If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Последното увеличение беше на 1.40. Вероятно пак ще е ...
Важното е дали ще искат реално да съберат пари от пазара - ако да - ниска цена (дори 1 лев), ако не - висока... но вероятно 1.40...
Не е инвестиционна препоръка! Притежавам акции на компанията!
Аз пък не мисля,че 1,40 е висока емисионна цена..Чисто теоретично,ако предположим,че се намери инвеститор,който да купи 1 млн. акции..,представяте ли си, ако тръгне да ги купува пазарно,до къде ще скочи цената и каква ще му "легне" средната,при положение,че предлагането,което виждам до 1,4 е около 9000 акции,айде с айсбергите да е пет пъти по толкова..,айде и отделно да се включат и продавачи,които имат акции ,но не не са сложили оферти продава...А пък от друга страна офертите- продава,при такова "мощно" търсене може и светкавично да се дръпнат по-нагорце...ииии отидохме на два лева,дай Боже....
Не мисля че ще търсят пари от пазара на сегашната пазарна цена. Няколко пъти последните години са се изказвали че е нереално ниска. По-скоро ще видим емисионна като при предходните увеличения - над пазарната цена с поне 30-50%. Имат достатъчно ресурси в групата, вкл. в ПФ, а и сегашния момент е най-подходящ за мажо да си увеличи дела, като плати някаква премийка за целта за да не дразни малките. Отделно че ще подсилят компанията с кеш, след последните придобивания, които направиха "на мускули" Вече по това дали ще запише емисията частично или ще запише и правата на неучаствалите мажоритари, ще могат да се направят съответните изводи за очакванията и идеите на мажо за близкото бъдеще на компанията
Не мисля че ще търсят пари от пазара на сегашната пазарна цена. Няколко пъти последните години са се изказвали че е нереално ниска. По-скоро ще видим емисионна като при предходните увеличения - над пазарната цена с поне 30-50%. Имат достатъчно ресурси в групата, вкл. в ПФ, а и сегашния момент е най-подходящ за мажо да си увеличи дела, като плати някаква премийка за целта за да не дразни малките. Отделно че ще подсилят компанията с кеш, след последните придобивания, които направиха "на мускули" Вече по това дали ще запише емисията частично или ще запише и правата на неучаствалите мажоритари, ще могат да се направят съответните изводи за очакванията и идеите на мажо за близкото бъдеще на компанията
Всъщност каква е целта на това увеличение? Това е важният въпрос... Какво ще ги правят тези пари, ще ги инвестират ли, къде и как, или просто не им достига кеш?
Ще ги инвестират сигурно, в хубавите компании, в които и сега инвестира Евроинс предполагам.
Всъщност каква е целта на това увеличение? Това е важният въпрос... Какво ще ги правят тези пари, ще ги инвестират ли, къде и как, или просто не им достига кеш?
Коментар