Първоначално изпратено от k.o.
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
22 стотинки по привилегиите и 25 стотинки по обикновените. Явно Импето ги е убедил и да дават редовно по обикновените.Не е препоръка за вземане на инвестиционно решение за покупко / продажба!
Коментар
-
Първоначално изпратено от vendetta89 Разгледай мнениеНемалко компании зарадваха вече с инфо за дивидент тука какво правим? ще капе ли по простите и кога по прив.?Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
Mиналата година беше дивидента по обикновените акции на Химимпорт.
Но аз не коментирам има ли или няма дивидент или колко е голям , а казуса с края на привилеригованите емисии на двете компании през миналата година.
Определено Химимпорт постъпиха мноого по-коректно от Софком.“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Първоначално изпратено от Slavi.13 Разгледай мнениеБи ли ни светнал кога Хима даде дивидент по обикновенните си акции и какъв процент бе той спрямо текущата цена?! Да може ди това което ще приберат е доста като процент спрямо цялата печалба, ама точно с Хима не мисля, че е добро сравнението. Там аз помня акциите на 16 лв. когато бяха последните увеличения на капитала и продажба на пакети от големите на максимума и т.н и т.н. Не защитавам г-н Вачев ама нека бъдем обективни, и да не плюете едни мажо в сравнение с другите. Та Хима има яхта , а дали и кой я ползва с рекламна цел?! Пък и другите. Скоро някой писа за Карол и Адванса, каква е таксата за управление. Стига все пак е БГ.Успех и късмет на всички и Честито рождество Христово! Да сме живи и здрави и да не се ядосваме за неща които не може да променим!
Но аз не коментирам има ли или няма дивидент или колко е голям , а казуса с края на привилеригованите емисии на двете компании през миналата година.
Определено Химимпорт постъпиха мноого по-коректно от Софком.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнение
Това пък как можа да го напишеш?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Slavi.13 Разгледай мнениеБи ли ни светнал кога Хима даде дивидент по обикновенните си акции и какъв процент бе той спрямо текущата цена?! Да може ди това което ще приберат е доста като процент спрямо цялата печалба, ама точно с Хима не мисля, че е добро сравнението. Там аз помня акциите на 16 лв. когато бяха последните увеличения на капитала и продажба на пакети от големите на максимума и т.н и т.н. Не защитавам г-н Вачев ама нека бъдем обективни, и да не плюете едни мажо в сравнение с другите. Та Хима има яхта , а дали и кой я ползва с рекламна цел?! Пък и другите. Скоро някой писа за Карол и Адванса, каква е таксата за управление. Стига все пак е БГ.Успех и късмет на всички и Честито рождество Христово!Да сме живи и здрави и да не се ядосваме за неща които не може да променим!Събитията не винаги отговарят на очакванията!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Би ли ни светнал кога Хима даде дивидент по обикновенните си акции и какъв процент бе той спрямо текущата цена?! Да може ди това което ще приберат е доста като процент спрямо цялата печалба, ама точно с Хима не мисля, че е добро сравнението. Там аз помня акциите на 16 лв. когато бяха последните увеличения на капитала и продажба на пакети от големите на максимума и т.н и т.н. Не защитавам г-н Вачев ама нека бъдем обективни, и да не плюете едни мажо в сравнение с другите. Та Хима има яхта , а дали и кой я ползва с рекламна цел?! Пък и другите. Скоро някой писа за Карол и Адванса, каква е таксата за управление. Стига все пак е БГ.Успех и късмет на всички и Честито рождество Христово! Да сме живи и здрави и да не се ядосваме за неща които не може да променим!
Коментар
-
Първоначално изпратено от A guy Разгледай мнениеПри доход 1301 хил. лв., възнаграждение на съвета на директорите 597 хил. лв. не е ли малко множко?
Много множко е .
Според мен изпълнителната директорка си заслужава парите ,но при другите двама .....са мноого.
Съвета на директорите на Химимпорт взема значително по - малко, а активите и големината на двете фирми са несъпоставими.
А и ако се погледне отношението към акционерите на приключилите миналата година привилериговани емисии - не е в тяхна полза.
При Хим акционерите ще получат и тази година дивидент по приключилата минала година прив.емисия за периода до трансформирането и , както и взеха дивидент за преобразуваните обикновени акции миналата година
Пру Софком при подобни казуси - няма дивидент и в двата случая.
- 2 Харесвания
Коментар
-
1.3 КБ и 55 стинки на акция, е съвсем прилична печалба И близо 3.4 КБ неразпределена печалбичка - ще вземат пак да набичат 1 лев дивидент по простите Макар че аз още веднъж ще предложа част от парите да бъдат инвестирани, а по простите да се раздава редовен ежегоден дивидент, макар и не чак толкова тлъст - например около 28 стинкиМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Компанията има много добри показатели за 2016 г. и липсана на интерес за мен се дължи, че позицията не е спекулативна. Тук притежателите на акции са сравнително малко и предпочитат да приберат дивидента отколкото да търсят бързи пари от търговия. Все пак свободно търгуемите акции са много малко на фона на банките и холдингите. Ако се сринат след даването на дивидента аз ще купя защото за мен компанията стои стабилно на пазара си и е напълно способна да оцелява. Бизнеса не е свързан с международните пазари и дори да остане само в БГ пак ще има клиенти и то много...за дорбро или зло.
Коментар
Коментар