If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Струва ми се че бъркаш Лицемерие с други думи като манипулация и дезинформация например.А те са задължителни преди всяка атака и преди всеки рейд.
За какви внушения ми говориш.На кого внушавам или вменявам нещо. Борсата емясто за преразпределяне на парични средства.Ако ти днес си щатлив че си спечелил,то значи някой друг е нещастен защото е загубил.Всеки си поема риска и си прави сам анализите.Ако неможе - ползва услугите на други.
Не, не бъркам. Лицемерно е поведението ти, сравнявайки го пред екрана и във форума. Не вменяваш, некадърно се опитваш да внушаваш манипулативни тези. И продължаваш да го правиш, а бе ти въобще не отдаваш значение на думите. А уж си и журналист. Дъното на оловото беше 0,7 $/lb преди 20 дни, в момента се колебае в диапазона 0,97-1,05$/lb; покажи ми един месец/хората те уведомяват ежемесечно/ със свито производство и експорт/потреблението естествено се колебае заради сезонни фактори/. И не ми обяснявай какво било борсата, а както си написал поемай си сам риска и сам си анализирай. Ако не можеш - затваряй бакалията...
Ми нали и аз това казвам - написал съм какво мисля и какво очаквам, уверен съм че така ще се развият събитията и това е. Който иска да се съобразява с моето мнени,който не иска да не се съобразява. Всеки сам си носи риска.Аз моя - ти твоя.Времето ще покаже кой бил прав и кой е сгрешил.Аз казах 7.50-7.70 лв за Монбат ,ти си изрази своето виждане с цифри и анализи ако искаш.
Не, не казваш това. Ти мяташ някакви цифри без да ги обосноваваш. Върни се назад и виж колко пъти си питан - как достигна до тях, фундамента ли анализира, технически анализ ли те доведе до този извод, с вълните на Елиот ли ги сметна?... Първият ти опит беше в отговор на fxx и то нескопосано, с неверни твърдения. Е какво е това, ако не манипулация. Спомни си изразите си - "Монбат и ОЦК ще ги ръбим..." Това са ти анализите и доказателствата...
Бъди здрав, но на твоите години мисля, че би трябвало да се държиш по-уравновесено и с достойнство.
И като как го правя и най-вече постигам това? Ако някой си направи гавра с тях,то това ще са недоволните инвеститори и реакцията им на борсата.Да не говорим за външни фактори като 50% спад в цената на оловото,повишените транспортни разходи и разходи за заплати. Неубедителния мениджмънт или свитото потребление и експорт? Айде моля те да си направиш анализ преди да изказваш хвърчащи мнения.
Пеца тука се изкажваш неподготвен бате оловото направи дъно преди почти 4 седмици и от тогава има почти 40% ЪП тогава да ги беше писал тези неща на дъното
китаиците свиха доста производтството и засега се очертава още ъп (НАДЯВАМ СЕ НЕСИ СКЪСИЛ ОЛОВОТО В НАЧАЛОТО НА ЮЛИ)
пп Тука ми стана интересно та ще питам ако скъсиш нещо и не уцелиш и то ъпне с 40% какво става с марджина ... нее препоръка маи да чакаш да ъпне толкова преди да затвориш позцията
ППП като ъпа при оловото беше малко под 30% ви казах че се чака още ъп така че ако нямкои ме е послушал и е добра душа може да ме черпи бира не е препоръка
ПППП Монбата е в списъка за къси продажби и предполагам затова пецата се появяа тук с цел да ни подлплаши и да направи малко кеш от страха ни........
5п Ако беше скъсил оловото сега щеше да учи китаиски да пише по техните форуми за срива
Само му гледам графиката на оловото и освен злато и то най-вече с опции,други комодитис не търгувам.А 30-40% ъп си е нормална корекция .... като ги почнеш 38.2% -> 50% и 61.8% .... едва ли са подбрано случайно тези числа ;-)
малко се забавих с отговора ама и аз съм човек трябва да обядвам
техничаската част маи линията на тренда надолу беше пробита
Иначе едвали китаиците свиха производтсвото (промени се фундамента) за да се получи нормална кореция.... та какво казавам накратко фундамента при оловото е друг откакто падаше
Струва ми се че бъркаш Лицемерие с други думи като манипулация и дезинформация например.А те са задължителни преди всяка атака и преди всеки рейд.
