам ще взема толкво права. Нов съм за това да питам- ако искам да запиша 20 акции, трябва да имам 454 права(да купя още 244 права), т.е това ще ми излезе 130 лв(емисионна стойност)+ 5 лв такса на Елана трейдинг(толкова плати мин.г. мой приятел който участва в увеличението)+ 2лв и нещо такса платена за правата= 138 лв (групо закръглено)/20= 6.90 лв на акция. Значи за мен ще е изгодно да участвам в увеличението, само ако текущата стойност е над 6.90 лв?

Коментар

на запад
                          7.1%
                          https://www.wereldhave.com/siteasset...sults-2016.pdf

на изток
                          8.8%
                          http://www.huixianreit.com/download_...d=390&lang=eng

и при двете дивидента идва от наеми на имоти, не еднократни ефекти или преоценки
                          Добре, едното е магазини във Франция и Холандия, знаеш, че електронната търговия ще ги убие
                          Другото е в Китай, половината в МОЛ, знаеш че електронната търговия ще го убие, освен това цената на активите НИ в Китай не е ли балоняк? Или обратното, купи си и печели и от ръст в цената на НИ?

А какъв е данък дивиденти във Франция, а в Китай?
                          Да не би да трябва да дадем 20-50% на държавата?

Коментар

6% няма, мечтаеш...

Enjoy
                            на запад
                            7.1%
                            https://www.wereldhave.com/siteasset...sults-2016.pdf

на изток
                            8.8%
                            http://www.huixianreit.com/download_...d=390&lang=eng

и при двете дивидента идва от наеми на имоти, не еднократни ефекти или преоценки

Коментар

Например АТЕРА дава 0,17 лв. при 2,2 лв. цена, това са ужким 7,7%. Но ние знаем, че това е ликвидационен дял, а не дивидент. Защото продават земята купена на 400 лв. и край, вече не просто я купуват на 900 лв. (не на 850 лв.), но и просто не успяват да купят достатъчно, също не успяват да купят в Добруджа, а в някакви по-западнали райони. Така че там има плавна ликвидация

На Запад, за да са готини, някои фирми за имоти, започнаха да правят счетоводни трикове, за да разпределят като дивидент бъдещи печалби, това второ (първо примера с Атера).

Трето, на Запад както и при Атера (първия пример) има АДСИЦ-и, които ликвидират (продават) активи, както БРЕФ продаде КБЦ и дивидента беше много, май към 50% беше, защото това беше основен актив.

Четвърто, на Запад има проблем с неотдаваеми площи, широки портфейли с какви ли не неща. Тук е една сграда, която лесно се анализира.

Do you understand me?

Пето, лихвите по ДЦК са ...а ааа 0,3% По свръхрезервите на банките -0,4%, по депозитите 0%.

Шесто, за разлика от Елана Агрокредит, където бизнесът им утре може да умре, защото са просто лихвари (както бизнеса на София Комерс залезе), защото клиентите ще им омръзне от дебелите лихви на ЕЛАНА Агрокредит, така че там доходността не е 4,5% дългосрочно, а може да падне яката, освен поради край на бизнеса им, така и поради постоянно разводняване с увеличения и преяждане с дълг, който да не могат да пласират.

Това е

6% няма, мечтаеш ...

Enjoy
                              затова избягвам да пиша смислени коментари
                              никой не ми отговаря
                              по-добре да пиша простотии

Коментар

да де но въпроса беше за цена на акция както и да е, помня как купвах едно време на 2.80 и тогава ми обясняваха че било скъпо. но въпроса ми е защо да се купува сфи на 4.5% като в европа може да се намерят няколко на над 6%?

Do you understand me?

Това е

6% няма, мечтаеш...

Enjoy
                                Last edited by oslo; 17.07.2017, 15:09.

Коментар

Working...
                                X