IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БАКБ (BACB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение

Не е баш така,защото даже супер микроскопичен инвеститор не може да влезе на сегашната цена !
    Ако влезе ,ще качи цената 40-50% и дивидента ще му е -31%-41% чисто
    А после как ще излиза?
    Ами ако е средно голям инвеститор ,как да влезе без да качи цената 1000%?

Няма ликвидност = умряла акция
    Напълно си прав, но това важи дори за акции в софикс - М+С например е средно 8 бона на ден оборота
    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Колеги, поздравления за всички Ви, които имате тук и със здраве да се радвате на добрите си резултати!

Коментар

• Първоначално изпратено от inteIIect Разгледай мнение

Еми честито! Направил си успешен залог. Ама нали аз през цялото време точно това твърдя, че високата цена е залог, че дивидентът няма да е one off. Буквално това казах страница назад.
        Благодаря да компенсира съвсем гредите в Агрия и Неохим
        destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
          дивидент от 8.9%
          Не е баш така,защото даже супер микроскопичен инвеститор не може да влезе на сегашната цена !
          Ако влезе ,ще качи цената 40-50% и дивидента ще му е -31%-41% чисто
          А после как ще излиза?
          Ами ако е средно голям инвеститор ,как да влезе без да качи цената 1000%?

Няма ликвидност = умряла акция
          Last edited by danetha; 18.04.2024, 21:44.

Коментар

не, дивидента миналата година промени ситуацията и затова и цената беше толкова нагоре. сега спекулацията беше дали е one-off или тенденция. а тук сложих парите, които бях замислил за доверие
            Еми честито! Направил си успешен залог. Ама нали аз през цялото време точно това твърдя, че високата цена е залог, че дивидентът няма да е one off. Буквално това казах страница назад.

Първоначално изпратено от inteIIect Разгледай мнение
            Предполагам, че високата оценка на БАКБ в момента е именно залог за регулярно разпределяне на дивидент, защото в противен случай, тази оценка започва да наближава нива, които иначе биха били реалистични само ако на хоризонта се задава придобиване. Поне аз така мисля.

Коментар

В момента банката ви е с маркет кап 15% над този на ЦЦБ, при почти 3 пъти по-малко активи, значително по-малка печалба и високи произхождащи мултипъли.
              Този парадокс е заради ниската ликвидност на БФБ,а специлано за BACB е направо срамна !
              8000 лв оборот за последните 30 дена
              Утре някой да лисне даже и скромна сума 5-10к лв ,цената ще се срути 99.99% .

Коментар

Е аз нямам кристална топка, с която да виждам в бъдещето. Когато съм писал неща, са били на база на информацията, с която съм разполагал. Вече написах, че този дивидент променя ситуацията.
                не, дивидента миналата година промени ситуацията и затова и цената беше толкова нагоре. сега спекулацията беше дали е one-off или тенденция. а тук сложих парите, които бях замислил за доверие

Коментар

intellect дивидент от 8.9% при високата цена от 9 лв
                  Е аз нямам кристална топка, с която да виждам в бъдещето. Когато съм писал неща, са били на база на информацията, с която съм разполагал. Вече написах, че този дивидент променя ситуацията.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Хайдее.. втора силна новина в рамките на седмицата!
                    Надявах се на 15-20 ст., колкото да се продължи и гради дивидентна политика, но 80 !!! Кеф!
                    Сега вече и невярващите ще получат категоричен сигнал за разликата между тукашния мажо и тези при другите публични банки.
                    По високата сигурност на борсите обаче е скъпа стока.. според мен сега вече трудно ще се намерят акции под 12 лв.
                    мислех да продам при 10 стотинки и надолу, при 80 си задържам на 13.50 аска

Коментар

• intellect дивидент от 8.9% при високата цена от 9 лв

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
                        0,80
                        Хайдее.. втора силна новина в рамките на седмицата!
                        Надявах се на 15-20 ст., колкото да се продължи и гради дивидентна политика, но 80 !!! Кеф!
                        Сега вече и невярващите ще получат категоричен сигнал за разликата между тукашния мажо и тези при другите публични банки.
                        По високата сигурност на борсите обаче е скъпа стока.. според мен сега вече трудно ще се намерят акции под 12 лв.

Коментар

• Е, да. Този дивидент коренно променя и картинката. И да, също така обяснява поскъпването.

Коментар

• 0,80

Коментар

Това нещо с политически оттенък ли е?
                              Ако раздаването на дивидент има политически оттенък - май да.

Иначе при другите политотговорни български банки - ПИБ и ЦКБ мажоритарите им или лъжат за огромните печалби ,които отчитат или ги източват по един или друг начин.

А по вероятно двете правят.

Коментар

Това нещо с политически оттенък ли е?
                                Не.
                                Life won't wait for you.

Коментар

Working...
                                X