За какви внушения ми говориш.На кого внушавам или вменявам нещо. Борсата емясто за преразпределяне на парични средства.Ако ти днес си щатлив че си спечелил,то значи някой друг е нещастен защото е загубил.Всеки си поема риска и си прави сам анализите.Ако неможе - ползва услугите на други.
Не, не бъркам. Лицемерно е поведението ти, сравнявайки го пред екрана и във форума. Не вменяваш, некадърно се опитваш да внушаваш манипулативни тези. И продължаваш да го правиш, а бе ти въобще не отдаваш значение на думите. А уж си и журналист. Дъното на оловото беше 0,7 $/lb преди 20 дни, в момента се колебае в диапазона 0,97-1,05$/lb; покажи ми един месец/хората те уведомяват ежемесечно/ със свито производство и експорт/потреблението естествено се колебае заради сезонни фактори/. И не ми обяснявай какво било борсата, а както си написал поемай си сам риска и сам си анализирай. Ако не можеш - затваряй бакалията...
Ми нали и аз това казвам - написал съм какво мисля и какво очаквам, уверен съм че така ще се развият събитията и това е. Който иска да се съобразява с моето мнени,който не иска да не се съобразява. Всеки сам си носи риска.Аз моя - ти твоя.Времето ще покаже кой бил прав и кой е сгрешил.Аз казах 7.50-7.70 лв за Монбат ,ти си изрази своето виждане с цифри и анализи ако искаш.
И като как го правя и най-вече постигам това? Ако някой си направи гавра с тях,то това ще са недоволните инвеститори и реакцията им на борсата.Да не говорим за външни фактори като 50% спад в цената на оловото,повишените транспортни разходи и разходи за заплати. Неубедителния мениджмънт или свитото потребление и експорт? Айде моля те да си направиш анализ преди да изказваш хвърчащи мнения.
Пеца тука се изкажваш неподготвен бате оловото направи дъно преди почти 4 седмици и от тогава има почти 40% ЪП тогава да ги беше писал тези неща на дъното
китаиците свиха доста производтството и засега се очертава още ъп (НАДЯВАМ СЕ НЕСИ СКЪСИЛ ОЛОВОТО В НАЧАЛОТО НА ЮЛИ)
пп Тука ми стана интересно та ще питам ако скъсиш нещо и не уцелиш и то ъпне с 40% какво става с марджина ... нее препоръка маи да чакаш да ъпне толкова преди да затвориш позцията
ППП като ъпа при оловото беше малко под 30% ви казах че се чака още ъп така че ако нямкои ме е послушал и е добра душа може да ме черпи бира не е препоръка
ПППП Монбата е в списъка за къси продажби и предполагам затова пецата се появяа тук с цел да ни подлплаши и да направи малко кеш от страха ни........
5п Ако беше скъсил оловото сега щеше да учи китаиски да пише по техните форуми за срива
Само му гледам графиката на оловото и освен злато и то най-вече с опции,други комодитис не търгувам.А 30-40% ъп си е нормална корекция .... като ги почнеш 38.2% -> 50% и 61.8% .... едва ли са подбрано случайно тези числа ;-)
Не исках да влизам в полемика, но ти не се спираш. Даваш ли си сметка, че нищо от това, което твърдиш по-горе не е верно и че доказателствата са в предишните ти постове. Ти не изразяваш лично мнение във форума и дори го правиш с авторитета на професията, която добре или зле практикуваш. Защо от екрана не заявиш, че Монбат се е устремил към 7.00-7.50. Лицемерието не е присъщо качество на спекуланта, а още по-малко на анализатора. Ти правиш внушения, опитваш се да манипулираш общественото мнение, независимо доколко ти се отдава...И го правиш нагло, арогантно,което не за първи път споделям с тебе.[/quote]
"Борсовият спад - запазената марка на родните индекси
От: Андрей Любенов a.lubenov@investor.bg
01.08.2008 10:03
Индексите на родната борса продължават разочароващото си представяне от началото на годината, като отбелязват шести пореден месечен спад за изминалите седем месеца. При това понижението през юли е най-голямото след „черния“ за БФБ месец януари. Тогава SOFIX се срути с 20,26 на сто, а BG40 изгуби 20,74 на сто от стойността си, което е доста над изгубените съответно 12,10 и 17,45 на сто през юли.
