IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Матей 7: 18

Коментар

• Първоначално изпратено от wolf_15 Разгледай мнение
      Лично мнение - престоят ти в 6А6 тук ти играе лоша шега.
      С уважение и без препоръки.
      Наистина не те разбрах (и не се правя на разсеян)... би ли уточнил какво точно визираш с 6А6 и по-конкретно връзката със SOFCOM ?

Коментар

• Че нали за да има сделка (изкупуване на) трябват две страни. Ако другата страна не ще сделка, или увръта дълго-дълго или иска абсурдна цена? Ся - не може да купуват конкурентна верига на супервисока и очевидно несгодна цена, само защото са го обявили за цел.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
          Тоя филм с придобиването на верига вече го гледахме тук, така и не се случи !
          През последните години уж изкупувахме, придобивахме, растяхме, увеличавахме...
          А като теглиш чертата:
          А дамата сопната, знаете –
          тропа, нервира се,
          даже проплаква.
          Залива ме с безкрайни потоци
          от думи
          и град от словесна
          атака.
          Не е препоръка. Всички аналогии са продукт на вашето въображение.

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
            Но защо тогава не обявиха това като цел в проспекта - чисто и просто "Искаме да конвертираме дълг в собственост", а бяха тези приказки за разширение, изкупуване на конкурнти и т.н.
            Лично мнение - престоят ти в 6А6 тук ти играе лоша шега.
            С уважение и без препоръки.

Коментар

• Вътрешна информация по чл. 4 от Закона срещу пазарните злоупотреби с финансови инструменти

Дружеството уведомява надзорните органи, борсата и обществеността, че на 15.08.2016 г. беше подадена и изпълнена поръчка, съгласно която бяха изкупени 5280 облигации от собствената емисия с ISIN: BG2100021133, всяка една с номинална стойност от 100 EUR (сто евро).“ ......528 000 евра

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
                Kолкото до това - надявам се да си прав.
                Имах известни съмнения и затова миналата година предрекох ,че ще правят нова емисия привилегии.
                А после взеха та гласуваха и 1 880 000 лв дивидент по обикновените .
                Дано да са си направили добре сметката.
                Дано. Надявам се , че посоченото в отчетите е вярна , а там се говореше за кеш доста над емисията от облигации.Дано няма проблем с тези вече 2 000 000 лв. задължения.

Коментар

• Първоначално изпратено от dzk Разгледай мнение
                  от сутринта ми се въртеше спомена че отдавна се говореше за възможността за изкупуване на облигациите преди срока. Порових се и не намерих точно решението, но намерих това.
                  Много лесно влизаш в http://www.x3news.com/?page=Company&BULSTAT=131459062
                  за нужната година и гледаш точка 12.

Коментар

Ти трябва да знаеш - нали си бил на миналогодишното ОСА през юни.
                    Разрешението за обратно изкупуване на облигации е за общо до 400 000 Евро и е със срок 1 година от датата на ОСА.
                    Т.е. към август 2016 г няма валидно разрешение за обратно изкупуване на облигации ?
                    Аз не разбирам къде ти е проблема?! Ако са ги изкупили по-добре, дългът им намалява. Не знам някой нормален да държи кеш и да плаща лихва от 12% вместо да си погаси задълженията. Дали било законно?! Не знам ама е правилно, щото ако не купят парите ще стоят и няма да носят нищо докато ги вкарат в оборот, а в същото време по облигациите ще дължат пари. Явно имат достатъчно кеш и затова изкупуват за да намалят задълженията и лихвените плащания. Не виждам друга причина. Не искам да търся теории за конспирации.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                      Че те си имаха парите за всички-всички облизвации още преди новата емисия Жабченца. Предоговаряне няма да има.
                      Kолкото до това - надявам се да си прав.
                      Имах известни съмнения и затова миналата година предрекох ,че ще правят нова емисия привилегии.
                      А после взеха та гласуваха и 1 880 000 лв дивидент по обикновените .
                      Дано да са си направили добре сметката.

Коментар

Разрешението за обратно изкупуване на облигации е за общо до 400 000 Евро и е със срок 1 година от датата на ОСА.
                        Т.е. към август 2016 г няма валидно разрешение за обратно изкупуване на облигации ?
                        от сутринта ми се въртеше спомена че отдавна се говореше за възможността за изкупуване на облигациите преди срока. Порових се и не намерих точно решението, но намерих това.

така, намерих поканата за събранието за 29.06.2015 година Под точка 11 се намира процедура за изкупуване на облигациите преди падежа в размер на 400 000 евро в срок от една година от датата на ОС-а.
                        Last edited by dzk; 17.08.2016, 18:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                          Защо - аз не виждам нищо извратено в това.

Коментар

+1

Остава да се намерят парите за останалите облигации или да се търси предоговаряне или конвертиране.

Че те си имаха парите за всички-всички облизвации още преди новата емисия Жабченца. Предоговаряне няма да има.

Коментар

Вероятно е така . И двата финасови сайта на БГ са в грешка
                              Остава въпроса , дали не са нарушили разпоредбите с тези изкупувания ?
                              Защо - аз не виждам нищо извратено в това.

Коментар

• Първоначално изпратено от JaG Разгледай мнение
                                http://www.bse-sofia.bg/?page=Quotes...OB&compnum=103

1 лот = 10 броя x 100 EUR = 1000 EUR
                                548 лота = 5480 броя x 100 EUR = 548000 EUR

Реално няма как да купиш 548 броя, защото са 54.8 лота, а се търгуват само цели лотове
                                Вероятно е така . И двата финасови сайта на БГ са в грешка
                                Остава въпроса , дали не са нарушили разпоредбите с тези изкупувания ?

Коментар

Working...
                                X