Първоначално изпратено от BSEtrader
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма имоти АДСИЦ (SFI)
Collapse
X
-
Вие таман ли сте бе, хора, какви пирамиди, какви чудеса?!?!
Тук компанията е структурирана по пределно ясен начин и през всяка година има и ще има увеличение на капитала приблизително със сумата която се изплаща за дивидент докато се изплати кредита за СБТ. Паричният поток не достига и за дивидент и за изплащане на кредитите. Законът задължава печалбата да се разпределя като дивидент и те набират капитал за да може да се изплащат кредитите. Какво не я есно не знам. Който иска просто акции с дивидент - може да си има без да записва увеличения и т.н. Мажоритарят е коректен, увеличенията са при все по-високи цени и няма загуба на стойност за дребните които решат да не записват (то е логично да не записват, че увеличенията са относително малки и не си заслужава много занимаването за някакви малки суми).
Коментар
-
Първоначално изпратено от ATILA Разгледай мнениеТук от година на година все повече заприличва на ПИРАМИДА...
Схемата определено е такава...
Последния да плаща сметката....
Не е препоръка!! нямам акции тук и не искам да имам!!!!!
Не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениее какво очаквате да видите в отчета?
казах ви кулите са почти пълни, е при адсиц-а потенциала е ограничен от площите - няма как да докара изненадващ ръст на доходността с 30% например.
Един вид искам да разбера колко наеми ще взимат при почти запълнени кули.Last edited by 15%; 29.04.2014, 11:01.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
е какво очаквате да видите в отчета?
казах ви кулите са почти пълни, е при адсиц-а потенциала е ограничен от площите - няма как да докара изненадващ ръст на доходността с 30% например. Още доста заеми има... иначе е добре че управляващите не смачкаха цената с увеличението(както при Инса преди години), а се нагаждат с пазара. 3млн ОК, ама още доста остават за изплащане
значи при увеличение на 2,85 цената до края на май трябва да е 3 - 3,05лв, след това се надявам да подпрат пак отдолу на 2,85Last edited by tony1975; 29.04.2014, 06:31.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениетук въпросът за тази година е - ще запишете ли?
ако отиде на 2,85 аз бих взел от пазара!
Иначе и аз преди дивидента бих взел на 2.85, но съм сигурен, че няма да има такава цена!Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Съгласно чл. 112б, ал.1 от ЗППЦК, Ви уведомяваме, че с протокол от заседание на Съвета на директорите на “Софарма имоти ” АДСИЦ от 25.04.2014 год. се взе решение за увеличаване на капитала на Дружеството при условията на чл. 196, ал. 1 и чл. 194, ал. 1 от Търговския закон, чл. 112 и сл. ЗППЦК и съгласно овластяването от Устава на дружеството за увеличаване на капитала, Съветът на директорите УВЕЛИЧАВА КАПИТАЛА на "СОФАРМА ИМОТИ" АДСИЦ, от 15 710 686 лв., разпределен в 15 710 686 броя обикновени поименни безналични акции, всяка една с право на един глас и номинална стойност от 1 лев, до 16 938 756 лв., чрез издаване на нови 1 228 070 броя безналични акции, с право на един глас и номинална стойност от 1 лев и емисионна стойност от 2,85 лева всяка една.
Очаквах да е 10 стотинки по ниско и 100000 акции повече, но иначе сумата е точна - колкото е дивидентаLast edited by vale1; 28.04.2014, 17:45.
Коментар
Коментар