IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram
    [

2012 лятото
    4230 х 0.8 = 3384
    пак пада но този път до 4.4 ... = 770 акции = 5000 тотал...

2013 лятото
    5000 х 0.8 = 4000 дивидент
    паднали са но този път до 5 лв = 800 акции = 5800 тотал...

успех
    Да не би дивидента да расте след 2011г.?

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram
      ами ако падне с парите от дивидента.. нови акции по 3.50 ... идеално!
      важното е да се капитализира

да речем влизам сега
      2010 пролетта
      начална инвестиция 3000х4.50 = 13500
      след 3 месеца дивиенд 3000х0.7=2100
      акцията пада на 3.5...с 2100 си купувам 600 бройки и не се занимавам със софкомът до следващия дивидент = 3600 акции тотал

.................................................. .........

успех
      берта, щом си сигурна, че ще купиш с дивидента на 3.50 защо не вложиш цялата ти сума от 13500 на тази цена и да си купиш 3857 акции, а ще правиш гимнастики за 3600 акции

или ти си за спорта и обичаш гимнастиката

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat
        То пък един риск- цената ти следва BV, а ROE е 40%.
        Единственият риск е мажоритаря да не реши, че печалбата е много голяма
        е това малко ли е???

Коментар

• То пък един риск- цената ти следва BV, а ROE е 40%.
          Единственият риск е мажоритаря да не реши, че печалбата е много голяма

Коментар

• Първоначално изпратено от No money, no credit
            като стратегия го приемам, но не само залостваш сегашните кинти.....
            само едно уточнение - тези кинти ти работят и всяка година ти носят добра доходност

Poncho,
            прав си че нищо сигурно няма, ама все някъде трябва да рискуваме

Коментар

Хубава акция уж, а след 3 месеца като се раздаде дивидента и цената падне 3,2/3,3 лв няма да има как да се продаде, защото никой няма да я купува тогава и остава залостена за 1 или 2 години. Това не е проблем за играчи с големи портфейли, но за спекулантите ще е малко кофти.
              От твойта уста на Дядо Бог в ушите...

Ного ще ме кефи да пазарувам още на 3.2 кинта, за да цоцам по 0.71 кинта дивидент до 15-а година.... ;-)
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• като стратегия го приемам, но не само залостваш сегашните кинти, а и бъдещите, което ако си сигурен, че няма да ти трябват следващите 5 години го приемам, обаче ми се вижда много розов този сценарии. От мен успех, ще стискам палци, пък току виж и аз се включа.
                Мнението не е препоръка за сделки с ценни книжа.

Коментар

Хубава акция уж, а след 3 месеца като се раздаде дивидента и цената падне 3,2/3,3 лв няма да има как да се продаде, защото никой няма да я купува тогава и остава залостена за 1 или 2 години. Това не е проблем за играчи с големи портфейли, но за спекулантите ще е малко кофти.
                  ами ако падне с парите от дивидента.. нови акции по 3.50 ... идеално!
                  важното е да се капитализира

да речем влизам сега
                  2010 пролетта
                  начална инвестиция 3000х4.50 = 13500
                  след 3 месеца дивиенд 3000х0.7=2100
                  акцията пада на 3.5...с 2100 си купувам 600 бройки и не се занимавам със софкомът до следващия дивидент = 3600 акции тотал

2011 лятото
                  3600х0.7 = 2520 кинта
                  пак пада но този път само до 4 = 630 акции = общо 4230

2012 лятото
                  4230 х 0.8 = 3384
                  пак пада но този път до 4.4 ... = 770 акции = 5000 тотал...

2013 лятото
                  5000 х 0.8 = 4000 дивидент
                  паднали са но този път до 5 лв = 800 акции = 5800 тотал...

2014 лятото
                  5800 х 0.8 = 4640 дивидент
                  паднали са но този път до 5.50 ) = 843 акции = 6643 тотал...

2015 пролетта
                  ами стига толкова продавам всичко 6643 х 6 лв (нека да сме скромни) =~ 40 000K

2010 13500
                  2015 40000

това е със заложен умерен ръст на печалбата с по няколко % годишно и умерен ръст на софикс с по 5-10% годишно...

