IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение

22 стотинки по привилегиите и 25 стотинки по обикновените. Явно Импето ги е убедил и да дават редовно по обикновените.
    Потвърдено от Ирен.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение

22 стотинки по привилегиите и 25 стотинки по обикновените. Явно Импето ги е убедил и да дават редовно по обикновените.
      чудно!
      Не е препоръка за вземане на инвестиционно решение за покупко / продажба!

Коментар

• Първоначално изпратено от vendetta89 Разгледай мнение
        Немалко компании зарадваха вече с инфо за дивидент тука какво правим? ще капе ли по простите и кога по прив.?
        Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Очевидно тук ще има скоро раздвижване, някой започна да купува...
          Мненията ми не са препоръки. Имам само една препоръка - не губете пари.

Коментар

• Немалко компании зарадваха вече с инфо за дивидент тука какво правим? ще капе ли по простите и кога по прив.?

Коментар

• Моля, придържайте се към темата.
              रादोस्त

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение

Mиналата година беше дивидента по обикновените акции на Химимпорт.
                Но аз не коментирам има ли или няма дивидент или колко е голям , а казуса с края на привилеригованите емисии на двете компании през миналата година.
                Определено Химимпорт постъпиха мноого по-коректно от Софком.
                +1
                “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от Slavi.13 Разгледай мнение
                  Би ли ни светнал кога Хима даде дивидент по обикновенните си акции и какъв процент бе той спрямо текущата цена?! Да може ди това което ще приберат е доста като процент спрямо цялата печалба, ама точно с Хима не мисля, че е добро сравнението. Там аз помня акциите на 16 лв. когато бяха последните увеличения на капитала и продажба на пакети от големите на максимума и т.н и т.н. Не защитавам г-н Вачев ама нека бъдем обективни, и да не плюете едни мажо в сравнение с другите. Та Хима има яхта , а дали и кой я ползва с рекламна цел?! Пък и другите. Скоро някой писа за Карол и Адванса, каква е таксата за управление. Стига все пак е БГ.Успех и късмет на всички и Честито рождество Христово! Да сме живи и здрави и да не се ядосваме за неща които не може да променим!
                  Mиналата година беше дивидента по обикновените акции на Химимпорт.
                  Но аз не коментирам има ли или няма дивидент или колко е голям , а казуса с края на привилеригованите емисии на двете компании през миналата година.
                  Определено Химимпорт постъпиха мноого по-коректно от Софком.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнение

Това пък как можа да го напишеш?!
                    Леко е в еуфория сигурно

Коментар

• Първоначално изпратено от Slavi.13 Разгледай мнение
                      Би ли ни светнал кога Хима даде дивидент по обикновенните си акции и какъв процент бе той спрямо текущата цена?! Да може ди това което ще приберат е доста като процент спрямо цялата печалба, ама точно с Хима не мисля, че е добро сравнението. Там аз помня акциите на 16 лв. когато бяха последните увеличения на капитала и продажба на пакети от големите на максимума и т.н и т.н. Не защитавам г-н Вачев ама нека бъдем обективни, и да не плюете едни мажо в сравнение с другите. Та Хима има яхта , а дали и кой я ползва с рекламна цел?! Пък и другите. Скоро някой писа за Карол и Адванса, каква е таксата за управление. Стига все пак е БГ.Успех и късмет на всички и Честито рождество Христово!Да сме живи и здрави и да не се ядосваме за неща които не може да променим!
                      Това пък как можа да го напишеш?!
                      Събитията не винаги отговарят на очакванията!

Коментар

• Би ли ни светнал кога Хима даде дивидент по обикновенните си акции и какъв процент бе той спрямо текущата цена?! Да може ди това което ще приберат е доста като процент спрямо цялата печалба, ама точно с Хима не мисля, че е добро сравнението. Там аз помня акциите на 16 лв. когато бяха последните увеличения на капитала и продажба на пакети от големите на максимума и т.н и т.н. Не защитавам г-н Вачев ама нека бъдем обективни, и да не плюете едни мажо в сравнение с другите. Та Хима има яхта , а дали и кой я ползва с рекламна цел?! Пък и другите. Скоро някой писа за Карол и Адванса, каква е таксата за управление. Стига все пак е БГ.Успех и късмет на всички и Честито рождество Христово! Да сме живи и здрави и да не се ядосваме за неща които не може да променим!

Коментар

• Първоначално изпратено от A guy Разгледай мнение
                          При доход 1301 хил. лв., възнаграждение на съвета на директорите 597 хил. лв. не е ли малко множко?
                          Не е малко.
                          Много множко е .
                          Според мен изпълнителната директорка си заслужава парите ,но при другите двама .....са мноого.
                          Съвета на директорите на Химимпорт взема значително по - малко, а активите и големината на двете фирми са несъпоставими.

А и ако се погледне отношението към акционерите на приключилите миналата година привилериговани емисии - не е в тяхна полза.
                          При Хим акционерите ще получат и тази година дивидент по приключилата минала година прив.емисия за периода до трансформирането и , както и взеха дивидент за преобразуваните обикновени акции миналата година
                          Пру Софком при подобни казуси - няма дивидент и в двата случая.

Коментар

• При доход 1301 хил. лв., възнаграждение на съвета на директорите 597 хил. лв. не е ли малко множко?

Коментар

• 1.3 КБ и 55 стинки на акция, е съвсем прилична печалба И близо 3.4 КБ неразпределена печалбичка - ще вземат пак да набичат 1 лев дивидент по простите Макар че аз още веднъж ще предложа част от парите да бъдат инвестирани, а по простите да се раздава редовен ежегоден дивидент, макар и не чак толкова тлъст - например около 28 стинки
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Компанията има много добри показатели за 2016 г. и липсана на интерес за мен се дължи, че позицията не е спекулативна. Тук притежателите на акции са сравнително малко и предпочитат да приберат дивидента отколкото да търсят бързи пари от търговия. Все пак свободно търгуемите акции са много малко на фона на банките и холдингите. Ако се сринат след даването на дивидента аз ще купя защото за мен компанията стои стабилно на пазара си и е напълно способна да оцелява. Бизнеса не е свързан с международните пазари и дори да остане само в БГ пак ще има клиенти и то много...за дорбро или зло.

Коментар

Working...
                                X