IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БАКБ (BACB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от meche_cveti93 Разгледай мнение
    Здравей Милом,
    настроен съм за по голяма премия ,защото това ще мерило за цената на останалите банки от БФБ..... иначе ако е някъде на тези нива не ми се мисли за цената на останалите...Корп/въпреки арабите/ ,ССВ -царе на врътките ,ФИБ- винаги с едно на ум....
    Не е препоръка......
    П.П. На тези нива Грамърси можеше да и пробва да излезе сега през август , но изчаква.... в последно време....вярно купуваме само дребни до 100,200 к може и да минат
    Според мен купувач ще се намери на цена близка до пазарната в момента. Сега, не се наемам да коментирам дали това ще е 11лв или пък 8лв, но всеки актив на някаква цена има потенциален купувач. Знам за конкретна банка, която е гледала продавания дял на AIB и мнението на човек от екипа бе, че не биха дори я пипнали. Сега, дали това значи, че не биха я погледнали на цена 10лв, но биха се заинтересовали ако я продаваха за 5лв, примерно, не бих могъл да знам. Факт е, че на банката й е много трудно да намери финансиране. За това и постоянно имат реклами за депозити, защото дори и на висок процент, все пак намират някакво финансиране. Това обаче не е печеливш бизнес модел и предлага краткосрочно решение, затова и сигурно гледат да я продадат.

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
      Meче,тия си падаха по финансиране на високорискови имотни проекти,разбира се с/у по висока лихва и оттам добрите и показатели преди време.Няма нужда да обяснявам как е сега.
      Аз по принцип следя,когато се продават компании ,но тук някакси не ми се връзва да се вземе премия от цената,но кой знае.
      Здравей Милом,
      настроен съм за по голяма премия ,защото това ще мерило за цената на останалите банки от БФБ..... иначе ако е някъде на тези нива не ми се мисли за цената на останалите...Корп/въпреки арабите/ ,ССВ -царе на врътките ,ФИБ- винаги с едно на ум....
      Не е препоръка......
      П.П. На тези нива Грамърси можеше да и пробва да излезе сега през август , но изчаква.... в последно време....вярно купуваме само дребни до 100,200 к може и да минат

Коментар

Здравей,
        ти също си по анализи те и цените ....10 лв . , много ниска цена ли е ... Защото за мен тази много ниска цена започва от 20 лв....
        Meче,тия си падаха по финансиране на високорискови имотни проекти,разбира се с/у по висока лихва и оттам добрите и показатели преди време.Няма нужда да обяснявам как е сега.
        Аз по принцип следя,когато се продават компании ,но тук някакси не ми се връзва да се вземе премия от цената,но кой знае.
        http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
          Алайд Айриш се опитват да я продадат още от 2009г. Грамърси предполагам също.
          Факт е че са я показвали на кой ли не, но интерес голям няма. БАКБ не работи с големите компании в България, а с малките и средно големите, а те са най-тежко ударени от кризата.
          Дори и някой да ги иска, ще ги иска на много ниска цена.
          Здравей,
          ти също си по анализи те и цените ....10 лв . , много ниска цена ли е ... Защото за мен тази много ниска цена започва от 20 лв....

Коментар

http://www.dnevnik.bg/pazari/2010/08...b_se_prodavat/

Близо 80% от БАКБ се продават От Чавдар Първанов

След известен застой пазарът на придобивания в банковия сектор в България е на път да се събуди. Ирландската AIB (Allied Irish Banks), която държи 49.9% от капитала на Българо-американска кредитна банка (БАКБ), ще се опита да продаде дела си в нея до март 2011 г.

Покрай тази сделка друг по-голям акционер в българското дружество - американската компания "Грамърси", притежаваща 30.92% от капитала чрез един от фондовете си (Gramercy Emerging Markets Fund), също ще се опита да се възползва и да излезе от инвестицията си в БАКБ...........
            Алайд Айриш се опитват да я продадат още от 2009г. Грамърси предполагам също.
            Факт е че са я показвали на кой ли не, но интерес голям няма. БАКБ не работи с големите компании в България, а с малките и средно големите, а те са най-тежко ударени от кризата.
            Дори и някой да ги иска, ще ги иска на много ниска цена.

Коментар

• Първоначално изпратено от dedal Разгледай мнение
              Знам, защо ирландците се изтеглят и с кой са в преговори.В момента изчаквателната позиция е най-удобна, нормално предлагането да е ограничено.
              ----------------------------------------------------------------------
              Това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции.
              Така е за закупилите акции на банката е най добре да са в изчаквателна позиция ,но за нямащите или недопълнилите май свърши хубавото време.....

Коментар

• Знам, защо ирландците се изтеглят и с кой са в преговори.В момента изчаквателната позиция е най-удобна, нормално предлагането да е ограничено.
                ----------------------------------------------------------------------
                Това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции.

Коментар

• Интересно ,
                  само шест оферти продава и то за дружество от Софикс ,възможно ли е някой да знае повече.....?

Коментар

• Първоначално изпратено от BGold Разгледай мнение
                    Мен ми се струва, че бягат
                    Ами ,че бягат .... бягат . На този слаболиквиден пазар ако си западен фонд с 30 ,40 милиона в акции за да излезеш ще трябва до нула да свалиш цената....
                    За тях е шанс с по малки загуби да излезат ....да натискат напоследък цената надолу....според мен не?
                    Цена около 25- 30 лв за акция е напълно постижима ако има купувач...?

Коментар

Покрай тази сделка друг по-голям акционер в българското дружество - американската компания "Грамърси", притежаваща 30.92% от капитала чрез един от фондовете си (Gramercy Emerging Markets Fund), също ще се опита да се възползва и да излезе от инвестицията си в БАКБ...........
                      Мен ми се струва, че бягат

Коментар

• мече,
                        лапаница ще има въпроса е кога?
                        самият факт, че оповестяват намеренията си да продават е показателен. Ако имаха сигурен купувач щяха да са по-ниски от тревата, но може и да бъркам.

успех
                        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• http://www.dnevnik.bg/pazari/2010/08...b_se_prodavat/

Близо 80% от БАКБ се продават От Чавдар Първанов

След известен застой пазарът на придобивания в банковия сектор в България е на път да се събуди. Ирландската AIB (Allied Irish Banks), която държи 49.9% от капитала на Българо-американска кредитна банка (БАКБ), ще се опита да продаде дела си в нея до март 2011 г.

Коментар

• Първоначално изпратено от dimitracis Разгледай мнение
                            Тук ще става много интересно.
                            А за други и доходоносно.
                            Ще се разбере и реалната цена на Българските банки, след като ние неможем реално да си направим оценката, ще го направят от чужбина.

Коментар

• Тук ще става много интересно.
                              А за други и доходоносно.
                              Ще се разбере и реалната цена на Българските банки, след като ние неможем реално да си направим оценката, ще го направят от чужбина.

Коментар

• Ирландци продават дела си в БАКБ
                                http://paper.standartnews.com/bg/art...article=337565

Коментар

Working...
                                X