ех мечти мечти
                  както и да е това е план , който стартирах тази пролет и мисля да се опитам да изпълня )

успех
                  това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Хубава акция уж, а след 3 месеца като се раздаде дивидента и цената падне 3,2/3,3 лв няма да има как да се продаде, защото никой няма да я купува тогава и остава залостена за 1 или 2 години. Това не е проблем за играчи с големи портфейли, но за спекулантите ще е малко кофти.
                    Мнението не е препоръка за сделки с ценни книжа.

Коментар

• не знам за каква дългосрочност говориш,но повече от половината привилериговани акции ,се прехвърлиха за около 3 месеца .

Коментар

• Първоначално изпратено от мечето Йоги
                        А според мен, изобщо няма да им се иска да си хвърлят целия кеш за дивиденти, и най-многото което максимум биха направили, е да изравнят дивидентите. Тази криза е криза за кеш, особено при нас, и според мен едва ли би се намерил мениджър, който да си мисли, че е добре да си хвърли всичкия кеш за дивиденти.
                        А мениджмъната и мажоритарната собственост къде е при привилигированите или непривилигированите? Той има ли нужда от кеш? А колко от кеша се движи "извънбалансово"?

Няма как да разбереш какво е решено посредством догатки, просто или го знаеш или не. Аз също не го знам. Сигурно е че ще вземете тази година дивидент от привилигированите. Обикновените дали ще вземат и колко, решават самите те. Изобщо те всичко решават. Разбира се за привилигированите на настоящия етап това е без значение.

Препоръчвам на новите акционери да разгледат историята и отчетите на дружеството преди да стане публично. Как се е развивали преди и как след това. Какъв е пътя им към публичността. Доверява ли им се тогава пазара.

Замислете се за това че вие не си купувате депозит с добра лихва а собственост /дял/ в един бизнес. Докато мислите за "лихвите", не пропускайте да помислите и за "главницата".
                        И да знаете няма нищо гарантирано на тоя свят, гарантирана е само ...

Коментар

• до 6лв има около 14к акции, при средна цена около 5.35лв - доходност на год база 13.3%, бонус първия дивидент е само след 2 месеца,а не след година

дори цена от 9лв, превишава банковите депозити,а тенденцията е към намаляване, а не обратното

да им се чудиш, на всякаквите му фондове и тем подобни , но и преди бях писал, това е перфектна акция за дългосрочна инвестиция, не за спекула

не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от мечето Йоги
                            ... Тази криза е криза за кеш, особено при нас, и според мен едва ли би се намерил мениджър, който да си мисли, че е добре да си хвърли всичкия кеш за дивиденти.
                            на 100% съгласен,
                            2010, а и 2011г, могат да се окажат изключително силни за Софком, поради затрудненото кредитиране, а и при добър кеш, ще се появят възожности за добри придобивания

bertram,
                            странно е, но акциите на бенча, ако не са свършили, са към края си - бая трябва да си притиснат, за да продаваш на тези нива, но пък как иначе щяхме да влезем
                            За мен нормално е, привилигированите да изпреварват обикновенните с дивидента 0.71лв, а при наличие и на такъв за обикновенните да наваксват
                            и друго, по-странното е, че цената дава повече от 2 пъти год. доходност на най-големия банков депозит !!!

Коментар

• не знам защо си мислите, че непривилигерованите ще взематдивидент тази година? гледам, че са по-скъпи от привилигерованите....егати...ама от скоро следя позицията и сигурно изпускам нещо!
                              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1
                                А според мен остава шанса да дадат по-голям дивидент - около 1лв.
                                А според мен, изобщо няма да им се иска да си хвърлят целия кеш за дивиденти, и най-многото което максимум биха направили, е да изравнят дивидентите. Тази криза е криза за кеш, особено при нас, и според мен едва ли би се намерил мениджър, който да си мисли, че е добре да си хвърли всичкия кеш за дивиденти.

Коментар

Working...
                                X