IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БАКБ (BACB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
    Дали нещо не се заформя покрай БАКБ
    странно е това ненадейно активиране на купувачите.
    Вчера си взех едни 220 бр. на 8,82 за да съм в играта за всеки случай
    Ами то се заформя още от 2009 насам. Грамърси искаха тогава да излязат и още не се е намерил желаещ за техния дял. Сега пък АИБ ще бъдат принудени да разпродадат всичките non-core активи на каквато и да е цена, за да си се занимават с банкиране у дома.
    Излиза че цялата банка е за продажба, но просто в момента няма желаещи. Според мен още известно време няма и да има.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
      Вчера мислех да продам от скука. Но вече няма. Явно нещо се договаря и някой знае. Ще чакам 25 лв догодина.
      Абе 25лв. не знам дали , ама подозирам че Франк Бауер и компания просто се пазарят за цената в момента и за това няма движение , има логика ако се спазарят да съберат каквото има по пазара.

Коментар

• Първоначално изпратено от seaman40 Разгледай мнение
        ......................
        Леле тоя два бяга в Коста Рика, че лошо...
        Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Броят на измамените от скандалния търновски строителен предприемач Иван Мутов новодомци, купили си от него апартаменти, нарасна тройно и вече наброява около 90 семейства. Това стана ясно, след като във вторник съдия-изпълнител започна да описва апартаментите в още два жилищни блока на строителя във великотърновския кв. „Колю Фичето”, на ул. „Твер” 8.

По описаната вече от „Монитор” схема Мутов веднъж залагал жилищата пред Българо-американската кредитна банка за получаването на заем,

а след това втори път ги продавал

По този престъпен начин в двата блока в кв. „Колю Фичето” са измамени около 60 семейства. Сред измамените има бизнесмени, юристи и дори бивш служител на Стопанска полиция. Освен тях други около 30 семейства пък са купили вече заложени апартаменти на друг адрес в новопостроен жилищен блок на ул. „Краков” 11. Там наглостта на предприемача стигнала дотам, че дори продал два пъти един апартамент на двама различни физически собственици, единият от които бил негов служител, помогнал му с пари.

След като случаят доби гласност, се стигна до даване на едномесечна отсрочка за ужилените новодомци. Ако искат да запазят жилищата си, в този срок те ще трябва да вдигнат ипотеката над тях като ги платят втори път, този път на банката. В противен случай в средата на януари 2011 г. хората ще бъдат изгонени и онези от тях, които нямат друга жилищна собственост, ще останат на улицата или ще бъдат принудени да излязат на квартира. Повечето от купувачите на апартаментите на Мутов споделят, че при подписването на сделката

нито за миг не са се усъмнили, че може да има някаква нередност

тъй като строителният предприемач им дал подписани от него официални декларации, че върху имотите не тегнат тежести и ипотеки. Затова, когато по-късно разбрали, че освен продадени, жилищата са били заложени и пред банка, хората били потресени.

По случая с всички измами на строителния предприемач Иван Мутов прокуратурата във Велико Търново е започнала разследване.
          ......................

Коментар

• Вчера мислех да продам от скука. Но вече няма. Явно нещо се договаря и някой знае. Ще чакам 25 лв догодина.

Коментар

• Дали нещо не се заформя покрай БАКБ
              странно е това ненадейно активиране на купувачите.
              Вчера си взех едни 220 бр. на 8,82 за да съм в играта за всеки случай

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
                Сигурен съм, че ако фалират ще разберем....
                Нали скоро щяли да ги национализират.....

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
                  Тези Allied Irish Banks притежават ли други български акции, освен на БАКБ?
                  Сигурен съм, че ако фалират ще разберем....
                  Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Тези Allied Irish Banks притежават ли други български акции, освен на БАКБ?

Коментар

• нивата под 9.00 според мен са достатъчно добри за вход . взех няколко бройки тази седмица. целта за мен е 23-24 лв. ще поживеем ще видим. не е препоръка . имам акции , скоро ще имам и още

Коментар

• http://www.profit.bg/news.php?cid=1&id=72183

Докато не се оправят нещата при майката или не се намери нов собственик ... ще дълбаем в дъното.....за съжаление.
                        имам акции и не е препоръка....

