IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БАКБ (BACB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BGold Разгледай мнение
    За какво им е 70%, да правят търгово ли? Те и с 49,9 ще си имат пълен контрол. Нещо притесняваще ли ги до сега ирландците? Те защо не минаха 50%
    Е не те смятах ,че мериш всичко с днешният аршен.... От 2008 г. има финансова криза и 50 % вършеха работа на ирланците в нашият слаболиквиден пазар и падащи акции навсякъде ... но едно оправяне и тръгване нагоре на икономиката и финансите у нас и чужбина и банката е под заплаха за придобиване от друг играч който да има и блокираща квота ако не може да придобие основния пакет... ... .....

Коментар

• За какво им е 70%, да правят търгово ли? Те и с 49,9 ще си имат пълен контрол. Нещо притесняваще ли ги до сега ирландците? Те защо не минаха 50%

Коментар

• Първоначално изпратено от BGold Разгледай мнение
        И как ще стане това напъване? Нали Грамърси само това и чакат. Виж как излизат от Софарма. Те твърдо са решили да излизат от нашия пазар и продават наред
        Доколкото си спомням ирланците купиха банката при 67 лв. на акция ... Грамърси търси начин да излиза и ще излезе като си смени собственика който ще търси сигурно над 70 % за пълен контрол.....
        Пазара си е пазар ,но къде са 67 лв и къде
        10. 6 лв. ... за мен тук е девиза продавайте заради многото заложени имоти а аз ще чакам по добри времена.. ....
        Не е препоръка..

Коментар

• Напълно си прав.И аз мога да се понапъна от 8лв. надолу.Късмет.
          Първоначално изпратено от BGold Разгледай мнение
          И как ще стане това напъване? Нали Грамърси само това и чакат. Виж как излизат от Софарма. Те твърдо са решили да излизат от нашия пазар и продават наред

Коментар

• И как ще стане това напъване? Нали Грамърси само това и чакат. Виж как излизат от Софарма. Те твърдо са решили да излизат от нашия пазар и продават наред

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
              Ирландците избягаха от търгово предлагане. Интересно как биха действали потенциалните купувачи. Има ли търгово вероятно ще е над текущите цени. Лично аз се надявам да е доста над тях.
              "В средата на февруари тръгнаха слухове, че ирландската банка е готова да продава при наличието на купувач. Тогава пак се заговори, че американският фонд Gramercy Emerging Markets може би също търси купувач за своя дял от 31% в БАКБ – нещо, което стана ясно още при влизането на AIB в БАКБ.

Allied Irish Banks придоби 49,99% от капитала на БАКБ от Българо-американски инвестиционен фонд (БАИФ) на 29 август 2008 срещу сумата от 423 млн. лв.
              Сделката бе част от стратегията за разширяване на присъствието на AIB на пазарите в Централна и Източна Европа. В момента делът на AIB в БАКБ се оценява на малко над 70 млн. лв. според пазарната й капитализация на БФБ..."

Нали не смятате че фонда ще продаде банката за 70 милиона.... притеснителното тук е че ще се мъчат да вземат максимума и да реализират по малко загуби и това може да прати продажбата много в бъдещето.... ако нещо ги напъне цена 25,30 лв е най малкото което може да се случи ...
              Не е препоръка...

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93 Разгледай мнение
                Обичам приватизацията и продажбите особено когато капитализацията е 7,8 пъти под купената от продавача.....нищо че е била през 2008 г. лятото...
                Ирландците избягаха от търгово предлагане. Интересно как биха действали потенциалните купувачи. Има ли търгово вероятно ще е над текущите цени. Лично аз се надявам да е доста над тях.

Коментар

• Обичам приватизацията и продажбите особено когато капитализацията е 7,8 пъти под купената от продавача.....нищо че е била през 2008 г. лятото...

Коментар

• http://www.investor.bg/news/article/103481/339.html

Коментар

• http://www.investor.bg/news/article/101311/368.html
                      Май има защо да пада цената

Коментар

• Продадените днес акции сигурно са ги купили на доста ниски цени?
                        Даваааай , срутвай !Дано да сте на печалба!
                        скоро по-скъпо ще е

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss
                          Мисля, че е така в общи линии. Банката предприема действия за запазване на позициите си и има вероятност те да са успешни.
                          Същите забележки могат да се напишат за всяка една банка в БГ.
                          Със запазването на позициите банката няма да има големи проблеми, тъй като тя отпуска високо рискови кредити, каквито точно сега, а и поне още 2-3 години малко банки ще искат да отпускат.
                          Тука главният въпрос, според мен е колко точно ще е обезценката на активите и дали няма да мине някаква критична граница, която да постави банката пред сериозни изпитания...

Коментар

• Мисля, че е така в общи линии. Банката предприема действия за запазване на позициите си и има вероятност те да са успешни.
                            Същите забележки могат да се напишат за всяка една банка в БГ.

Коментар

• Очевидно високия лихвен спред и лихвен марж от миналите години ще си остане приятен спомен за всички акционери на банката. Печалби от сорта на 50 млн.лв. ще си останат мираж, въпреки ниските административни разходи на банката.

Ръководството и мажоритарите наистина може да са честни и сравнително открити (или поне повече в сравнение с повечето от другите публични компании), но ми се струва че кредитният портфейл на БАКБ е в плачевно състояние и не е сигурно до кога тази банка ще устиска на обезценяването и отписването на вземанията си.

Разбира се, това не значи че тук не могат да се направят добри спекулативни печалби.

Коментар

• Банката продължава да работи много добре. Явно се търсят ниши за развитие на бизнеса.

Коментар

Working...
                                X