Колко ще вземете, 75 стинки на акция ли бяха?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от чичо СкруджДивидентът наближава, а Чичо Скрудж пак ще пълни касичката доволно. Нека да е лято.
Търговията замирала на бфб - ами крайно време мажоритарите, освен да ни заливат с благи приказки е да започнат да раздават и дивиденти, след като управляваните от тях компании са толкова печеливши.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Teodor IvПървоначално изпратено от vale1Тази акция (както и другите с дивидент - BREF) пада след раздаване на дивидента със стойността му ,а понякога и повече.
Не е препоръка за търговия или не с акции.Имам малко.Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1Тази акция (както и другите с дивидент - BREF) пада след раздаване на дивидента със стойността му ,а понякога и повече.
Не е препоръка за търговия или не с акции.Имам малко.
Коментар
-
Мечето е право. Тъкмо затуй тая акция най-трудно бих я продал. Дори и любимите си М+С и ХЕС бих продал по-лесно - може би защото те са ми са се изплатили вече само от дивиденти и мога да им взема по 1000% и 1780% печалбо, БЕЗ до отчитам дивидентът, взет досега ;-)
Но Софкомът... оооо - има още да го доя сосно... ;-)
Въобще винаги съм гледал да имам такава акция, златна кокошчичка, дето да ми носи тлъст спрямо цената дивидент - навремето това бе Шератонът (по-старите помнят, че по едно време те цакаха по десетуна горе-долу дивидент, а акцията струваше 15-20 кинта), а сега Софкомът.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от КамменПървоначално изпратено от ОКДоходността би била такава ако следващото плащане е след 1 година. Тъй като то е след 4-5 месеца, тя става малко по-висока даже.
1. както съм го описал, като дивидентът допълнително се олихвява и се получава средно притеглен за всички години
2. год. доходност за първата година е много голяма - сега за 3 месеца е 17.30%, но на годишна база става над 50%, но следващите години нямаме допълнително олихвяване на дивидента
Не е препоръка за търговия или не с акции.Имам малко.
Коментар
-
Първоначално изпратено от polkiПървоначално изпратено от мечето ЙогиПървоначално изпратено от КамменПървоначално изпратено от мечето ЙогиДали ще имаме още една сделчица днес на 4,30 ??
Не е препоръка.
Ако не ви харесва, не я купувайте. За мен е добре, да ми присъства в портфейла. Дивидентите на Хима и Енемона не ме кефят. Не е препоръка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ОКДоходността би била такава ако следващото плащане е след 1 година. Тъй като то е след 4-5 месеца, тя става малко по-висока даже.
1. както съм го описал, като дивидентът допълнително се олихвява и се получава средно притеглен за всички години
2. год. доходност за първата година е много голяма - сега за 3 месеца е 17.30%, но на годишна база става над 50%, но следващите години нямаме допълнително олихвяване на дивидента
Коментар
Коментар