IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• нЕма спад тука и това си е
    дебна аз за още 2К бройки, но явно ще е след като мине дивидентЪТ

поздрави и успех
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
      наближава сезонът на дивидентът
      и ние като акционери в лихварска фирма, отброяваме последните дни до тлъстата лихва, пардом дивидент
      http://www.youtube.com/watch?v=7_IKcMl_a9A&feature=fvst

Коментар

• Тръгнахме нагоре - логическо - наближава сезонът на дивидентът.

Пак ще се ходи на моренце, на разходите на г-н Сапунджиев (да е жив и здрав) и на неговият добре ръководен и печеливш бизнес. ;-)
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1
          Първоначално изпратено от мечето Йоги
          А Като гледам днес, май и баламите които продаваха нещо намаляха.
          Ама и тези дето купуват никакви ги няма
          Според мен са си там, където бяха.

Коментар

• Първоначално изпратено от мечето Йоги
            А Като гледам днес, май и баламите които продаваха нещо намаляха.
            Ама и тези дето купуват никакви ги няма

Коментар

• Първоначално изпратено от мечето Йоги
              ... Например вместо акции на цкб или някоя друга банка, предпочитам тази акция....
              бих само добавил, не само на банките, ами и всички останали - при такава финансова криза , да се пренеблегва такъв дивидент ???
              не странно, а многооо странно !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho
                Първоначално изпратено от мечето Йоги
                А според мен, изобщо няма да им се иска да си хвърлят целия кеш за дивиденти, и най-многото което максимум биха направили, е да изравнят дивидентите. Тази криза е криза за кеш, особено при нас, и според мен едва ли би се намерил мениджър, който да си мисли, че е добре да си хвърли всичкия кеш за дивиденти.
                А мениджмъната и мажоритарната собственост къде е при привилигированите или непривилигированите? Той има ли нужда от кеш? А колко от кеша се движи "извънбалансово"?

Няма как да разбереш какво е решено посредством догатки, просто или го знаеш или не. Аз също не го знам. Сигурно е че ще вземете тази година дивидент от привилигированите. Обикновените дали ще вземат и колко, решават самите те. Изобщо те всичко решават. Разбира се за привилигированите на настоящия етап това е без значение.

Препоръчвам на новите акционери да разгледат историята и отчетите на дружеството преди да стане публично. Как се е развивали преди и как след това. Какъв е пътя им към публичността. Доверява ли им се тогава пазара.

Замислете се за това че вие не си купувате депозит с добра лихва а собственост /дял/ в един бизнес. Докато мислите за "лихвите", не пропускайте да помислите и за "главницата".
                И да знаете няма нищо гарантирано на тоя свят, гарантирана е само ...
                Според мен акцията хем има дивидент, хем има дял от собственост и дори повече - дял от бизнес, доказал се в настоящата криза. Например вместо акции на цкб или някоя друга банка, предпочитам тази акция. Освен това какво е било преди 10 г и какво е сега на борсата е много различно. Всичко тече, всичко се променя, особено на борса. Ето и Биовет не показваха досега печалби, но сега само за първо тримесечие са записали едни 2 мил. Ако живеем само с миналото, пропускаме настоящето. Не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от No money, no credit
                  Хубава акция уж, а след 3 месеца като се раздаде дивидента и цената падне 3,2/3,3 лв няма да има как да се продаде, защото никой няма да я купува тогава и остава залостена за 1 или 2 години. Това не е проблем за играчи с големи портфейли, но за спекулантите ще е малко кофти.
                  не остава залостена, защото всяка година се дава дивидент. А Като гледам днес, май и баламите които продаваха нещо намаляха.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram
                    Първоначално изпратено от No money, no credit
                    Хубава акция уж, а след 3 месеца като се раздаде дивидента и цената падне 3,2/3,3 лв няма да има как да се продаде, защото никой няма да я купува тогава и остава залостена за 1 или 2 години. Това не е проблем за играчи с големи портфейли, но за спекулантите ще е малко кофти.
                    ами ако падне с парите от дивидента.. нови акции по 3.50 ... идеално!
                    важното е да се капитализира

да речем влизам сега
                    2010 пролетта
                    начална инвестиция 3000х4.50 = 13500
                    след 3 месеца дивиенд 3000х0.7=2100
                    акцията пада на 3.5...с 2100 си купувам 600 бройки и не се занимавам със софкомът до следващия дивидент = 3600 акции тотал

2011 лятото
                    3600х0.7 = 2520 кинта
                    пак пада но този път само до 4 = 630 акции = общо 4230

2012 лятото
                    4230 х 0.8 = 3384
                    пак пада но този път до 4.4 ... = 770 акции = 5000 тотал...

