IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Хитър 5ър
    който взел навреме
    Еее дъното трудно се хваща, но интереса зависи и от какви пакети се предлагат.
    Сериозното предлагане започна преди 3-4 месеца и резонният въпрос е приключи ли , освен разбира се обявените бройки.
    Факт е обаче, че цените са си отвсякъде атрактивни за дългосрочна търговия - срещу депозити от 7-8% , стои СОСЕН ДИВИДЕНТ от ....../всеки сам да си го сметне/ но ако все още има предлагане на 4.50-4.60лв , след 1-2 месеца - дивидента РЕАЛНО ще е около 18.50% на годишна база, в другият случай 4.80 - 5.00лв, ще е около 17%
    Или с други думи, срущу 7-8% банкови депозити, стоят 17-18% дивидент на годишна база!!!
    Такава дивидентна доходност говори само за едно - липса на финансова култура на бг инвеститора - той предпочита обр. изкупувания/които, в повечето случаи са единствено в интерес на мажоритаря/, сладките приказки и захаросаните обещания в медиите за бъдещи успехи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Хитър 5ър
      Първоначално изпратено от bertram
      тука вече ме е яд , че не се накълвах с повечко..преди време
      който взел навреме сега доволно потрива ръце
      не е да нямам, но още можеше
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram
        който взел навреме сега доволно потрива ръце

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram
          Е-е-е-е - наесен като снесат дивидентът и поспадне ценичката може и още да си гепиш...
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• тука вече ме е яд , че не се накълвах с повечко..преди време
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
              Обичам и компании, снасящи сосен дивидент, обичам и реинвестиращи такива.
              Имах впредвид свободен кеш - дивидент или обр. изкупуване е въпросът.
              С тези free float в бг компании - мажо обслужва единствено своите си интереси и единствената защита за обикновенните акционери е именно дивидента и колкото повече го правят, толкова по-бързо ще се и върне доверието в бфб.

Коментар

• Обичам и компании, снасящи сосен дивидент, обичам и реинвестиращи такива.

Коментар

• Първоначално изпратено от мечето Йоги
                  ... както казваш - "сосния" дивидент никак не е за подценяване.
                  Преди дни в темата на софарма четях, как колегите се надъхваха с обявеното обр. изкупуване и не ги разбирах, какво ги топли тях, като реално нищо няма да получат/освен, акцията да не се срине, при излизане на по-голям инвеститор, както ще и излезе/, не е ли по-добре да искат, като имат толкова свободен кеш и нямат де да го инвестират, да раздадат "сосен дивидент" и всеки, като му е подценена акцията да си купува. Чудна работа. Аз искам сосен дивидент и аз да решавам, ако искам купувам, ако не си го харча.
                  С четири думи - ТВЪРДО ЗА СОСЕН ДИВИДЕНТ

Коментар

Първоначално изпратено от мечето Йоги
                    Първоначално изпратено от Императорът
                    Ми мене ми направи добро впечатление шефът... :-)
                    Звучи добре. Но, дано не го казваш, като пристрастен, т.е. защото, имаш акции.
                    Е, не. Компанията е киоректна со акционерите си - повече какво?
                    Радвам се, че е така. Имам акции Императоре, аааа както казваш - "сосния" дивидент никак не е за подценяване.

Коментар

• Първоначално изпратено от мечето Йоги
                      Първоначално изпратено от Императорът
                      Е, не. Компанията е киоректна со акционерите си - повече какво?

Коментар

Коментар

• Ми мене ми направи добро впечатление шефът... :-)

Коментар

Ако пазарът е все така избушен, септемврий ще си купиш на цена под 4 кинта...

И аз смятам да си купя още малко.

Не е препоръка, личен избор е.

Апропо - който иска да се организираме и заедно на събрание да идем (още не знам кога е) - да свирка - с шефът на Софкомът г-н Сапунджиев да ви запозная.
                            Импе, как го намираш шефа, свестен ли е ?

Коментар

• Ние и сами може да се запознаем Импе.
                              Все още съм на кантар - дали цената си заслужава риска.

Коментар

• Ако пазарът е все така избушен, септемврий ще си купиш на цена под 4 кинта...

И аз смятам да си купя още малко.

Не е препоръка, личен избор е.

Апропо - който иска да се организираме и заедно на събрание да идем (още не знам кога е) - да свирка - с шефът на Софкомът г-н Сапунджиев да ви запозная.

Коментар

Working...
                                X