IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Евроинс (5IC / EURINS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
    Прав си - тъй като годишният одитиран излезе късно , през май мисля, -а Тони го очакваше неудържим ! От там и в паметта ми е останало - 6246хил. печалба или по 0,53лв. на акция , но за 2013г.!!!

Коментар

• Прав си - тъй като годишният одитиран излезе късно , през май мисля, -а Тони го очакваше неудържим ! От там и в паметта ми е останало - 6246хил. печалба или по 0,53лв. на акция , но за 2013г.!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
        DEX , съпостави този отчет с Мартенсия и кажи къде потънаха милиони печалба
        Нещо си в грешка. До март бяха на загуба - 450 хил. лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
          През второто тримесечие на 2014 г. “ЗД Евроинс” АД (Евроинс) отчита брутен
          премиен приход от 41 777 хил. лева или 9.2 % ръст спрямо същия период на 2013
          г., когато е бил 38 250 хил. лева. Този резултат е вследствие най-вече на
          увеличението на премийния приход по имуществените застраховки (с 45.6 % или
          1 681 хил. лв. повече спрямо второто тримесечие на 2013 г.), по застраховки
          “Отговорности” (с 288.3 % или с 999 хил. лв. повече), по застраховка “Карго” (със
          112.2 % или с 979 хил. лв. повече), по застраховки “Злополука” (с 96.2 % или с
          920 хил. лв. повече) и по застраховки “Каско на МПС”(със 7.4 % или с 687 хил.
          лв. повече), докато по задължителната застраховка “Гражданска отговорност на
          автомобилистите” има спад от 5.6 %. Нетните спечелени премии също нарастват -
          с 20.9 % от 40 351 хил. лева към 30.06.2013 г. на 46 749 хил. лева към 30.06.2014 г.
          За периода от 01.01.2014 г. до 30.06.2014 г. най-голям дял в портфолиото на
          компанията продължават да заемат автомобилните застраховки “Каско на МПС”
          (23.9 %) и “Гражданска отговорност, свързана с притежаването и използването на
          МПС” (47.4 %) или общо 71.3 % от премийния приход. За сравнение, техният дял
          през същия период на предходната година е бил съответно 24.3%, 54.9% и 79.2%.
          През първите шест месеца на 2014 г. Евроинс реализира нетна печалба от 145 хил.
          лева спрямо загуба от 845 хил. лева за същия период на 2013 г.
          DEX , съпостави този отчет с Мартенсия и кажи къде потънаха милиони печалба

Коментар

• През второто тримесечие на 2014 г. “ЗД Евроинс” АД (Евроинс) отчита брутен
            премиен приход от 41 777 хил. лева или 9.2 % ръст спрямо същия период на 2013
            г., когато е бил 38 250 хил. лева. Този резултат е вследствие най-вече на
            увеличението на премийния приход по имуществените застраховки (с 45.6 % или
            1 681 хил. лв. повече спрямо второто тримесечие на 2013 г.), по застраховки
            “Отговорности” (с 288.3 % или с 999 хил. лв. повече), по застраховка “Карго” (със
            112.2 % или с 979 хил. лв. повече), по застраховки “Злополука” (с 96.2 % или с
            920 хил. лв. повече) и по застраховки “Каско на МПС”(със 7.4 % или с 687 хил.
            лв. повече), докато по задължителната застраховка “Гражданска отговорност на
            автомобилистите” има спад от 5.6 %. Нетните спечелени премии също нарастват -
            с 20.9 % от 40 351 хил. лева към 30.06.2013 г. на 46 749 хил. лева към 30.06.2014 г.
            За периода от 01.01.2014 г. до 30.06.2014 г. най-голям дял в портфолиото на
            компанията продължават да заемат автомобилните застраховки “Каско на МПС”
            (23.9 %) и “Гражданска отговорност, свързана с притежаването и използването на
            МПС” (47.4 %) или общо 71.3 % от премийния приход. За сравнение, техният дял
            през същия период на предходната година е бил съответно 24.3%, 54.9% и 79.2%.
            През първите шест месеца на 2014 г. Евроинс реализира нетна печалба от 145 хил.
            лева спрямо загуба от 845 хил. лева за същия период на 2013 г.

