Първоначално изпратено от Dr.Tren4eff
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БАКБ (BACB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от frei1974 Разгледай мнениеДа..Пък и финансовият резултат ич не е добре.Виждам седмичка.Не е препоръка естественно.
Не е препоръка....
Коментар
-
Да..Пък и финансовият резултат ич не е добре.Виждам седмичка.Не е препоръка естественно.Първоначално изпратено от meche_cveti93 Разгледай мнениеТия не лъжат защото ще ги продават ....
Коментар
-
Коментар
-
ОК
http://dnevnik.bg/pazari/companii/20...tinga_na_bakb/
"Стандард енд Пуърс" (Standard & Poor's, S&P) понижи дългосрочния кредитен рейтинг на Българо-американска кредитна банка (БАКБ) на "B" от "B+", съобщиха от агенцията. Перспективата е негативна.
Стъпката е предприета, тъй като от S&P са на мнение, че вероятността БАКБ да получи допълнителна подкрепа от банката майка - ирландската Allied Irish Bank (AIB), в случай на нужда е намалена. От няколко месеца AIB се опитва да продаде дела си от 49.99% в БАКБ като част от плана за увеличение на капитала си.
Поради това от S&P считат, че БАКБ не е стратегически важна за ирландската банка.
Негативната перспектива, която агенцията дава за българската банка, е резултат на загрижеността й заради отслабващия бизнес и финансов профил на БАКБ и по-специално качеството на активите и способността й да генерира доходи заради концентрацията на експозициите й към местния пазар на недвижими имоти и строителния сектор.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SubZero Разгледай мнениеМи то средно положение няма...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнениеДнес тук някой или се спаси...или пък друг се набута..или пък ще се радва..
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнениеТова просто така го казваш или знаеш някой, който би им дал дългосрочно финансиране?
Защото рекламите за 7% лихва в долари ми намирисват точно на това, че банката не може да намери по-евтино финансиране.
П.П. Андреа редовно я виждам като ходя в Син Сити и все я гледам, че стои на малките маси до входа. Кубрат нещо го е закъсал с парите явно, защото нито сервитьорите там обслужват често, нито пък идват циганите с барабаните да правят шоу.
Това финансиране не е голяма част. Доколкото си спомням общото финансиране е с цена около 5%, само да не греша. Сега не им трябва финансиране, сега им трябват клиенти за кредитите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеЗа мен цената на сделката ще е над 25лв за акция.
Проблема на БАКБ сега не е финансирането, те го имат, а загубата на бизнес модела. Няма бизнес, който да поеме кредитиране с високи лихви.
Защото рекламите за 7% лихва в долари ми намирисват точно на това, че банката не може да намери по-евтино финансиране.
П.П. Андреа редовно я виждам като ходя в Син Сити и все я гледам, че стои на малките маси до входа. Кубрат нещо го е закъсал с парите явно, защото нито сервитьорите там обслужват често, нито пък идват циганите с барабаните да правят шоу.
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнениеСпоред мен купувач ще се намери на цена близка до пазарната в момента. Сега, не се наемам да коментирам дали това ще е 11лв или пък 8лв, но всеки актив на някаква цена има потенциален купувач. Знам за конкретна банка, която е гледала продавания дял на AIB и мнението на човек от екипа бе, че не биха дори я пипнали. Сега, дали това значи, че не биха я погледнали на цена 10лв, но биха се заинтересовали ако я продаваха за 5лв, примерно, не бих могъл да знам. Факт е, че на банката й е много трудно да намери финансиране. За това и постоянно имат реклами за депозити, защото дори и на висок процент, все пак намират някакво финансиране. Това обаче не е печеливш бизнес модел и предлага краткосрочно решение, затова и сигурно гледат да я продадат.Last edited by X_Y; 04.09.2010, 13:48.Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
Коментар