Драстичното месечно понижение увеличи спада на основните индекси от началото на годината и за BG40 той вече възлиза на 51,16 на сто. SOFIX се е смъкнал с 42,62 на сто, а BGTR30 е паднал с 39,36 на сто след месечна загуба от 13,56 на сто през юли...."
източник : http://www.investor.bg/?id=67204
без коментар
не е препоръка за действия с ценни книжа!!!
ееее прецакаха ми "обратното идкупуване", мислех на 7 лв. ама ....тъкмо щях добре да усредня, но да видим до кога ще издържат, може би до сряда ...., а иначе аз имам и от бутиковите акции на 30,5/15,25 )))))
И ги стискаш до сега??? Кой каза, че нямало верни жени! :-)
BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu
ееее прецакаха ми "обратното идкупуване", мислех на 7 лв. ама ....тъкмо щях добре да усредня, но да видим до кога ще издържат, може би до сряда ...., а иначе аз имам и от бутиковите акции на 30,5/15,25 )))))
Не си виря носа.На екрана съм просто водещ и се стремя да бъда безпристрастен.Извън екрана съм това което съм - финансов анализатор и спекулант.Изразявам личното си мнение така както го правят всички - нали това е смисъла на форумите.Нито карам някой да се съобразява с написаното от мен,нито пък казвам да се купува или продава.Просто изразявам своето мнение.[/quote]
Според мен, не изкаваш мнение, а си правиш гавра с акцията и най-вече с мажоритаря.[/quote]
И като как го правя и най-вече постигам това? Ако някой си направи гавра с тях,то това ще са недоволните инвеститори и реакцията им на борсата.Да не говорим за външни фактори като 50% спад в цената на оловото,повишените транспортни разходи и разходи за заплати. Неубедителния мениджмънт или свитото потребление и експорт? Айде моля те да си направиш анализ преди да изказваш хвърчащи мнения.[/quote]
Не исках да влизам в полемика, но ти не се спираш. Даваш ли си сметка, че нищо от това, което твърдиш по-долу не е верно и че доказателствата са в предишните ти постове. Ти не изразяваш лично мнение във форума и дори го правиш с авторитета на професията, която добре или зле практикуваш. Защо от екрана не заявиш, че Монбат се е устремил към 7.00-7.50. Лицемерието не е присъщо качество на спекуланта, а още по-малко на анализатора. Ти правиш внушения, опитваш се да манипулираш общественото мнение, независимо доколко ти се отдава...И го правиш нагло, арогантно,което не за първи път споделям с тебе.
Стягайте колани че целтаааааааа7.50/7.70 свети и приканва.
Демонстрираш се като човек разумен и вещ в търговията с книжа и затова да се допитам как достигна горните числа? Емоционален порив ли са или резултат от някакви логични мисли?
Със сигурност няма капка емоция - по-скоро причинно-следствена връзка и зависимост.
Компанията е ИДЕАЛНА за рейдърска атака,а причините за това са както в самата компания(мениджмънт),така и в конюнктурата на пазара. Абе МИШЕНА та дрънка.
Другите акции не са ли подходяща мишена? Това твои мисли ли са или имаш информация за, а недай боже желание за участие в пазарна манипулация?
Приканвам те да спреш с откровените манипулации. Кой си ти всъщност, даваш ли си сметка, че все пак си обществена личност/без да си вириш носа/. Може ли да се държиш по един начин на екрана и по съвсем друг във форума?
Не си виря носа.На екрана съм просто водещ и се стремя да бъда безпристрастен.Извън екрана съм това което съм - финансов анализатор и спекулант.Изразявам личното си мнение така както го правят всички - нали това е смисъла на форумите.Нито карам някой да се съобразява с написаното от мен,нито пък казвам да се купува или продава.Просто изразявам своето мнение.
Според мен, не изкаваш мнение, а си правиш гавра с акцията и най-вече с мажоритаря.
Коментар