IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ами то можеше до 02.08. Сега след като ги впишат на БФБ но с това никакво количество не вярвам да има много мераклии да продават от новите привилегировани. Доколкото се разбра от мажоритарите не са записали така, че аз лично не очаквам кой знае какво предлагане.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      Това показва само ниска ликвидност. Който иска да пазарува Жабоци сега - по-скоро на нови привилегии наблегнал би бил.
      и кога ще можем да ги пазаруваме тях?

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
        Импи, - като погледнеш офертите на жабата и видиш че има 4 оферти купува (в момента) с разлика м/у първа и последна от 1 лв. - как мислиш - дали няма да се срути (главницата) по някое време !?!?)))))))
        Това показва само ниска ликвидност. Който иска да пазарува Жабоци сега - по-скоро на нови привилегии наблегнал би бил.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Импи, - като погледнеш офертите на жабата и видиш че има 4 оферти купува (в момента) с разлика м/у първа и последна от 1 лв. - как мислиш - дали няма да се срути (главницата) по някое време !?!?)))))))
          Не е препоръка... !!!
          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Привилегировани акции

Кога се очаква да може да се търгуват привилегированите?

Коментар

• И "жабките" изкочиха от гьола

Коментар

За мен като акционерин е важно, че Жабокът твърде почтено си държи на думата по отношение на лихви и дивидентченца и сосна доходност ми носи.
                Оттам-нататък всеки си решава. Знам хора, дето не щат да инвестират в, щото бизнесът бил "мръсен" - ама те не помнят какво каза колегата Веспасиян, когато измисли платените кенефи.
                +1

Коментар

• За мен като акционерин е важно, че Жабокът твърде почтено си държи на думата по отношение на лихви и дивидентченца и сосна доходност ми носи.
                  Оттам-нататък всеки си решава. Знам хора, дето не щат да инвестират в, щото бизнесът бил "мръсен" - ама те не помнят какво каза колегата Веспасиян, когато измисли платените кенефи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
                    Ами тия приказки за придобивания ги слушаме не за първи път, а иначе ако търсиш причина да ги оправдаеш с нещо, то такава винаги можеш да намериш
                    +
                    приказките за придобиванията са локумите които разтегляха десет години през предишната емисия на привилегировани акции. Прец цялото време се оказа, че няма и помен от придобивания, сливания и тем подобните заигравки. А и не виждам за какво ще дават пари за мизерни вериги, като сами могат да си направят - то е всъщност "голямо правене" - наемат офис, слагат си техния софтуер, обучават човек в основни линии друго няма))) няма влагане на мащабни средства, закупуване на активи и търсене на пазари за продукция у нас и чужбина. Без някакви големи собствени активи, основните са под наем, всъщност извършват финансва услуга, а не производство, Имаха някаква кола за 20000 и някакъв апартамент като апортни вноски на някой от съдружниите преди време, също не знам долко адекватно оцененени с акции, но няма особен икономичекси смисъл да "купуват" ако просто на половината от цената сами могат да си направят подобна "верига" )))))
                    Не е препоръка... !!!
                    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

А защо мислиш, че в моментът предварителни и то понапреднали немалко преговори няма?

Може и преди да е имало (когато облизвациите пуснаха) - но собственикът на конкурентната верига, да е постъпил като анален развратник...
                      Ами тия приказки за придобивания ги слушаме не за първи път, а иначе ако търсиш причина да ги оправдаеш с нещо, то такава винаги можеш да намериш

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
                        Абе импе , те сделките не се договарят от днес за утре ! Правят се предварителни договори, уточняват се параметрите на дадена сделка, проучва се компанията която се придобива. Това всичко отнема време, така че съвсем спокойно ако те имаха намерение да придобият нещо можеха първо да си договорят условията по сделката пък чак след това да пускат нова емисия. Защото така се получава, че те пускат нови привилегии и ако не придобият нищо ще плащат напразно високи дивиденти, освен ако целта не е друга и приказките за придобивания са само за парлама.
                        А защо мислиш, че в моментът предварителни и то понапреднали немалко преговори няма?

Може и преди да е имало (когато облизвациите пуснаха) - но собственикът на конкурентната верига, да е постъпил като анален развратник...

Коментар

Че нали за да има сделка (изкупуване на) трябват две страни. Ако другата страна не ще сделка, или увръта дълго-дълго или иска абсурдна цена? Ся - не може да купуват конкурентна верига на супервисока и очевидно несгодна цена, само защото са го обявили за цел.
                          Абе импе , те сделките не се договарят от днес за утре ! Правят се предварителни договори, уточняват се параметрите на дадена сделка, проучва се компанията която се придобива. Това всичко отнема време, така че съвсем спокойно ако те имаха намерение да придобият нещо можеха първо да си договорят условията по сделката пък чак след това да пускат нова емисия. Защото така се получава, че те пускат нови привилегии и ако не придобият нищо ще плащат напразно високи дивиденти, освен ако целта не е друга и приказките за придобивания са само за парлама.

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
                            "КТБ" даваше много добри плодове !

Тя добро или лошо дърво беше ?
                            Изпусна началото на диалога ни. Това, което си написал няма общо. Явно не съм се изразил правилно, съжалявам.

Коментар

• Първоначално изпратено от wolf_15 Разгледай мнение
                              Матей 7: 18
                              "КТБ" даваше много добри плодове !

Тя добро или лошо дърво беше ?

Коментар

• Първоначално изпратено от wolf_15 Разгледай мнение
                                Матей 7: 18
                                Всеки има различно понятие за добро дърво.

Коментар

Working...
                                X