If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Обичам и компании, снасящи сосен дивидент, обичам и реинвестиращи такива.
Имах впредвид свободен кеш - дивидент или обр. изкупуване е въпросът.
С тези free float в бг компании - мажо обслужва единствено своите си интереси и единствената защита за обикновенните акционери е именно дивидента и колкото повече го правят, толкова по-бързо ще се и върне доверието в бфб.
... както казваш - "сосния" дивидент никак не е за подценяване.
Преди дни в темата на софарма четях, как колегите се надъхваха с обявеното обр. изкупуване и не ги разбирах, какво ги топли тях, като реално нищо няма да получат/освен, акцията да не се срине, при излизане на по-голям инвеститор, както ще и излезе/, не е ли по-добре да искат, като имат толкова свободен кеш и нямат де да го инвестират, да раздадат "сосен дивидент" и всеки, като му е подценена акцията да си купува. Чудна работа. Аз искам сосен дивидент и аз да решавам, ако искам купувам, ако не си го харча.
С четири думи - ТВЪРДО ЗА СОСЕН ДИВИДЕНТ
Ако пазарът е все така избушен, септемврий ще си купиш на цена под 4 кинта...
И аз смятам да си купя още малко.
Не е препоръка, личен избор е.
Апропо - който иска да се организираме и заедно на събрание да идем (още не знам кога е) - да свирка - с шефът на Софкомът г-н Сапунджиев да ви запозная.
Ако пазарът е все така избушен, септемврий ще си купиш на цена под 4 кинта...
И аз смятам да си купя още малко.
Не е препоръка, личен избор е.
Апропо - който иска да се организираме и заедно на събрание да идем (още не знам кога е) - да свирка - с шефът на Софкомът г-н Сапунджиев да ви запозная.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар