IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БАКБ (BACB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Dr.Tren4eff Разгледай мнение
    Тук Алайд Айриш дали ще помогнат, ако се налага увеличение на капитала?
    Защо да увеличават капитала? Дори и след толкова много провизии пак са с капиталова адекватност от над 23%. В момента имат голям излишък от капитал. Какво ще правят парите?

Коментар

• Тук Алайд Айриш дали ще помогнат, ако се налага увеличение на капитала?

Коментар

• Първоначално изпратено от frei1974 Разгледай мнение
        Да..Пък и финансовият резултат ич не е добре.Виждам седмичка.Не е препоръка естественно.
        Преди малко дадох осмичка в една тема без да зная отчета ама се досещах. Осмичка е добре....за втори път допълване ,за третият ще го мислиме...
        Не е препоръка....

Коментар

• Тук кога ще минем десетарка

Коментар

• Да..Пък и финансовият резултат ич не е добре.Виждам седмичка.Не е препоръка естественно.
            Първоначално изпратено от meche_cveti93 Разгледай мнение
            Тия не лъжат защото ще ги продават ....

Коментар

• Първоначално изпратено от frei1974 Разгледай мнение

Тия не лъжат защото ще ги продават ....

Коментар

• http://www.investor.bg/news/article/107660/367.html

Коментар

• http://dnevnik.bg/pazari/companii/20...tinga_na_bakb/

"Стандард енд Пуърс" (Standard & Poor's, S&P) понижи дългосрочния кредитен рейтинг на Българо-американска кредитна банка (БАКБ) на "B" от "B+", съобщиха от агенцията. Перспективата е негативна.

Стъпката е предприета, тъй като от S&P са на мнение, че вероятността БАКБ да получи допълнителна подкрепа от банката майка - ирландската Allied Irish Bank (AIB), в случай на нужда е намалена. От няколко месеца AIB се опитва да продаде дела си от 49.99% в БАКБ като част от плана за увеличение на капитала си.

Поради това от S&P считат, че БАКБ не е стратегически важна за ирландската банка.

Негативната перспектива, която агенцията дава за българската банка, е резултат на загрижеността й заради отслабващия бизнес и финансов профил на БАКБ и по-специално качеството на активите и способността й да генерира доходи заради концентрацията на експозициите й към местния пазар на недвижими имоти и строителния сектор.

Коментар

• Първоначално изпратено от SubZero Разгледай мнение
                    Ми то средно положение няма...
                    То както няма , така си стоим 4 месеца в средно положение и си играем на борса..

Коментар

• Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнение
                      Днес тук някой или се спаси...или пък друг се набута..или пък ще се радва..
                      Ми то средно положение няма...

Коментар

• Днес тук някой или се спаси...или пък друг се набута..или пък ще се радва..

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
                          Това просто така го казваш или знаеш някой, който би им дал дългосрочно финансиране?
                          Защото рекламите за 7% лихва в долари ми намирисват точно на това, че банката не може да намери по-евтино финансиране.

П.П. Андреа редовно я виждам като ходя в Син Сити и все я гледам, че стои на малките маси до входа. Кубрат нещо го е закъсал с парите явно, защото нито сервитьорите там обслужват често, нито пък идват циганите с барабаните да правят шоу.

Това финансиране не е голяма част. Доколкото си спомням общото финансиране е с цена около 5%, само да не греша. Сега не им трябва финансиране, сега им трябват клиенти за кредитите.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                            За мен цената на сделката ще е над 25лв за акция.
                            Проблема на БАКБ сега не е финансирането, те го имат, а загубата на бизнес модела. Няма бизнес, който да поеме кредитиране с високи лихви.
                            Това просто така го казваш или знаеш някой, който би им дал дългосрочно финансиране?
                            Защото рекламите за 7% лихва в долари ми намирисват точно на това, че банката не може да намери по-евтино финансиране.

П.П. Андреа редовно я виждам като ходя в Син Сити и все я гледам, че стои на малките маси до входа. Кубрат нещо го е закъсал с парите явно, защото нито сервитьорите там обслужват често, нито пък идват циганите с барабаните да правят шоу.

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
                              Според мен купувач ще се намери на цена близка до пазарната в момента. Сега, не се наемам да коментирам дали това ще е 11лв или пък 8лв, но всеки актив на някаква цена има потенциален купувач. Знам за конкретна банка, която е гледала продавания дял на AIB и мнението на човек от екипа бе, че не биха дори я пипнали. Сега, дали това значи, че не биха я погледнали на цена 10лв, но биха се заинтересовали ако я продаваха за 5лв, примерно, не бих могъл да знам. Факт е, че на банката й е много трудно да намери финансиране. За това и постоянно имат реклами за депозити, защото дори и на висок процент, все пак намират някакво финансиране. Това обаче не е печеливш бизнес модел и предлага краткосрочно решение, затова и сигурно гледат да я продадат.
                              Опасен хитряга си к**чо. Няма да е лошо, да заковеш някоя лисица като Андреа.
                              Last edited by X_Y; 04.09.2010, 13:48.
                              Не е препоръка... !!!
                              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• За мен цената на сделката ще е над 25лв за акция.
                                Проблема на БАКБ сега не е финансирането, те го имат, а загубата на бизнес модела. Няма бизнес, който да поеме кредитиране с високи лихви.

Коментар

Working...
                                X