If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Прав си - тъй като годишният одитиран излезе късно , през май мисля, -а Тони го очакваше неудържим ! От там и в паметта ми е останало - 6246хил. печалба или по 0,53лв. на акция , но за 2013г.!!!
Прав си - тъй като годишният одитиран излезе късно , през май мисля, -а Тони го очакваше неудържим ! От там и в паметта ми е останало - 6246хил. печалба или по 0,53лв. на акция , но за 2013г.!!!
През второто тримесечие на 2014 г. “ЗД Евроинс” АД (Евроинс) отчита брутен
премиен приход от 41 777 хил. лева или 9.2 % ръст спрямо същия период на 2013
г., когато е бил 38 250 хил. лева. Този резултат е вследствие най-вече на
увеличението на премийния приход по имуществените застраховки (с 45.6 % или
1 681 хил. лв. повече спрямо второто тримесечие на 2013 г.), по застраховки
“Отговорности” (с 288.3 % или с 999 хил. лв. повече), по застраховка “Карго” (със
112.2 % или с 979 хил. лв. повече), по застраховки “Злополука” (с 96.2 % или с
920 хил. лв. повече) и по застраховки “Каско на МПС”(със 7.4 % или с 687 хил.
лв. повече), докато по задължителната застраховка “Гражданска отговорност на
автомобилистите” има спад от 5.6 %. Нетните спечелени премии също нарастват -
с 20.9 % от 40 351 хил. лева към 30.06.2013 г. на 46 749 хил. лева към 30.06.2014 г.
За периода от 01.01.2014 г. до 30.06.2014 г. най-голям дял в портфолиото на
компанията продължават да заемат автомобилните застраховки “Каско на МПС”
(23.9 %) и “Гражданска отговорност, свързана с притежаването и използването на
МПС” (47.4 %) или общо 71.3 % от премийния приход. За сравнение, техният дял
през същия период на предходната година е бил съответно 24.3%, 54.9% и 79.2%.
През първите шест месеца на 2014 г. Евроинс реализира нетна печалба от 145 хил.
лева спрямо загуба от 845 хил. лева за същия период на 2013 г.
DEX , съпостави този отчет с Мартенсия и кажи къде потънаха милиони печалба
През второто тримесечие на 2014 г. “ЗД Евроинс” АД (Евроинс) отчита брутен
премиен приход от 41 777 хил. лева или 9.2 % ръст спрямо същия период на 2013
г., когато е бил 38 250 хил. лева. Този резултат е вследствие най-вече на
увеличението на премийния приход по имуществените застраховки (с 45.6 % или
1 681 хил. лв. повече спрямо второто тримесечие на 2013 г.), по застраховки
“Отговорности” (с 288.3 % или с 999 хил. лв. повече), по застраховка “Карго” (със
112.2 % или с 979 хил. лв. повече), по застраховки “Злополука” (с 96.2 % или с
920 хил. лв. повече) и по застраховки “Каско на МПС”(със 7.4 % или с 687 хил.
лв. повече), докато по задължителната застраховка “Гражданска отговорност на
автомобилистите” има спад от 5.6 %. Нетните спечелени премии също нарастват -
с 20.9 % от 40 351 хил. лева към 30.06.2013 г. на 46 749 хил. лева към 30.06.2014 г.
За периода от 01.01.2014 г. до 30.06.2014 г. най-голям дял в портфолиото на
компанията продължават да заемат автомобилните застраховки “Каско на МПС”
(23.9 %) и “Гражданска отговорност, свързана с притежаването и използването на
МПС” (47.4 %) или общо 71.3 % от премийния приход. За сравнение, техният дял
през същия период на предходната година е бил съответно 24.3%, 54.9% и 79.2%.
През първите шест месеца на 2014 г. Евроинс реализира нетна печалба от 145 хил.
лева спрямо загуба от 845 хил. лева за същия период на 2013 г.
Може. Или пък бъдеща продажба на стратегически играч от сектора. Тогава по-голям дял в компанията - по-голям дял от сумата по сделката за мажо
retro_69 не мисля че ще вкарват външен инвеситор, не и при тази цена. Ако искаха да го направят с минимални, но упорити покупки, пазарната цена можеше да се закара на съвсем друго ниво, където вече да му направят дисконт
Ще гледаме мача... тук хоризонта ми е 2-3-5 г.
На теб хоризонта ти беще същия и преди 5-6 години.
Само аудиторията беше друга. Тея хоре вече не пишат тук
Капиталци винаги правят по-готини статии от Инестора, понеже освен простото приписване на новината от Екстри, взимат и интервю и коментар от отговорните лица. Интересни неща се научават от тази статия
Аз пък не мисля,че 1,40 е висока емисионна цена..Чисто теоретично,ако предположим,че се намери инвеститор,който да купи 1 млн. акции..,представяте ли си, ако тръгне да ги купува пазарно,до къде ще скочи цената и каква ще му "легне" средната,при положение,че предлагането,което виждам до 1,4 е около 9000 акции,айде с айсбергите да е пет пъти по толкова..,айде и отделно да се включат и продавачи,които имат акции ,но не не са сложили оферти продава...А пък от друга страна офертите- продава,при такова "мощно" търсене може и светкавично да се дръпнат по-нагорце...ииии отидохме на два лева,дай Боже....
1.40 е нормална цена!
Никога не съм казавал, че 1.40 е висока... Просто напомних, че това беше емисионната цена на последното увеличение...
Може. Или пък бъдеща продажба на стратегически играч от сектора. Тогава по-голям дял в компанията - по-голям дял от сумата по сделката за мажо
retro_69 не мисля че ще вкарват външен инвеситор, не и при тази цена. Ако искаха да го направят с минимални, но упорити покупки, пазарната цена можеше да се закара на съвсем друго ниво, където вече да му направят дисконт
Ще гледаме мача... тук хоризонта ми е 2-3-5 г.
Аз пък не мисля,че 1,40 е висока емисионна цена..Чисто теоретично,ако предположим,че се намери инвеститор,който да купи 1 млн. акции..,представяте ли си, ако тръгне да ги купува пазарно,до къде ще скочи цената и каква ще му "легне" средната,при положение,че предлагането,което виждам до 1,4 е около 9000 акции,айде с айсбергите да е пет пъти по толкова..,айде и отделно да се включат и продавачи,които имат акции ,но не не са сложили оферти продава...А пък от друга страна офертите- продава,при такова "мощно" търсене може и светкавично да се дръпнат по-нагорце...ииии отидохме на два лева,дай Боже....
Разсъжденията ти са твърде пожелателни. Имаше една приказка за гладната кокошка. За да влезе голям инвеститор при сегашната ситуация цената трябва да е наистина с голям дисконт. Всичко друго са вътрешно-групови врътки..
Коментар