А според мен остава шанса да дадат по-голям дивидент - около 1лв.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mechka uteshitelkaПървоначално изпратено от PonchoНе не ми е странно. За момента привилигированите имат право - на гарантиран комулативен дивидент от 0,75 лв., а обикновените могат да си разпределят около 1,28 лв. от текущата печалба.
Трудно е да гледаш години напред и не мисля че е правилно да се гледа само дивидента, особено в днешните времена и то за дружество опериращо в доста несигурен сектор.
И да кажа че нищо не препоръчвам никому.
А и след тази новина:София Комерс Заложни Къщи вложи 500 хил. лв. в София комерс Кредит груп
20.04.2010 15:47 (6SO / SOFCOM) (6SOA / SOFCOM2) (04SA / 04SA)
София комерс - Заложни къщи АД е вложил 500 хил. лв. в закупуването на 500 хил. акции, или 7,1%, от капитала на София комерс Кредит груп АД, съобщи дружеството чрез Бюлетин Investor.bg.
Коментар
-
Първоначално изпратено от PonchoНе не ми е странно. За момента привилигированите имат право - на гарантиран комулативен дивидент от 0,75 лв., а обикновените могат да си разпределят около 1,28 лв. от текущата печалба.
Трудно е да гледаш години напред и не мисля че е правилно да се гледа само дивидента, особено в днешните времена и то за дружество опериращо в доста несигурен сектор.
И да кажа че нищо не препоръчвам никому.Я всегда буду твоим поводом напиться.
Коментар
-
Според мен акцията (привилеригованите) си е доста добре - само от началото на годината вече е поскъпнала с около 20% (повече от 1 дивидент) , при това е сравнително ликвидна. Мнооого малко акции са нараснаснали с толкова тази година. Дано и след дивидента е поне на тези нива.
А колкото до обикновените дано и там дадат дивидент,че се очертава доста добър.
Не е препоръка.
[/list][/url][/code]
Коментар
-
Могат да дадат, но могат и в резервите да я пратят печалбата.
За и против дивидента - не ми се коментира. За мен дивидента е доходност и то много добра за тези времена, а дългосрочността много ме радва - въобще не ме интересува цената, ако ще и номинал да става, само дето ще взема още по-голяма лопата
Не знам в тези времена има ли сигурен сектор - само дето лихварството е от най-древните професии, а и ако имаш опит в бранша...
Не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от PonchoНе не ми е странно. За момента привилигированите имат право - на гарантиран комулативен дивидент от 0,75 лв., а обикновените могат да си разпределят около 1,28 лв. от текущата печалба.
.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Poncho...за дружество опериращо в доста несигурен сектор.
Не виждам кое му е несигурното на сектора?! Хората все повече обедняват и задлъжняват, не виждам да има промяна в посоката на задлъжнялостта. Напротив.
Болен на легло...“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
Коментар
-
Не не ми е странно. За момента привилигированите имат право - на гарантиран комулативен дивидент от 0,75 лв., а обикновените могат да си разпределят около 1,28 лв. от текущата печалба.
И да кажа че нищо не препоръчвам никому.
Коментар
-
Първоначално изпратено от PonchoПървоначално изпратено от КамменСтранни истории са тук - привилигерованите с по-ниски цени /15%/ от обикновените - уж с гарантиран дивидент и то не малък /при хим-а си е нормалното, привилигерованите са по-високи от обикновенните/
За теб не е ли странно ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от КамменСтранни истории са тук - привилигерованите с по-ниски цени /15%/ от обикновените - уж с гарантиран дивидент и то не малък /при хим-а си е нормалното, привилигерованите са по-високи от обикновенните/
Коментар
Коментар