2013 лятото
                    5000 х 0.8 = 4000 дивидент
                    паднали са но този път до 5 лв = 800 акции = 5800 тотал...

2014 лятото
                    5800 х 0.8 = 4640 дивидент
                    паднали са но този път до 5.50 ) = 843 акции = 6643 тотал...

2015 пролетта
                    ами стига толкова продавам всичко 6643 х 6 лв (нека да сме скромни) =~ 40 000K

2010 13500
                    2015 40000

това е със заложен умерен ръст на печалбата с по няколко % годишно и умерен ръст на софикс с по 5-10% годишно...

ех мечти мечти
                    както и да е това е план , който стартирах тази пролет и мисля да се опитам да изпълня )

успех
                    Схемата дори консервативна, може да се реализира и реално. Мисля, че има и по-голям потенциал. А за 7 години Софикс все ще скочи ... иначе, ако не скочи, - тия с варантите на енемона и прочие май ще са .... изгорели. Енемона е от индекса все пак. ) А тук дивидента е 1,5-2 пъти по-голям от тоя на Хима, пък Хима и той е в индекса. Не е препоръка.
                    Я всегда буду твоим поводом напиться.

Коментар

Първоначално изпратено от vale1
                      Първоначално изпратено от bertram
                      [

2012 лятото
                      4230 х 0.8 = 3384

2013 лятото

успех
                      Да не би дивидента да расте след 2011г.?
                      прав си объркал съм ги
                      не 0.7 ,0.7 , 0.8, 0.8, а са по 0.75!
                      дивидент 0,75лв - 5% данък = 0,7125лв

Коментар

• Първоначално изпратено от p0lki

берта, щом си сигурна, че ще купиш с дивидента на 3.50 защо не вложиш цялата ти сума от 13500 на тази цена и да си купиш 3857 акции, а ще правиш гимнастики за 3600 акции

или ти си за спорта и обичаш гимнастиката
                        ооооо, кръводарител.
                        направи ли тлъста пачка покрай БФБ-то? :lol:

Коментар

Първоначално изпратено от p0lki
                          берта, щом си сигурна, че ще купиш с дивидента на 3.50 защо не вложиш цялата ти сума от 13500 на тази цена и да си купиш 3857 акции, а ще правиш гимнастики за 3600 акции

благойчо,
                          човек предполага - господ разполага
                          ако бях сигурен, че ще станат 3.5 щях да ги чакам , но едно по-сериозно качване на софикс идните месеци може да обърка смектата за 3.50 та затова плана МИ е такъв.
                          лека и спокойна!
                          Съмнявам се ного да станат 3.5 кинта и въобще да паднат под 4. Докато дойде време да се снася дивидент очаквам все пак борсичката ни да дръпне, а мине ли Софиксът 500 пункта, забравете да пазарувате тая акция под четвъртуната.

Така и така Софкомът заради дивидентът е една от най-стабилните и от сривът най-малко засегнатите акции - иначе в моментът на дъното трябваше да стане към 1.3-1.4, а акцията май не падна под 2.8-3 кинта.
                          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• човека е направил ориентировъчна сметка
                            защо влизате в подробности за стотинките

Коментар

• Първоначално изпратено от p0lki

благойчо,
                              човек предполага - господ разполага
                              ако бях сигурен, че ще станат 3.5 щях да ги чакам , но едно по-сериозно качване на софикс идните месеци може да обърка смектата за 3.50 та затова плана МИ е такъв.
                              лека и спокойна!

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1
                                Първоначално изпратено от bertram
                                [

2012 лятото
                                4230 х 0.8 = 3384

2013 лятото

успех
                                Да не би дивидента да расте след 2011г.?
                                прав си объркал съм ги
                                не 0.7 ,0.7 , 0.8, 0.8, а са по 0.75!

Коментар

Working...
                                X