IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма имоти АДСИЦ (SFI)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Вие таман ли сте бе, хора, какви пирамиди, какви чудеса?!?!
    Тук компанията е структурирана по пределно ясен начин и през всяка година има и ще има увеличение на капитала приблизително със сумата която се изплаща за дивидент докато се изплати кредита за СБТ. Паричният поток не достига и за дивидент и за изплащане на кредитите. Законът задължава печалбата да се разпределя като дивидент и те набират капитал за да може да се изплащат кредитите. Какво не я есно не знам. Който иска просто акции с дивидент - може да си има без да записва увеличения и т.н. Мажоритарят е коректен, увеличенията са при все по-високи цени и няма загуба на стойност за дребните които решат да не записват (то е логично да не записват, че увеличенията са относително малки и не си заслужава много занимаването за някакви малки суми).

Коментар

• Първоначално изпратено от ATILA Разгледай мнение
      Тук от година на година все повече заприличва на ПИРАМИДА...

Схемата определено е такава...

Последния да плаща сметката....

Не е препоръка!! нямам акции тук и не искам да имам!!!!!
      Абсолютно. Чичето хитро прибира вече 2-ра година паричките, а тия какво чакат незнам - може би 100% ръст в артията !? - хехе
      Не е препоръка

Коментар

• По колко нови се връзват ?
        Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Тук от година на година все повече заприличва на ПИРАМИДА...

Схемата определено е такава...

Последния да плаща сметката....

Не е препоръка!! нямам акции тук и не искам да имам!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
            е какво очаквате да видите в отчета?
            казах ви кулите са почти пълни, е при адсиц-а потенциала е ограничен от площите - няма как да докара изненадващ ръст на доходността с 30% например.
            Тонка, очаквам да го сравня с миналогодишния Q1, защото тогава кулите НЕ бяха така запълнени. Очаквам да има ръст в този отчет и след като вече е почти пълно, приходите от тук-нататък да станат почти константни /нещо, което не бе така до сега/.

Един вид искам да разбера колко наеми ще взимат при почти запълнени кули.
            Last edited by 15%; 29.04.2014, 11:01.
            Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• е какво очаквате да видите в отчета?
              казах ви кулите са почти пълни, е при адсиц-а потенциала е ограничен от площите - няма как да докара изненадващ ръст на доходността с 30% например. Още доста заеми има... иначе е добре че управляващите не смачкаха цената с увеличението(както при Инса преди години), а се нагаждат с пазара. 3млн ОК, ама още доста остават за изплащане

значи при увеличение на 2,85 цената до края на май трябва да е 3 - 3,05лв, след това се надявам да подпрат пак отдолу на 2,85
              Last edited by tony1975; 29.04.2014, 06:31.

Коментар

• интересно обаче че тука се вдига капиталът а при трейдинга се лапат нови заеми различен подход

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                  тук въпросът за тази година е - ще запишете ли?

ако отиде на 2,85 аз бих взел от пазара!
                  Ще видя отчета първо, за мен точно този отчет е много важен, тъй като ще се види какви приходи правят при вече достатъчно запълнени кули /един вид лъсва потенциала/.

Иначе и аз преди дивидента бих взел на 2.85, но съм сигурен, че няма да има такава цена!

Коментар

• тук въпросът за тази година е - ще запишете ли?

ако отиде на 2,85 аз бих взел от пазара!

Коментар

• добра цена!

Коментар

• Съгласно чл. 112б, ал.1 от ЗППЦК, Ви уведомяваме, че с протокол от заседание на Съвета на директорите на “Софарма имоти ” АДСИЦ от 25.04.2014 год. се взе решение за увеличаване на капитала на Дружеството при условията на чл. 196, ал. 1 и чл. 194, ал. 1 от Търговския закон, чл. 112 и сл. ЗППЦК и съгласно овластяването от Устава на дружеството за увеличаване на капитала, Съветът на директорите УВЕЛИЧАВА КАПИТАЛА на "СОФАРМА ИМОТИ" АДСИЦ, от 15 710 686 лв., разпределен в 15 710 686 броя обикновени поименни безналични акции, всяка една с право на един глас и номинална стойност от 1 лев, до 16 938 756 лв., чрез издаване на нови 1 228 070 броя безналични акции, с право на един глас и номинална стойност от 1 лев и емисионна стойност от 2,85 лева всяка една.

Очаквах да е 10 стотинки по ниско и 100000 акции повече, но иначе сумата е точна - колкото е дивидента
                        Last edited by vale1; 28.04.2014, 17:45.

Коментар

• http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4055230
                          .....

Коментар

• Новите по 2.85

Коментар

• и сега какво - ще ви дават ли дивидентли и защо ако има вероятност да ви го приберат после за увеличение на капитала. По-добре нищо да не правят, ще си спестят данъци такси и комисионни... доневски изпълнения ...

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                                нали събранията се провеждат до края на юни
                                има време и за това
                                Да така е . Редовните ОСА по закон трябва да се проведат до края на юни. За Сфарм и СФТР има възможност да са в 1 ден ,но на СФИ е вече насрочено за 22.5.Единствен вариант да се проведат заедно и трите съществува ако няма кворум на първата дата за ОСА на СФИ и трите се проведат на 5.06.2014

Коментар

Working...
                                X