IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Monbat e edna ot nai-kachestvenite akcii na borsata, a nastoqstoto intenzivno dvizenie se dulzi na fakta che sega go ustanovqvat i vsichki, koito na 9 BGN bleeha kato offfceeee che MONBAT za nisto ne stava beeee. . .

MONBAT 20 BGN do kraq na godinata (realistichen target)

Ne e preporuka

Dano vurne do 13,5 da nabuham oste malko

Коментар

• Първоначално изпратено от Abritus
      Увеличението на Химимпорт ще глътне над 200 млн. почти колкото банките и Каолина взети заедно, а помним какво стана февруари - март, така че умната. Аз лично съм си харесал няколко по-слабо ликвидни компании и постепенно пълня там.
      Пич и аз си го мислех това, за изтеглянето на 200 млн. от пазара, но после четох че първо Корнезов а после и Иво Каменов са казали че мажоритара на Химипорт няма да освобождава доп. фри-флот сега. Щяли да си запишат правата, а за фри-флота щяло да се мисли 2008 г. Така че това отпада. Отделно идващите ИПО-та са дребни и не могат да оберат солиден ресурс, а най-много да предизвикат и превлекат доп. интерес. И на мен ми се вижда бързо поскъпването, но донякъде бе очаквано след толкова време дремене и тъпчене на едно място.
      И друга мисъл ме мъчи. Възможно ли е в края на годината да търгуваме Монбат на Р/Е 35 или при EPS 0,80 лв. цената му да е 28 лв./акция. Изглежда ми множко, но пък като знам колко дървета се търгуват на такова Р/Е....., докато Монбат има с какви перспективи да го защити.
      Абе ще видим, интересно борсово лято се очертава
      "Успех на акционерите на тази страхотна компания" - тази фраза не е моя, на г-н Бобоков е, в края на коктейла след ОСА-то

Коментар

• и защо franky4fingers се заблуждава, че реалната цена на акцията е 20,71 !?!?!, i realy don't know...
        MONBAT струва не повече от 4лв, нека не се заблуждаваме

Коментар

• Според мен тук цената е такава, понеже ДФве я помпат

Коментар

• Първоначално изпратено от Han Krum
            Първоначално изпратено от Brain
            Аз от снощи се чудя и не мога да си обясня каква е логиката на продаващите Монбат в момента. Ако някой здравомислещ е продал скоро, ще ми е интересно да каже какви са му аргументите. На мен не ми се връзва да се продава.
            А на мен пък да се купува - хипотетично ако имам 20хил акции, като гледам офертите купува ще върна цената на около 12.50 лв ако изсипя...
            Круме, понеже си ми много симпатичен, ще ти дам един съвет: значи, нямаш тез 20хил. акции, но що не ги продадеш на късо утре в 09:30, до 13:00 ще успееш да си ги купиш обратно и ще реализираш печалба? Или няма да успееш :-) май, но пък колко хора ще те споменават с добро и тва е нещо все пак :-)

Коментар

• Spored men sega ste sledva edna isterichna vulna nagore (balona moze da se nadue oste dosta ) i togava korekciqta. Vse pak toku sto se podmina predishniq vruh, a nastoqstite niva sa podkrepeni sus stabilni obemi taka che ima oste potencial za nagore. Tova e lichnoto mi mnenie.

Коментар

• Първоначално изпратено от justpassingby
                Golemite pechalbi gi ochakvajte v poslednite 3 meseza na godinata. Te sa naj-silni za prodajbata na akumulatori. Taka che dobrite novini tepurva predstojat! Inache kato gledam, che FIB se turguva s P/E kum i nad 40, za MONBAT voobste ne si pravja griji, pone do kum 20 lv ima potenzial, puk moje da gi vidim i do kraja na tozi mesez. V momenta vsichko jivo kupuva kato za posledno - 20 lv mi se vijdat realni.
                Tova ne e nito preporuka, nito reklama kakto beshe pisal edin kolega po-dolu, drujestvoto si ima dostatuichno zdrav fundament za da njama nujda ot reklama!
                То по същата логика като сравняваме компанията с другите, а тях с други, може пазара да расте до безкрайност с по 2 % на ден. Спечелих доста пари тези дни защото бях на 100 % с акции, но не бих влезнал на тези нива в които в момента се търгуват повечето компании. Монбат като цяло беше доста подценена така че тези нива се очакваха, но например един Химимпорт така е надут, че незнам. Ако Хима се пръсне ще повлече и останалите. Увеличението на Химимпорт ще глътне над 200 млн. почти колкото банките и Каолина взети заедно, а помним какво стана февруари - март, така че умната. Аз лично съм си харесал няколко по-слабо ликвидни компании и постепенно пълня там.

Коментар

• Monbat vi pravi bogat - zaglaviteto na novoto izdanie na stihosbirkata mi: Kojto ima si MONBAT-ki sunistata mu sa sladki

Коментар

• 20,71 BGN e napulno realen target, vsustnost tova e realnata cena na akciqta.

Ne e preporuka

Коментар

• Golemite pechalbi gi ochakvajte v poslednite 3 meseza na godinata. Te sa naj-silni za prodajbata na akumulatori. Taka che dobrite novini tepurva predstojat! Inache kato gledam, che FIB se turguva s P/E kum i nad 40, za MONBAT voobste ne si pravja griji, pone do kum 20 lv ima potenzial, puk moje da gi vidim i do kraja na tozi mesez. V momenta vsichko jivo kupuva kato za posledno - 20 lv mi se vijdat realni.
                      Tova ne e nito preporuka, nito reklama kakto beshe pisal edin kolega po-dolu, drujestvoto si ima dostatuichno zdrav fundament za da njama nujda ot reklama!

Коментар

• на знам за продавачите, но аз освен, че допълних си купих и 3 акумулатора )) не бях давал пари с такъв голям кеф в магазин до сега!

Коментар

• Първоначално изпратено от Han Krum
                          Първоначално изпратено от Brain
                          Аз от снощи се чудя и не мога да си обясня каква е логиката на продаващите Монбат в момента. Ако някой здравомислещ е продал скоро, ще ми е интересно да каже какви са му аргументите. На мен не ми се връзва да се продава.
                          А на мен пък да се купува - хипотетично ако имам 20хил акции, като гледам офертите купува ще върна цената на около 12.50 лв ако изсипя...
                          Това може да стане по всяка позиция. В такъв случай цената би се върнала обратно на сегашните нива в рамките на няколко минути, а брокерът, който го е направил , няма да види портфейл до края на живота си.

Коментар

• Интересно ми е ако изкарат големи печалби до къде ще стигне цената.

Коментар

• на знам за продавачите, но аз освен, че допълних си купих и 3 акумулатора )) не бях давал пари с такъв голям кеф в магазин до сега!

Коментар

• Първоначално изпратено от Brain

Коментар

Working...
                                X