IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Колко ще вземете, 75 стинки на акция ли бяха?
    Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Какво ново, ще лапаме ли дивидента ? А какво стана с велинградските мрънкалници. Останаха ли доволни накрая ?

Коментар

• Все е готино, когато Софкомът плаща. ;-)
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Импе, то зависи и на кое моренце му се ходи на човек.
          “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Първоначално изпратено от чичо Скрудж
            Дивидентът наближава, а Чичо Скрудж пак ще пълни касичката доволно. Нека да е лято.
            И пак на моренце со дивидентът. ;-)

Коментар

• Първоначално изпратено от чичо Скрудж
              Дивидентът наближава, а Чичо Скрудж пак ще пълни касичката доволно. Нека да е лято.
              И за мен дивидентът,И ТО В ТЕЗИ РАЗМЕРИ, е от изключително значение - продължавам да недоумявам колегите, как се самонавиват из другите теми, за еди какви си печалби, сакаш нещо ги топли, освен някой master не успее да направи някоя спекулка.
              Търговията замирала на бфб - ами крайно време мажоритарите, освен да ни заливат с благи приказки е да започнат да раздават и дивиденти, след като управляваните от тях компании са толкова печеливши.

Коментар

• Дивидентът наближава, а Чичо Скрудж пак ще пълни касичката доволно. Нека да е лято.

Коментар

• да бе, някакво много сериозно раздвижване.. да не сме проспали нещо?

Коментар

• интересно, към момента сме на 2-ро място по оборот... , някой забелязъл ли е кой купува и кой продава ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Teodor Iv
                      Първоначално изпратено от vale1
                      Тази акция (както и другите с дивидент - BREF) пада след раздаване на дивидента със стойността му ,а понякога и повече.
                      Не е препоръка за търговия или не с акции.Имам малко.
                      Много вероятно, но цената месец юни ще е интересна, за да прогнозираме евентуалната корекция.Най-нормалното е да расте дотогава - поне такава е била миналогодишната тенденция, а и сега.
                      Миналата година събранието не беше ли на 22.06 ??
                      Не е препоръка... !!!
                      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1
                        Тази акция (както и другите с дивидент - BREF) пада след раздаване на дивидента със стойността му ,а понякога и повече.
                        Много вероятно, но цената месец юни ще е интересна, за да прогнозираме евентуалната корекция.Най-нормалното е да расте дотогава - поне такава е била миналогодишната тенденция, а и сега.

Коментар

• Мечето е право. Тъкмо затуй тая акция най-трудно бих я продал. Дори и любимите си М+С и ХЕС бих продал по-лесно - може би защото те са ми са се изплатили вече само от дивиденти и мога да им взема по 1000% и 1780% печалбо, БЕЗ до отчитам дивидентът, взет досега ;-)

Но Софкомът... оооо - има още да го доя сосно... ;-)

Въобще винаги съм гледал да имам такава акция, златна кокошчичка, дето да ми носи тлъст спрямо цената дивидент - навремето това бе Шератонът (по-старите помнят, че по едно време те цакаха по десетуна горе-долу дивидент, а акцията струваше 15-20 кинта), а сега Софкомът.

Коментар

• Първоначално изпратено от Каммен
                            Първоначално изпратено от ОК
                            Доходността би била такава ако следващото плащане е след 1 година. Тъй като то е след 4-5 месеца, тя става малко по-висока даже.
                            има два варианта:
                            1. както съм го описал, като дивидентът допълнително се олихвява и се получава средно притеглен за всички години
                            2. год. доходност за първата година е много голяма - сега за 3 месеца е 17.30%, но на годишна база става над 50%, но следващите години нямаме допълнително олихвяване на дивидента

Коментар

• Първоначално изпратено от polki
                              Първоначално изпратено от мечето Йоги
                              Първоначално изпратено от Каммен
                              Първоначално изпратено от мечето Йоги
                              Дали ще имаме още една сделчица днес на 4,30 ??
                              Не е препоръка.
                              като гледам днес има един купувач, всичко останало дреме около 4.00лв - ниска ликвидност само 400к бройки и тръгне ли някой да излиза бързо връща, иначе хубав дивидент, ама да не ти се налага да излизаш
                              Да падне, да падне колко да падне ??? Например, ако падне на 2 кинта няма ли да избуфкаш малко кеш ... за един 36% дивидент ?? Искам да кажа, че като пада цената ... дивидента расте... а това спира падането. За разлика например от спекулантски позиции като ССБ, Еврохолд, ЗХБ, които я бяха докарали до под лев, тук това е почти невъзможно ... дивидента би станал съизмерим със 100 % при подобен сценарий ))
                              Ако не ви харесва, не я купувайте. За мен е добре, да ми присъства в портфейла. Дивидентите на Хима и Енемона не ме кефят. Не е препоръка.
                              така е мече - напълно право си , но разглеждаш възможността само в едната посока , ако вземе, че пада пазара ......................... но има и друга страна - я да видим тогава как са нещата
                              Оооо, тогава не ми се мисли какво става ))

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК
                                Доходността би била такава ако следващото плащане е след 1 година. Тъй като то е след 4-5 месеца, тя става малко по-висока даже.
                                има два варианта:
                                1. както съм го описал, като дивидентът допълнително се олихвява и се получава средно притеглен за всички години
                                2. год. доходност за първата година е много голяма - сега за 3 месеца е 17.30%, но на годишна база става над 50%, но следващите години нямаме допълнително олихвяване на дивидента

Коментар

Working...
                                X