Коментар

• най-накрая и тук отчет!

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                На теб хоризонта ти беще същия и преди 5-6 години.
                Само аудиторията беше друга. Тея хоре вече не пишат тук
                И к'во, сигурно е измряла от глад аудиторията??
                У наше село викат : Ай сиктир!
                Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                  Може. Или пък бъдеща продажба на стратегически играч от сектора. Тогава по-голям дял в компанията - по-голям дял от сумата по сделката за мажо

retro_69 не мисля че ще вкарват външен инвеситор, не и при тази цена. Ако искаха да го направят с минимални, но упорити покупки, пазарната цена можеше да се закара на съвсем друго ниво, където вече да му направят дисконт
                  Ще гледаме мача... тук хоризонта ми е 2-3-5 г.
                  На теб хоризонта ти беще същия и преди 5-6 години.
                  Само аудиторията беше друга. Тея хоре вече не пишат тук
                  Last edited by Факушкa; 11.07.2014, 06:26.

Коментар

• Гледам че има и други дето са се набутали туканкана и са станали "дългосрочни" инвеститори като мен. Това някак си ме успокоява.
                    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• "Евроинс" планира двойно увеличение на капитала си
                      Компанията смята да продължи с придобиванията на компании

Капиталци винаги правят по-готини статии от Инестора, понеже освен простото приписване на новината от Екстри, взимат и интервю и коментар от отговорните лица. Интересни неща се научават от тази статия

Коментар

• Като им гледам отчетите много са се увъртели според мен завалиите. Лично мнение.
                        Veni, Vidi, Vici

Коментар

• Много тежки времена за таз група.
                          Veni, Vidi, Vici

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
                            Аз пък не мисля,че 1,40 е висока емисионна цена..Чисто теоретично,ако предположим,че се намери инвеститор,който да купи 1 млн. акции..,представяте ли си, ако тръгне да ги купува пазарно,до къде ще скочи цената и каква ще му "легне" средната,при положение,че предлагането,което виждам до 1,4 е около 9000 акции,айде с айсбергите да е пет пъти по толкова..,айде и отделно да се включат и продавачи,които имат акции ,но не не са сложили оферти продава...А пък от друга страна офертите- продава,при такова "мощно" търсене може и светкавично да се дръпнат по-нагорце...ииии отидохме на два лева,дай Боже....
                            1.40 е нормална цена!

Никога не съм казавал, че 1.40 е висока... Просто напомних, че това беше емисионната цена на последното увеличение...

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
                              Нови придобивки...?
                              Може. Или пък бъдеща продажба на стратегически играч от сектора. Тогава по-голям дял в компанията - по-голям дял от сумата по сделката за мажо

retro_69 не мисля че ще вкарват външен инвеситор, не и при тази цена. Ако искаха да го направят с минимални, но упорити покупки, пазарната цена можеше да се закара на съвсем друго ниво, където вече да му направят дисконт
                              Ще гледаме мача... тук хоризонта ми е 2-3-5 г.

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
                                Аз пък не мисля,че 1,40 е висока емисионна цена..Чисто теоретично,ако предположим,че се намери инвеститор,който да купи 1 млн. акции..,представяте ли си, ако тръгне да ги купува пазарно,до къде ще скочи цената и каква ще му "легне" средната,при положение,че предлагането,което виждам до 1,4 е около 9000 акции,айде с айсбергите да е пет пъти по толкова..,айде и отделно да се включат и продавачи,които имат акции ,но не не са сложили оферти продава...А пък от друга страна офертите- продава,при такова "мощно" търсене може и светкавично да се дръпнат по-нагорце...ииии отидохме на два лева,дай Боже....
                                Разсъжденията ти са твърде пожелателни. Имаше една приказка за гладната кокошка. За да влезе голям инвеститор при сегашната ситуация цената трябва да е наистина с голям дисконт. Всичко друго са вътрешно-групови врътки..

Коментар

Working...
                                X