IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Да, ама и двамата няма да наборим г-н Сапунджиев... ;-) Он има повече бройки от нас...
    Дайте да предложим на събранието да уеднаквят дивидентите. Уж сме с привилегировани акции, а какво се получава - двойно по-малък дивидент. Неволно си спомних лафа на Любо Пенев по отношение на онези, които не бяха съгласни с неговата работа. (Понеже императора е цесекар, използвах такова сравнение, импа да се сеща )...

Коментар

• Първоначално изпратено от Teodor Iv Разгледай мнение
      Toва е по-добро:
      http://www.investor.bg/company_docs/sofcom2Final.pdf
      “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• http://www.investor.bg/news/article/101105/361.html

Коментар

• В момента болшинството от заложните къщи правят увеличения на капитала, поради очакваното ново "задълбаване" на икономиките и увеличена неплатежоспосбност на хората. Обекти, които досега са били на френчайз се изкупуват от фирмите. Френчайзинга може да се окаже добро решение за SOFCOM с цел разширяване на пазари и излизане извън границите на БГ.
          Раздаването на дивидент не е задължително в такъв момент.
          “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Първоначално изпратено от No money, no credit Разгледай мнение
            След месец, като раздадат дивидента и тази акция става непродаваема, тя по принцип от 1-2 седмици зацикли и няма хич сделки. Та затова хората продадоха. Иначе акцииката си е ок, но е неликвидна. Едно изригване на 2-3 години. Успех на акционерите.
            Продаваема си е винаги, но зависи на каква цена Аз моите не ги давам.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от malkia Muk Разгледай мнение
              Ми тя - въпросната акция, след 2-3 г. се изплаща само от дивидента, бе пич. Успех и на теб в другия батак.
              Изплаща се за този който я е купил на 3 лв и то след 4 години държане, а не на 4,5 сега и ще чака 5-6 години.
              Мнението не е препоръка за сделки с ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от No money, no credit Разгледай мнение
                След месец, като раздадат дивидента и тази акция става непродаваема, тя по принцип от 1-2 седмици зацикли и няма хич сделки. Та затова хората продадоха. Иначе акцииката си е ок, но е неликвидна. Едно изригване на 2-3 години. Успех на акционерите.
                Ми тя - въпросната акция, след 2-3 г. се изплаща само от дивидента, бе пич. Успех и на теб в другия батак.
                търся преподавателка, за уроци по пиано, математика, масаж и испански

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
                  Kakво обратно изкупуване - те са само 400000 акции.Аз лично моите не смятам да ги продавам.Учудвам се ,че тази пролет се превъртя повече от половината емисия - но такива са времената сега.Може би по-добре е да пуснат нова емисия с подобни параметри.
                  Мнението не е препоръка за сделки с ценни книжа.

Коментар

• Kakво обратно изкупуване - те са само 400000 акции.Аз лично моите не смятам да ги продавам.Учудвам се ,че тази пролет се превъртя повече от половината емисия - но такива са времената сега.Може би по-добре е да пуснат нова емисия с подобни параметри.

Коментар

• За обратното - инвеститорите ще кажат.
                      Идеята ми беше, че вече не остана много да се залага в болшинството от клиентите. Лично мнение, може и да греша.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение

Това с малката големина на кредита е хем озадачаващо, хем ... абсурдно.
                        Неблагонадеждни, но защо ? ...
                        Мислиш ли че за суми, примерно до 500лв, някой ще ходи до банки, ще чака тромавите им процедури ?
                        Неблагонадеждни - ами примерно осигуряващи/осигурявани на минимални суми, но забележи имащи активи за гарантиране.

Между другото, очаквах по сериозна дискусия за обратното изкупуване, а там никакъв интерес.
                        Мисля, че там са големите мошенгии на бг мажоритарите и моя постинг беше насочен именно за дискусия на тая тема - но инвеститорите явно не проявяват интерес

Коментар

• Първоначално изпратено от Каммен Разгледай мнение
                          А ти замислял ли си, се защо лихварството е една от най-древните професии ?
                          Защо ходят при лихвари :
                          1 бързина на кредитиране
                          2 липса на друго по-евтино финансиране/в това число и от банки/ - и затова лихвите са високи, съответствуващи на по-големия риск и обезпеченията са големи.
                          Конкретно на въпроса ти - банките са отказали кредитиране заради:
                          -неблагонадежност
                          -малка големина на кредита
                          Заради едно от двете са отишли при лихвари.
                          Прибират нередовните лихвари.
                          За последното, защо да не станат клиенти на софкома, ми помогни с отговора
                          Сега, да говорим за по-ниско финансиране от лихвар отколкото от банка е не друго, а некоректно най-меко казано.
                          Това с малката големина на кредита е хем озадачаващо, хем ... абсурдно.
                          Неблагонадеждни, но защо ? Нямат нищо насреща. Следователно банката не дава, заложната не дава, респективно отива на по-ниско ниво, а именно т.нар. незаконни лихвари. Доста от тях дават пари без никаква друга идея, освен после с кютек да си приберат сумите. Поради което част от тях са обект на органите на реда.
                          С други думи - прибират хора, тупащи хора, взели от първите пари срещу нищо. Аз не се надявам която и да е заложна да им свърши подобна услуга.

Коментар

Замислял ли си се защо банките са отказали кредитиране, респективно защо са отишли при лихвари, тях пък защо ги прибират и защо няма да са клиенти на Софкома?
                            А ти замислял ли си, се защо лихварството е една от най-древните професии ?
                            Защо ходят при лихвари :
                            1 бързина на кредитиране
                            2 липса на друго по-евтино финансиране/в това число и от банки/ - и затова лихвите са високи, съответствуващи на по-големия риск и обезпеченията са големи.
                            Конкретно на въпроса ти - банките са отказали кредитиране заради:
                            -неблагонадежност
                            -малка големина на кредита
                            Заради едно от двете са отишли при лихвари.
                            Прибират нередовните лихвари.
                            За последното, защо да не станат клиенти на софкома, ми помогни с отговора

Коментар

Замислял ли си се защо банките са отказали кредитиране, респективно защо са отишли при лихвари, тях пък защо ги прибират и защо няма да са клиенти на Софкома?
                              Банките не се занимават с разпродажба на имущество, златни синджири и т.н, тяхната функция е друга.

Коментар

• Първоначално изпратено от Каммен Разгледай мнение
                                1. Последните дни /а и днес/, се извършват множество акции в цялата страна срещу незаконните лихвари - Софком не вижда ли възможност за завземането на тези освободени нови територии -- или по-точно този голям дивидент, който ще бъде гласуван за обикновенните, не е ли в неподходящ момент,съобразно променената обстановка - държа да уточня, че твърдо съм за раздаване на дивидент, но за регулярно раздаване всяка година/става въпрос за обикновенните/,съобразно резултатите и перспективите.
                                Според мен за софкома предстоят добри перспективи тази, а и 2011г, и такова "обезкървяване" предвид и сегашната ситуация / акции по незаконните лихвари,липса на банково кредитиране/ , няма да е добър ход .

Коментар

Working...
                                X