Коментар

• Засега БАКБ като че ли се спаси от срив. Явно тея обезценки вече са калкулирани в цената и това е дъното или поне е много близо до него, след като никой не ще да продава.

Коментар

• Гледах обобщени данни на американски финансови акции и при тях процеса на прехвърляне на лошите резултати в следващо тримесечие според мен беше продължил около една година. При нас кризата започна по късно и от там този процес също е почнал по късно. Може би през 1 тримесечие на 2011 година би трябвало да свърши.
                            Факт е че цените на акциите на другите банки са поднатиск също независимо от това че публикуват сравнително добри резултати - тоест пазара не им вярва. Тук при БАКБ поне има основателна причина - банката показва загуби - сега дали това са всички загуби или не знае само висшия мениджмънт на банката, но същото се отнася и за другите 2 банки. Аз няма как да знам истинските резултати на банките и ако така е тълкува предния ми пост, значи неправилно съм се изразил. Борсовите цени на финансовите акции показват, че се чакат изписване на загуби от финансова дейност. Тезата ми беше, че когато се появи доверие в бъдещето на БАКБ може би това ще е сигнал за завръщането на доверието в целия финансов сегмент.
                            Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
                              Моето мнение е, първо че акцията я търгуват чужденци предимно, а те се влияят и от движението на цените на акцииите на основния собственик
                              http://finviz.com/chart.ashx?t=AIB&ty=c&ta=1&p=d&s=l

и докато цените на Allied Irish Banks са под ударите на пазара аз не очаквам че чужденците ще купуват от БАКБ.
                              Второ, компанията /БАКБ/ може би единствена от всички български публични банки показва реалните си резултати без да използва счетоводен финансов инжинеринг и от там може би това е акцията чието повечение трябва да се следи, за да търси момента на отпадане на мечите настроения за целия останал публичен финансов сектор - ПИБ, ЦКБ и Еврохолд
                              Миналата година когато акцията удвои цената, по малък рязък скок е имало и при Allied Irish Banks, но след това пада значително под дъното си от март 2009, а БАКБ още не е паднала чак толкова. Вярно е че двете компании са отделни юридически лица, но а влиянието от цената на майката не бива да се игнорира. Една пакетна разпродажба от чужденец при нашия неликвиден пазар може да свали цената значително. Рано е за покупки и според мен, но това да не се тълкува като препоръка...
                              Как стигна до извода, че това са истинските резултати на банката, а останалите крият лошите си кредити. Та нали това е банката, която кредитираше при мново високи лихви с цел да вземе после високите обезпеченията и да ги набута в АДСИЦ-овете...

Коментар

• Моето мнение е, първо че акцията я търгуват чужденци предимно, а те се влияят и от движението на цените на акцииите на основния собственик
                                http://finviz.com/chart.ashx?t=AIB&ty=c&ta=1&p=d&s=l

и докато цените на Allied Irish Banks са под ударите на пазара аз не очаквам че чужденците ще купуват от БАКБ.
                                Второ, компанията /БАКБ/ може би единствена от всички български публични банки показва реалните си резултати без да използва счетоводен финансов инжинеринг и от там може би това е акцията чието повечение трябва да се следи, за да търси момента на отпадане на мечите настроения за целия останал публичен финансов сектор - ПИБ, ЦКБ и Еврохолд
                                Миналата година когато акцията удвои цената, по малък рязък скок е имало и при Allied Irish Banks, но след това пада значително под дъното си от март 2009, а БАКБ още не е паднала чак толкова. Вярно е че двете компании са отделни юридически лица, но а влиянието от цената на майката не бива да се игнорира. Една пакетна разпродажба от чужденец при нашия неликвиден пазар може да свали цената значително. Рано е за покупки и според мен, но това да не се тълкува като препоръка...
                                Last edited by BigBear; 31.10.2010, 11:36.
                                Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

Working...
                                X