Първоначално изпратено от Императорът
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от Teodor Iv Разгледай мнение
http://www.investor.bg/company_docs/sofcom2Final.pdf“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
Коментар
-
В момента болшинството от заложните къщи правят увеличения на капитала, поради очакваното ново "задълбаване" на икономиките и увеличена неплатежоспосбност на хората. Обекти, които досега са били на френчайз се изкупуват от фирмите. Френчайзинга може да се окаже добро решение за SOFCOM с цел разширяване на пазари и излизане извън границите на БГ.
Раздаването на дивидент не е задължително в такъв момент.“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
Коментар
-
Първоначално изпратено от No money, no credit Разгледай мнениеСлед месец, като раздадат дивидента и тази акция става непродаваема, тя по принцип от 1-2 седмици зацикли и няма хич сделки. Та затова хората продадоха. Иначе акцииката си е ок, но е неликвидна. Едно изригване на 2-3 години. Успех на акционерите.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от malkia Muk Разгледай мнениеМи тя - въпросната акция, след 2-3 г. се изплаща само от дивидента, бе пич. Успех и на теб в другия батак.Мнението не е препоръка за сделки с ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от No money, no credit Разгледай мнениеСлед месец, като раздадат дивидента и тази акция става непродаваема, тя по принцип от 1-2 седмици зацикли и няма хич сделки. Та затова хората продадоха. Иначе акцииката си е ок, но е неликвидна. Едно изригване на 2-3 години. Успех на акционерите.търся преподавателка, за уроци по пиано, математика, масаж и испански
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеKakво обратно изкупуване - те са само 400000 акции.Аз лично моите не смятам да ги продавам.Учудвам се ,че тази пролет се превъртя повече от половината емисия - но такива са времената сега.Може би по-добре е да пуснат нова емисия с подобни параметри.Мнението не е препоръка за сделки с ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
Това с малката големина на кредита е хем озадачаващо, хем ... абсурдно.
Неблагонадеждни, но защо ? ...
Неблагонадеждни - ами примерно осигуряващи/осигурявани на минимални суми, но забележи имащи активи за гарантиране.
Между другото, очаквах по сериозна дискусия за обратното изкупуване, а там никакъв интерес.
Мисля, че там са големите мошенгии на бг мажоритарите и моя постинг беше насочен именно за дискусия на тая тема - но инвеститорите явно не проявяват интерес
Коментар
-
Първоначално изпратено от Каммен Разгледай мнениеА ти замислял ли си, се защо лихварството е една от най-древните професии ?
Защо ходят при лихвари :
1 бързина на кредитиране
2 липса на друго по-евтино финансиране/в това число и от банки/ - и затова лихвите са високи, съответствуващи на по-големия риск и обезпеченията са големи.
Конкретно на въпроса ти - банките са отказали кредитиране заради:
-неблагонадежност
-малка големина на кредита
Заради едно от двете са отишли при лихвари.
Прибират нередовните лихвари.
За последното, защо да не станат клиенти на софкома, ми помогни с отговора
Това с малката големина на кредита е хем озадачаващо, хем ... абсурдно.
Неблагонадеждни, но защо ? Нямат нищо насреща. Следователно банката не дава, заложната не дава, респективно отива на по-ниско ниво, а именно т.нар. незаконни лихвари. Доста от тях дават пари без никаква друга идея, освен после с кютек да си приберат сумите. Поради което част от тях са обект на органите на реда.
С други думи - прибират хора, тупащи хора, взели от първите пари срещу нищо. Аз не се надявам която и да е заложна да им свърши подобна услуга.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнениеЗамислял ли си се защо банките са отказали кредитиране, респективно защо са отишли при лихвари, тях пък защо ги прибират и защо няма да са клиенти на Софкома?
Защо ходят при лихвари :
1 бързина на кредитиране
2 липса на друго по-евтино финансиране/в това число и от банки/ - и затова лихвите са високи, съответствуващи на по-големия риск и обезпеченията са големи.
Конкретно на въпроса ти - банките са отказали кредитиране заради:
-неблагонадежност
-малка големина на кредита
Заради едно от двете са отишли при лихвари.
Прибират нередовните лихвари.
За последното, защо да не станат клиенти на софкома, ми помогни с отговора
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнениеЗамислял ли си се защо банките са отказали кредитиране, респективно защо са отишли при лихвари, тях пък защо ги прибират и защо няма да са клиенти на Софкома?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Каммен Разгледай мнение1. Последните дни /а и днес/, се извършват множество акции в цялата страна срещу незаконните лихвари - Софком не вижда ли възможност за завземането на тези освободени нови територии -- или по-точно този голям дивидент, който ще бъде гласуван за обикновенните, не е ли в неподходящ момент,съобразно променената обстановка - държа да уточня, че твърдо съм за раздаване на дивидент, но за регулярно раздаване всяка година/става въпрос за обикновенните/,съобразно резултатите и перспективите.
Според мен за софкома предстоят добри перспективи тази, а и 2011г, и такова "обезкървяване" предвид и сегашната ситуация / акции по незаконните лихвари,липса на банково кредитиране/ , няма да е добър ход .
Коментар
Коментар