IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• А според мен остава шанса да дадат по-голям дивидент - около 1лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechka uteshitelka
      Първоначално изпратено от Poncho
      Не не ми е странно. За момента привилигированите имат право - на гарантиран комулативен дивидент от 0,75 лв., а обикновените могат да си разпределят около 1,28 лв. от текущата печалба.
      Трудно е да гледаш години напред и не мисля че е правилно да се гледа само дивидента, особено в днешните времена и то за дружество опериращо в доста несигурен сектор.

И да кажа че нищо не препоръчвам никому.
      Добре де, но защо по 1,28. Според мен има 2 млн непривилигировани x 1,28 = 2,56 млн. + 0,3 (гарантиран дивидент за привилиговани) = 2,86 млн, т.е. от около 3 млн печалба, защо допускаш, че почти всичко ще се раздаде като дивидент? (макар, че дори да е всичко, пак не е лошо)
      Не разбирам, защо гледането в "канчето" на непривилигированите да отнема преимуществата на гарантираното от привилигированите акции.
      А и след тази новина:
      София Комерс Заложни Къщи вложи 500 хил. лв. в София комерс Кредит груп
      20.04.2010 15:47 (6SO / SOFCOM) (6SOA / SOFCOM2) (04SA / 04SA)
      София комерс - Заложни къщи АД е вложил 500 хил. лв. в закупуването на 500 хил. акции, или 7,1%, от капитала на София комерс Кредит груп АД, съобщи дружеството чрез Бюлетин Investor.bg.
      според мен, шанса да се даде по-голям дивидент на непривилигораните спрямо привилигированите намалява. Както някой каза - гарантираното си е гарантирано, а освен това и не са много на брой - 5 пъти е по-малък броя на гарантиращите дивидент акции срещу негарантиращите дивидент. Не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho
        Не не ми е странно. За момента привилигированите имат право - на гарантиран комулативен дивидент от 0,75 лв., а обикновените могат да си разпределят около 1,28 лв. от текущата печалба.
        Трудно е да гледаш години напред и не мисля че е правилно да се гледа само дивидента, особено в днешните времена и то за дружество опериращо в доста несигурен сектор.

Добре де, но защо по 1,28. Според мен има 2 млн непривилигировани x 1,28 = 2,56 млн. + 0,3 (гарантиран дивидент за привилиговани) = 2,86 млн, т.е. от около 3 млн печалба, защо допускаш, че почти всичко ще се раздаде като дивидент? (макар, че дори да е всичко, пак не е лошо)
        Я всегда буду твоим поводом напиться.

Коментар

• Според мен акцията (привилеригованите) си е доста добре - само от началото на годината вече е поскъпнала с около 20% (повече от 1 дивидент) , при това е сравнително ликвидна. Мнооого малко акции са нараснаснали с толкова тази година. Дано и след дивидента е поне на тези нива.
          А колкото до обикновените дано и там дадат дивидент,че се очертава доста добър.
          Не е препоръка.
          [/list][/url][/code]

Коментар

• Могат да дадат, но могат и в резервите да я пратят печалбата.
            За и против дивидента - не ми се коментира. За мен дивидента е доходност и то много добра за тези времена, а дългосрочността много ме радва - въобще не ме интересува цената, ако ще и номинал да става, само дето ще взема още по-голяма лопата
            Не знам в тези времена има ли сигурен сектор - само дето лихварството е от най-древните професии, а и ако имаш опит в бранша...
            Не е препоръка

Коментар

.....
              Да "могат", но дали ще го направят ? Миналата година обикновените не взеха...тъй че гарантираното си е гарантирано

Коментар

...за дружество опериращо в доста несигурен сектор.

Не виждам кое му е несигурното на сектора?! Хората все повече обедняват и задлъжняват, не виждам да има промяна в посоката на задлъжнялостта. Напротив.
                Болен на легло...
                “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Не не ми е странно. За момента привилигированите имат право - на гарантиран комулативен дивидент от 0,75 лв., а обикновените могат да си разпределят около 1,28 лв. от текущата печалба.

Коментар

Първоначално изпратено от Каммен
                    Странни истории са тук - привилигерованите с по-ниски цени /15%/ от обикновените - уж с гарантиран дивидент и то не малък /при хим-а си е нормалното, привилигерованите са по-високи от обикновенните/
                    Като ти изплатят по-висок дивидент на обикновените от този на превилигированите пак ли ще се чудиш?
                    Пич, нямам нищо против да изплатят на обикновенните - но тук говорим за 10год дивидент, при който сега ще разпределят едва третия /+ половинка/, а за същия период е даван един път на обикновените/1лев/, а и после нали се трансформират в обикновенни и друго за да дадат на обикновенните, нали първо на привилигерованите и ако остане тогава.
                    За теб не е ли странно ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Каммен
                      Странни истории са тук - привилигерованите с по-ниски цени /15%/ от обикновените - уж с гарантиран дивидент и то не малък /при хим-а си е нормалното, привилигерованите са по-високи от обикновенните/
                      Като ти изплатят по-висок дивидент на обикновените от този на превилигированите пак ли ще се чудиш?

Коментар

• Ми простотии на пазарът - кво да правиш.

Etihad - да - удържа ти се автоматически още преди да си видиш сухото. ;-)
                        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Странни истории са тук - привилигерованите с по-ниски цени /15%/ от обикновените - уж с гарантиран дивидент и то не малък /при хим-а си е нормалното, привилигерованите са по-високи от обикновенните/

Коментар

• 6SO

Искам да пoпитам за 5% данък(какъв пo-тoчнo данък е тoва?), дали се плаща oт акциoнера или автoматичнo пoлучавате в сметката си дивидент 0,71. Благoдаря!

Коментар

• И какво ако падне, догодина пак ще се качи като наближи сосният дивидент да се раздаде... ;-)
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Без данъка около 71 ст.,ама после може да падне цената?
                                не е препоръка.Имам.

Коментар

Working...
                                X