If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Вие таман ли сте бе, хора, какви пирамиди, какви чудеса?!?!
Тук компанията е структурирана по пределно ясен начин и през всяка година има и ще има увеличение на капитала приблизително със сумата която се изплаща за дивидент докато се изплати кредита за СБТ. Паричният поток не достига и за дивидент и за изплащане на кредитите. Законът задължава печалбата да се разпределя като дивидент и те набират капитал за да може да се изплащат кредитите. Какво не я есно не знам. Който иска просто акции с дивидент - може да си има без да записва увеличения и т.н. Мажоритарят е коректен, увеличенията са при все по-високи цени и няма загуба на стойност за дребните които решат да не записват (то е логично да не записват, че увеличенията са относително малки и не си заслужава много занимаването за някакви малки суми).
Вие таман ли сте бе, хора, какви пирамиди, какви чудеса?!?!
Тук компанията е структурирана по пределно ясен начин и през всяка година има и ще има увеличение на капитала приблизително със сумата която се изплаща за дивидент докато се изплати кредита за СБТ. Паричният поток не достига и за дивидент и за изплащане на кредитите. Законът задължава печалбата да се разпределя като дивидент и те набират капитал за да може да се изплащат кредитите. Какво не я есно не знам. Който иска просто акции с дивидент - може да си има без да записва увеличения и т.н. Мажоритарят е коректен, увеличенията са при все по-високи цени и няма загуба на стойност за дребните които решат да не записват (то е логично да не записват, че увеличенията са относително малки и не си заслужава много занимаването за някакви малки суми).
е какво очаквате да видите в отчета?
казах ви кулите са почти пълни, е при адсиц-а потенциала е ограничен от площите - няма как да докара изненадващ ръст на доходността с 30% например.
Тонка, очаквам да го сравня с миналогодишния Q1, защото тогава кулите НЕ бяха така запълнени. Очаквам да има ръст в този отчет и след като вече е почти пълно, приходите от тук-нататък да станат почти константни /нещо, което не бе така до сега/.
Един вид искам да разбера колко наеми ще взимат при почти запълнени кули.
е какво очаквате да видите в отчета?
казах ви кулите са почти пълни, е при адсиц-а потенциала е ограничен от площите - няма как да докара изненадващ ръст на доходността с 30% например. Още доста заеми има... иначе е добре че управляващите не смачкаха цената с увеличението(както при Инса преди години), а се нагаждат с пазара. 3млн ОК, ама още доста остават за изплащане
значи при увеличение на 2,85 цената до края на май трябва да е 3 - 3,05лв, след това се надявам да подпрат пак отдолу на 2,85
Ще видя отчета първо, за мен точно този отчет е много важен, тъй като ще се види какви приходи правят при вече достатъчно запълнени кули /един вид лъсва потенциала/.
Иначе и аз преди дивидента бих взел на 2.85, но съм сигурен, че няма да има такава цена!
Коментар