IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Нали затова е форума, да си помагаме и да разменяме инфо. Не виждам нищо лошо от това някой да ме улесни и да ми синтезира инфото. Ако никой няма желание, няма проблем, няма да се сърдя
    Хаха, е съжалявам, не мога да помогна. Не я следя компанията.

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение

Всички акционери трябва да почерпят Императорът.
      И защо да го правят? На 20.04.2016 (преди една година) Инвесторът публикува интервю: "...но какъв ще бъде размерът на дивидента за 2016 г., е рано да се каже..." (въпросът не е "дали", а "колко"). Чест прави на Ирен, че този път удържа на думата си. Явно ВУЗ-ът оказва благотворното си влияние. Или има връзка с температурата на водата? Може би и двете. Времето ще покаже, но миналото им ще ги преследва. Не е препоръка, само размисли и страсти.

Коментар

• Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнение

Тези неща не ги ли пише в отчетите? Или е по-лесно някой да го синтезира тук във форрума? Питам просто
        Нали затова е форума, да си помагаме и да разменяме инфо. Не виждам нищо лошо от това някой да ме улесни и да ми синтезира инфото. Ако никой няма желание, няма проблем, няма да се сърдя

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
          Компанията притежава ли някакви дълготрайни материални активи? Предполагам че повечето обекти са под наем, интересува ме, има ли обекти на франчайз? Има ли неразпределена печалба от минали години, и на каква стойност е? Има ли непотърсени дивиденти, и на каква стойност са? Някой може ли да ми даде повече инфо на тези въпроси, или поне на някой от тях? Благодаря предварително.
          Тези неща не ги ли пише в отчетите? Или е по-лесно някой да го синтезира тук във форрума? Питам просто

Коментар

• Компанията притежава ли някакви дълготрайни материални активи? Предполагам че повечето обекти са под наем, интересува ме, има ли обекти на франчайз? Има ли неразпределена печалба от минали години, и на каква стойност е? Има ли непотърсени дивиденти, и на каква стойност са? Някой може ли да ми даде повече инфо на тези въпроси, или поне на някой от тях? Благодаря предварително.

Коментар

• 2,4 мил /4 = 0.6 мил. + деведента за превелегията отиде до 1 мил. Ако няма по-голяма печалба от това - никак няма да е спокойно Импи))) Това все пак не е атера - да си живуркат с постоянна разпродажба на активите, колкото може по-дълго, заради бонусите от сделките))))
              Не е препоръка... !!!
              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                е как ще е фиксиран !?!?! Та нали следващата година не се знае каква ще е печалбата
                Като брутна сума, както години наред при Софарма бе не по - малко от 7 ст. с очаквано увеличение(изключвам 1 година форсмажор), което днес вече е факт. При Албена от 15 години е 50 ст. средно.
                Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

е как ще е фиксиран !?!?! Та нали следващата година не се знае каква ще е печалбата
                  25 стотинки спокойно може да се фиксира. Но защо е нужно?

Аз придложих 28 стотинки, ама и 25 е незле.
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Жабата снася Импов. ще има ле за плис-плис!? Ного вероятно нале))), там май ти беше най-голям %-та!?!
                    Ако отчитам двете емисии заедно (все пак: една компания) - Жабата: втора по дял при мен след Трейдингът.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

А бе ти съвсем вътрешен стана, да не си в борда вече
                      Хе-хе: още не са ме поканили за.

Официално де - имало е доста закачки по тоя повод при срещите ни с.

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение

Никой друг не познава така добре тази компания, освен собствениците, той сигурно е и най - старият им акционер. Колко време пишеше, че работи и натиска за дивидент по обикновените и ето, че е факт. Всички акционери трябва да почерпят Императорът.

Това е много добър ход и решение от дружеството, с пъти по - разумно от 1 лев дивидент през няколко години. Акцията става прогнозируема, носи константен доход, неутрализират се големите ценови флуктоации, които се наблюдаваха преди, маркетмейкъра става излишен. Позитивна новина и за всички притежатели на привилегии.

Импе, какво ти каза Ирен, всяка година ли ще има дивидент по обикновените, определен % ли ще се изплаща от печалбата, фиксирани 25 ст. или?
                        Не зная, драги - не говорили ного, обадих се след работно време и Ирен бръзаше по свои лични неща. Ще ви разкажа повече за туй след сборището

Да: аз - един от пръвите инвеститори в Жабокът и си имам приказка с господарите на компанията - и да - убеждавам ги от дълго време, че ежегодното снасяне ще направи акцията прогнозируема, а компанията - почитана.

Коментар

• е как ще е фиксиран !?!?! Та нали следващата година не се знае каква ще е печалбата
                          Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Никой друг не познава така добре тази компания, освен собствениците, той сигурно е и най - старият им акционер. Колко време пишеше, че работи и натиска за дивидент по обикновените и ето, че е факт. Всички акционери трябва да почерпят Императорът.

Това е много добър ход и решение от дружеството, с пъти по - разумно от 1 лев дивидент през няколко години. Акцията става прогнозируема, носи константен доход, неутрализират се големите ценови флуктоации, които се наблюдаваха преди, маркетмейкъра става излишен. Позитивна новина и за всички притежатели на привилегии.

Импе, какво ти каза Ирен, всяка година ли ще има дивидент по обикновените, определен % ли ще се изплаща от печалбата, фиксирани 25 ст. или?
                            Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Жабата снася Импов. ще има ле за плис-плис!? Ного вероятно нале))), там май ти беше най-голям %-та!?!
                              Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Потвърдено от Ирен.

Коментар

Working...
                                X