Първоначално изпратено от precakanoto
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма имоти АДСИЦ (SFI)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеИмпето ще се усети, като догодина може пак да му поискат да плати увеличението на капитала,. за да му дадат дивидент
ако компанията нямаше задължения и необходимост от увеличение на капитала, акциите нямаше да са на тази цена
т.е. има баланс на нещата
Императорът е избрал да работи така със Софарма имоти
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеИмпе, ти ли пълниш тук по 111 бр. през ден?Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеДа: поне обезщетението тази година трябваше да иде за целта.
Но това дето викаш, е капан, в който може да падне всеки един АДСИЦ.
Нещата се свеждат до баланс между плащанията и постъпленията – както навсякъде. Тук има особеност, че 90% от печалбата трябва да се разпредели като дивидент. Приходите са от дейността и ако се наложи от увеличение на капитала. Плащанията са по дейността и по изплащане на кредитите. Ситуацията щеше да е както във вашите представи ако не бяха задълженията по кредитите. По тях има годишни плащания от няколко милиона на година. При условия, че печалбата на година е примерно 5 млн. лева, от които 90% отиват за дивидент, от къде ще дойдат другите пари за заемите???? От печалбата в този случай остават примерно 0,5 млн. лева в компанията. Акционерите са избрали от увеличение на капитала да се получават приходите, с които се изплащат кредитите. Струва ти се, че с увеличението на капитала се изплащат дивидентите, е да, може и така да се тълкува. Но в твоя джоб като влизат пари делиш ли ги от къде са дошли, има ли разлика след като вече са при теб??? При имотите с ежемесечните приходи от наеми се плащат кредитите, защото са регулярни приходите и разходите, а като дойде време за дивидент се увеличава капитала. Иначе всеки месец трябва да се увеличава капитала, за да се плащат вноските по кредитите, а приходите от наеми да се държат по сметката и да се трупат за дивидент, което е доста глупаво.
Това е в общи линии.
Ако съм сгрешил някъде поправете ми.
Поне да знаеш какво става в една от нашите компании, а не да караш слепешката.
за какъв капан говориш тук не разбрах???
увеличението на капитала изплаща дълговете, не точно 1/1 разбира се
с повишаване на годишната печалба, все повече собствени средства на компанията ще се ползват за погасяване на заемите и няма да има нужда от увеличаване на капитала
ще дойде време заемите да свършат, тогава цялата печалба /90%/ ще отива за дивидент без да се увеличава капитала
по написаното по-голе можеш да си направиш разчет коя година какво и колко....
и да почерпиш на събранието, защото предишния път Софарма почерпи...Last edited by fortiss; 19.10.2013, 13:28.
Коментар
-
Не мога да ги разбера тия врътки на адсиц-ите. Ако г-н Борисов четеше форума бих го питал, ама предполагам че едва ли има време и за това!
Та значи увеличихме капитала с идеята за предсрочно погасяване и предоговаряне на заемите! Обаче с парите от увеличението бе изплатен дивидента! А с какво ще погасяваме и предоговаряме заемите?!?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеХа бакалъм - докога ще подпират пазарът на тези нива.
И аз имам дивидент.
Здрасти Импе!
Ами отиваш - знаеш къде, качваш се на - знаеш кой етаж и питаш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеами какво - чичо Оги показва на Импето, че не е прав за това че не участва в увеличението а реши да чака ниски нива!
п.с. Имам дивидент
И аз имам дивидент.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнениещо така тука бе ?
...
Не че имам нещо против (имам малко акциЙ) де ...
Ама се пак ...
п.с. Имам дивидент
Коментар
Коментар