IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Евроинс (5IC / EURINS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ATILA Разгледай мнение
    Последното увеличение беше на 1.40. Вероятно пак ще е ...

Важното е дали ще искат реално да съберат пари от пазара - ако да - ниска цена (дори 1 лев), ако не - висока... но вероятно 1.40...

Не е инвестиционна препоръка! Притежавам акции на компанията!
    Аз пък не мисля,че 1,40 е висока емисионна цена..Чисто теоретично,ако предположим,че се намери инвеститор,който да купи 1 млн. акции..,представяте ли си, ако тръгне да ги купува пазарно,до къде ще скочи цената и каква ще му "легне" средната,при положение,че предлагането,което виждам до 1,4 е около 9000 акции,айде с айсбергите да е пет пъти по толкова..,айде и отделно да се включат и продавачи,които имат акции ,но не не са сложили оферти продава...А пък от друга страна офертите- продава,при такова "мощно" търсене може и светкавично да се дръпнат по-нагорце...ииии отидохме на два лева,дай Боже....

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
      Не мисля че ще търсят пари от пазара на сегашната пазарна цена. Няколко пъти последните години са се изказвали че е нереално ниска. По-скоро ще видим емисионна като при предходните увеличения - над пазарната цена с поне 30-50%. Имат достатъчно ресурси в групата, вкл. в ПФ, а и сегашния момент е най-подходящ за мажо да си увеличи дела, като плати някаква премийка за целта за да не дразни малките. Отделно че ще подсилят компанията с кеш, след последните придобивания, които направиха "на мускули" Вече по това дали ще запише емисията частично или ще запише и правата на неучаствалите мажоритари, ще могат да се направят съответните изводи за очакванията и идеите на мажо за близкото бъдеще на компанията
      Нови придобивки...?

Коментар

• Не мисля че ще търсят пари от пазара на сегашната пазарна цена. Няколко пъти последните години са се изказвали че е нереално ниска. По-скоро ще видим емисионна като при предходните увеличения - над пазарната цена с поне 30-50%. Имат достатъчно ресурси в групата, вкл. в ПФ, а и сегашния момент е най-подходящ за мажо да си увеличи дела, като плати някаква премийка за целта за да не дразни малките. Отделно че ще подсилят компанията с кеш, след последните придобивания, които направиха "на мускули" Вече по това дали ще запише емисията частично или ще запише и правата на неучаствалите мажоритари, ще могат да се направят съответните изводи за очакванията и идеите на мажо за близкото бъдеще на компанията

Коментар

• Първоначално изпратено от XY Разгледай мнение
          Ти сериозно ли мислиш, че вчера са решили и днес увеличават капитала ? "Днес вали градушка, айде утре да увеличим капитала.. ." Ай стига глупости!
          Не, проблемите не са от вчера или онзи ден. Това си го знаем..

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
            Увеличаване на капитала малко след голямата градушка в София.

Мислите ли че е съвпадение или очакват големи щети?

Аз съм свидетел че в София има много щети които ще ударят сериозно застрахователите.

Не е препоръка!
            Ти сериозно ли мислиш, че вчера са решили и днес увеличават капитала ? "Днес вали градушка, айде утре да увеличим капитала.. ." Ай стига глупости!
            Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Увеличаване на капитала малко след голямата градушка в София.

Мислите ли че е съвпадение или очакват големи щети?

Аз съм свидетел че в София има много щети които ще ударят сериозно застрахователите.

Не е препоръка!

Коментар

Значи сега може да очакваме нещо подобно - ниска емисионна, за да може групата да си увеличи процентния дял...
                Напротив - ниска емисионна означава, че се търсят пари от пазара. Висока емисионна - групата иска да увеличи дела си...

Коментар

• Първоначално изпратено от ATILA Разгледай мнение
                  При последните 2 увеличения на капитала на Евроинс, нови акции записваха само от групата на компанията!!!

Нито 1 не беше записана от външен инвеститор - заради значително по-ниската пазарна цена тогава... в сравнение с емисионната...
                  Значи сега може да очакваме нещо подобно - ниска емисионна, за да може групата да си увеличи процентния дял...

Коментар

• При последните 2 увеличения на капитала на Евроинс, нови акции записваха само от групата на компанията!!!

Нито 1 не беше записана от външен инвеститор - заради значително по-ниската пазарна цена тогава... в сравнение с емисионната...

Коментар

• Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнение
                      Мисля че те лъже паметта. Провери преди да се изцепваш.
                      Toй тоя юнак е разбирач по всичко!

Няма тема по която да не се изповядва компетентно...

Абсолютното съвременно копие на един "харизматичен" герой на Алеко Константинов...

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                        Айде няма нужда, на който му е важно да проверява. Аз съм на 90% уверен че съм прав.
                        http://www.dnevnik.bg/biznes/2009/01...velichenie_na/

.... да винаги стигаме до едни 10%
                        Добре че си вярваш.
                        Не-заслужил инвеститор

Коментар

Всъщност каква е целта на това увеличение? Това е важният въпрос... Какво ще ги правят тези пари, ще ги инвестират ли, къде и как, или просто не им достига кеш?
                          Ще ги инвестират сигурно, в хубавите компании, в които и сега инвестира Евроинс предполагам.

Коментар

• Всъщност каква е целта на това увеличение? Това е важният въпрос... Какво ще ги правят тези пари, ще ги инвестират ли, къде и как, или просто не им достига кеш?

Коментар

• Първоначално изпратено от XY
                              Защо 5 милиона??
                              Аз го казах, хубава закръглена цифра. при 4,7 милиона минимално записани акции трудно ще стане да се целят към 10 милиона.

Коментар

• Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнение
                                Мисля че те лъже паметта. Провери преди да се изцепваш.
                                Айде няма нужда, на който му е важно да проверява. Аз съм на 90% уверен че съм прав.

Коментар

Working...
                                X