IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма имоти АДСИЦ (SFI)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
    има някъде покана ли? Планиран дивидент?
    3.Одобрява представените промени в устава на „Софарма Имоти” АДСИЦ, гр. София, които ще бъдат предложени за гласуване на редовното годишно общо събрание на акционерите на дружеството, което ще бъде насрочено за 28.05.2015 г.
    от решенията на КФН от 17.4.2015г.

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
      ОСА на 28.5.2015 г.
      има някъде покана ли? Планиран дивидент?

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
        ОСА на 28.5.2015 г.
        Там сме, там сме.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• ОСА на 28.5.2015 г.

Коментар

• Първоначално изпратено от gunnar Разгледай мнение
            За да не стават повече обърквания аз да те питам ти правиш ли разлика между equity multiples и enterprise multiples? В този смисъл аз съм превел equity multiples като показатели за собствения капитал. По-добро предложение ли имаш?
            По-добре не ги превеждай на български, например enterprise value се среща като нетна стойност на предприятието, но никой няма да се сети какво имаш предвид, ако го ползваш така.
            destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
              Човек, единственият показател който взима предвид собствения капитал от изброените от теб е P/B. Правиш ли разлика между собствен капитал и капитализация? Ти ако искаш използвай FFO, но всеки, който анализира REITs използва основно два показателя - NAV и FFO.

As defined by NAREIT, a real estate trade group and lobbying organization, FFO is "The most commonly accepted and reported measure of REIT operating performance."
              За да не стават повече обърквания аз да те питам ти правиш ли разлика между equity multiples и enterprise multiples? В този смисъл аз съм превел equity multiples като показатели за собствения капитал. По-добро предложение ли имаш?

Коментар

Точно това имам предвид. Коефициентите P/E, P/BV, EV/ EBITDA, EV/S са коректно дефинирани, защото числителят и знаменателят се отнасят или само за собствения капитал (първите два) или за цялата компания (другите два). Този който ти си дал, за мен, е некоректно дефиниран. Не бих го ползвал, защото не е ясно каква е връзката между пазарната капитализация (P) и FFO.
                Човек, единственият показател който взима предвид собствения капитал от изброените от теб е P/B. Правиш ли разлика между собствен капитал и капитализация? Ти ако искаш използвай FFO, но всеки, който анализира REITs използва основно два показателя - NAV и FFO.

As defined by NAREIT, a real estate trade group and lobbying organization, FFO is "The most commonly accepted and reported measure of REIT operating performance."
                destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

Това, за което говориш, се нарича enterprise value (EV) и се използва често при сливания и придобивания. Инвеститорите и анализаторите обаче много по-често използват капитализацията на компанията при изчисляване на коефициенти. P идва от price, докато B като book value се използва за собствен капитал, така че още не ми е ясно какво има предвид gunnar
                  Точно това имам предвид. Коефициентите P/E, P/BV, EV/ EBITDA, EV/S са коректно дефинирани, защото числителят и знаменателят се отнасят или само за собствения капитал (първите два) или за цялата компания (другите два). Този който ти си дал, за мен, е некоректно дефиниран. Не бих го ползвал, защото не е ясно каква е връзката между пазарната капитализация (P) и FFO.

Коментар

• На сегашните нива, не е като да няма желаещи да осребрят движението.
                    Няма лошо.
                    И обемите (като за тази позиция) не са лоши...
                    Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

Това, за което говориш, се нарича enterprise value (EV) и се използва често при сливания и придобивания. Инвеститорите и анализаторите обаче много по-често използват капитализацията на компанията при изчисляване на коефициенти. P идва от price, докато B като book value се използва за собствен капитал, така че още не ми е ясно какво има предвид gunnar
                      цялата работа е дали от FFO вадиш разходите за финансиране на пасивите. Сравни какъв би бил резултатът за FFO при debt/equity 10/1 , debt/equity 1/1 и 100% equity .
                      Но ясно де никой показател не може да се вади от контекста здраве да е

Коментар

• Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнение
                        идеята е че p/ffo включва ffo от цялата компания, без значение на пасивите, а p е собственият капитал след като са извадени пасивите, един вид по-коректно ще е да смяташ (P+total liabilities)/FFO.
                        по същата логика p/b към момента наистина е 2 но ако продължат увеличенията като се изплати заема би следвало да е към 1.40
                        иначе и аз не очаквах такъв ръст към 30% за няколко месеца но пък не съм намерил и нещо много по-интересно
                        миналата година по това време имах SFI и 6Sob - облигации на жабоците.
                        и двете трябваше да носят към 10-12% годишно, е от сфи съм напред 50% от другото само 12 % това към този момент

Коментар

• на тази цена разводняването на капитала ще е много по-малко.

Коментар

Не разбирам това:
                            "В числителя имаш показател за собствения капитал, а в знаменателя - за компанията като цяло."

P в случая е капитализация, FFO е funds from operations
                            идеята е че p/ffo включва ffo от цялата компания, без значение на пасивите, а p е собственият капитал след като са извадени пасивите, един вид по-коректно ще е да смяташ (P+total liabilities)/FFO.
                            по същата логика p/b към момента наистина е 2 но ако продължат увеличенията като се изплати заема би следвало да е към 1.40
                            иначе и аз не очаквах такъв ръст към 30% за няколко месеца но пък не съм намерил и нещо много по-интересно
                            миналата година по това време имах SFI и 6Sob - облигации на жабоците.
                            и двете трябваше да носят към 10-12% годишно, е от сфи съм напред 50% от другото само 12 % това към този момент

Коментар

Не разбираш какво искам да кажа или това, че е сред най-използваните показатели, го прави коректно дефиниран?
                              Не разбирам това:
                              "В числителя имаш показател за собствения капитал, а в знаменателя - за компанията като цяло."

P в случая е капитализация, FFO е funds from operations

Коментар

Не разбирам, това е един от най-използваните показатели в цялата индустрия
                                Не разбираш какво искам да кажа или това, че е сред най-използваните показатели, го прави коректно дефиниран?

Коментар

Working...
                                X