Първоначално изпратено от Bivol
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма имоти АДСИЦ (SFI)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Garcilаso Разгледай мнение
Според теб кои разходи може да се редуцират?
Ако се изплати заемът, към печалбата ще се добавят 3 ст. Дотогава обаче капиталът ще е нараснал още.
А относно разходите, според мен ще се увеличават за подръжка на сградата, след изтичане на гаранционният срок по ЗУТ ще се появят разходи за подръжка, които са неизбежни.
Всеки наемател, ще държи за качествено поддържане на общите части и не само, при положение че си плаща за това. Отделно си мисля, че голяма част от наемателите са свързани със собственика и плащането на наем е чисто счетоводна операция - "от единия джоб в другия".
Такива мисли ми минават през главата, но все още държа от хартиите тук и засега не виждам по-добра алтернатива за мен лично
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
А откъм капиталова как се движат нещата?destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bivol Разгледай мнение
Приходите са предвидими, но не така стоят нещата при разходите
Ако се изплати заемът, към печалбата ще се добавят 3 ст. Дотогава обаче капиталът ще е нараснал още.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
15% е. то пък отчитането сякаш е трудно - данъчната се подава онлайн, после пак се плаща онлайн
пп 6.3% над 50% повече от 4.1%
Коментар
-
Първоначално изпратено от Garcilаso Разгледай мнениеАДСИЦ по закон е задължен да разпределя дивидент, друг вариант няма.
Първоначално изпратено от Garcilаso Разгледай мнениеВ края на 2020 година заемът трябва да е изплатен.
Първоначално изпратено от Garcilаso Разгледай мнениеЕдинственото, което мен би ме притеснявало, е фактът, че компания с придвидими парични потоци и силно ограничен ръст на печалбата се търгува при цена/печалба 19.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vankata89 Разгледай мнение
На тези хубаво лихвата им е %7,51 ама това е брутно. Не съм сигурен точно колко е данък дивидент в Холандия ако е %15 то дивидентния ти доход е 6.3% ако е 30% както е в Щатите процента ти пада на 5,19% което вече е близо до бг-то. Да не забравяме че трябва и да се отчитаме според закона пред данъчните за акции и дивиденти извън България което си е разправия въпреки че не дължим нищо
пп 6.3% над 50% повече от 4.1%destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
Е да, ама много хора (не визирам теб) пропускат един много тънък момент, че обикновено когато парите ти са на депозит като дадеш 100, ти връщат 100 или 100+. Като си набиеш парите в картони били те и обезпечени с твърди активи като тук, като дадеш 100, можеш да хванеш дедовия Както знаем от Костолани, на борсата всичко е възможно, дори и противоположнотоdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
точно защото е предвидима. най-добрият депозит в момента е под процент, много от хората на бфб ги е страх да инвестират в чужбина да кажем например в АДСИЦ като Wereldhave дето е на p/e от 11.38 и има дивидент 7.51%. та затова блъскат в СФИ на 4.1%http://www.proflashgame.com
- 1 like
Коментар
-
точно защото е предвидима. най-добрият депозит в момента е под процент, много от хората на бфб ги е страх да инвестират в чужбина да кажем например в АДСИЦ като Wereldhave дето е на p/e от 11.38 и има дивидент 7.51%. та затова блъскат в СФИ на 4.1%
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Garcilаso Разгледай мнение
Единственото, което мен би ме притеснявало, е фактът, че компания с придвидими парични потоци и силно ограничен ръст на печалбата се търгува при цена/печалба 19.
destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 1 like
Коментар
-
АДСИЦ по закон е задължен да разпределя дивидент, друг вариант няма. А и не виждам какво се притеснявате, когато компанията има стабилната покрепа на мажоритаря. В края на 2020 година заемът трябва да е изплатен. Доколкото си спомням, ръководството имаше сериозни планове и за след края на погасяването на заема, но дотогава има доста време.
Единственото, което мен би ме притеснявало, е фактът, че компания с придвидими парични потоци и силно ограничен ръст на печалбата се търгува при цена/печалба 19.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bivol Разгледай мнение
Първият път ще се "прежалят", после ще спрат да изплащат
Коментар
-
Първоначално изпратено от Slavi.13 Разгледай мнение
ами ако няма желаещи да купуват новите акции на 6,5 лв. с какво ще плащат дивидента..?!
- 1 like
Коментар
Коментар