Първоначално изпратено от ravnovesie
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеЗа мен не си струва! Това е накратко, а нашироко е твърде обемисто, но питай Императорът, той е фен тук /както и на ВМрейт, Меком и др./
Запознай се с биографията на мажоритара, за да не стане като на политическите избори!
Коментар
-
Завъртат доста бързо парите, така че предполагам че основния риск е ако цената на обезпеченията им падне по-бързо под цената на която го купуват. Но макар и надолу златото е паднало с 35% за две години и половина, а за да доведе до сигурни загуби тук би трябвало да падне с повече и то за месец два.
Иначе не виждам особен риск, има едни пари срещу които има злато взето на дисконт, или се връщат парите или се продава златото. Дали тези пари ще са 10 милиона или 15 милиона няма особено значение, тъй като срещу голяма част от тях стои злато, което най-малкото винаги могат да го дадат на скрап.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Stotinka Разгледай мнениеДа попитам по-запознатите с компанията и нейния бизнес :
1. Не мислите ли, че при активи от 11-12млн. лева облигационна емисия за 5млн. лева е доста амбициозно?
2. В проспекта е записано, че средствата ще се използват за придобиване на конкурентни вериги, откриване на нови обекти и осигуряване н ликвидност - според мен откриването на нови обекти и допълнителната ликвидност могат да се "решат" с доста-по малко пари, така, че може би единствената добра причин за емисията е придобиване н конкурента верига - ако е така, има ли потенциална такава верига според Вас и до колко това придобиване е целесъобразно?
3. Какво се случва след 3 години, ако настоящата емисия е успешна - рефинансиране с нова емисия?
P.S. Защо от над 150 обекта, няма нито един във Варна?
Запознай се с биографията на мажоритара, за да не стане като на политическите избори!Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Да попитам по-запознатите с компанията и нейния бизнес :
1. Не мислите ли, че при активи от 11-12млн. лева облигационна емисия за 5млн. лева е доста амбициозно?
2. В проспекта е записано, че средствата ще се използват за придобиване на конкурентни вериги, откриване на нови обекти и осигуряване н ликвидност - според мен откриването на нови обекти и допълнителната ликвидност могат да се "решат" с доста-по малко пари, така, че може би единствената добра причин за емисията е придобиване н конкурента верига - ако е така, има ли потенциална такава верига според Вас и до колко това придобиване е целесъобразно?
3. Какво се случва след 3 години, ако настоящата емисия е успешна - рефинансиране с нова емисия?
P.S. Защо от над 150 обекта, няма нито един във Варна?
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениедали не почваш пак с обясненията?
Просто ги избягах, макар и на загуба. Не че имах ного бройки де...Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеМахнал отдавна.
Фортиссов - пушилка около тия за бръзите кредити - и тях дори не ги махат, но им турят таван на лихвата. За заложните къщи не зная някой нещо да е казал - това са един вид търговски обекти - човекът дава златце или секси моба - и взема парички.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнениеМахна ли саламджийницата ?
Фортиссов - пушилка около тия за бръзите кредити - и тях дори не ги махат, но им турят таван на лихвата. За заложните къщи не зная някой нещо да е казал - това са един вид търговски обекти - човекът дава златце или секси моба - и взема парички.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнениеМахна ли саламджийницата ?
ама сега да не се занули и лихварската фирма с тези пушилки около този бизнес?
импе, направо махай софкома, няма нужда да обясняваш, че нищо нямало да им стане, махай, че да не се повтори историята със салама, там доста обясвянаше разни неща......ама то накрая каква излезе работата !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнениеИмпе, събра ли парите за облизвациите?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар