IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Евроинс (5IC / EURINS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Използвах новата опция - харесвам.

Коментар

• Bertram, прав си. Аз и сега си мисля, че потенциала тук е голям, особено след промените в стратегията на развитие. Но на нашия смешен пазар на бутикови 'дялови участия' ...

Коментар

• И аз мисля като спекуланта и честно казано съм разочарован от мениджмънта. Потенциал виждам в продажбата на компанията на някой свестен професионалист. Ако нарочно ги правят тези врътки и имитират нескопосаност за да я шитнат евтино на някой техен човек, то надявам се да ги ударят с цялата тежест на закона...
        Keep going ...

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

без да съм брокер мога да кажа, че с вероятност 99.99% са те...

по отношение кой коректен и кой не - ви писах.

хипотетично ако зад ръста в последните няколко месеца седят спец лог системи ... замислете се къде щеше да е цената без тях.

батя, иво, аз и тн няколко тъп, но упорит 'инвеститори' се пънехме, а всички останали ги фалират от 2007-ма та до онзи ден.

в един момент се оказва че тука няма сериозни институционални, дребните са негативни и цената седи като за пред фалит, а дружеството си работи.
          Поставете се на мястото на Мажо. Има едни холдинг ЕИГ, който преживя доста зор с румънското си поделение, прави придобивяния в региона, когато всички големи западни гледат към изхода...въобще жонглира с ограничен капитал.

В един хубав момент ЕИГ решават да излязат на борсата .. дали тук или някъде другаде в ЕС все тая...и какво гледат потенциални едри инвеститори - един келяв инс, който ние с вас го оценяваме абсолютно пазарно...през БФБ..на 16 милиона лева преко сили...че и на 10 милиона както се беше спихнал. Тогава този голям инвеститор си вика...абе кво искат тия от ЕИГ виж в родната им държава перлата Евроинс какво е дърво... и така.

И аз на мястото на Мажоритарния собственик при такава оценка дадена от нас участниците на БФБ...и аз бих гледал да го сваля от борсата. И ако всичко е наред да листна ЕИГ на борса на която институционалните не са шепа ДС, Мутри и тн...които папат едни пари и са си разделили баницата и никой не иска да даде 10лв за акции, които не са от неговата банда..пардон група...

даже поведението днес е спортсменско ако са те с големия бид.

ако цената на инса беше над 3-4лв...си мисля, че нямаше да се стигне до това положение днес.

успех на всички
          Ако бяха разкривали добри печалби а не по няколко хилки и още по лошо загуби през годините ,със сигурност нямаше!

Коментар

• Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение
            някой от брокерите, пишещи тук, може ли да каже, дали голямият пакет купува е през Еврофинанс?
            без да съм брокер мога да кажа, че с вероятност 99.99% са те...

по отношение кой коректен и кой не - ви писах.

хипотетично ако зад ръста в последните няколко месеца седят спец лог системи ... замислете се къде щеше да е цената без тях.

батя, иво, аз и тн няколко тъп, но упорит 'инвеститори' се пънехме, а всички останали ги фалират от 2007-ма та до онзи ден.

в един момент се оказва че тука няма сериозни институционални, дребните са негативни и цената седи като за пред фалит, а дружеството си работи.
            Поставете се на мястото на Мажо. Има едни холдинг ЕИГ, който преживя доста зор с румънското си поделение, прави придобивяния в региона, когато всички големи западни гледат към изхода...въобще жонглира с ограничен капитал.

В един хубав момент ЕИГ решават да излязат на борсата .. дали тук или някъде другаде в ЕС все тая...и какво гледат потенциални едри инвеститори - един келяв инс, който ние с вас го оценяваме абсолютно пазарно...през БФБ..на 16 милиона лева преко сили...че и на 10 милиона както се беше спихнал. Тогава този голям инвеститор си вика...абе кво искат тия от ЕИГ виж в родната им държава перлата Евроинс какво е дърво... и така.

И аз на мястото на Мажоритарния собственик при такава оценка дадена от нас участниците на БФБ...и аз бих гледал да го сваля от борсата. И ако всичко е наред да листна ЕИГ на борса на която институционалните не са шепа ДС, Мутри и тн...които папат едни пари и са си разделили баницата и никой не иска да даде 10лв за акции, които не са от неговата банда..пардон група...

даже поведението днес е спортсменско ако са те с големия бид.

ако цената на инса беше над 3-4лв...си мисля, че нямаше да се стигне до това положение днес.

успех на всички
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• някой от брокерите, пишещи тук, може ли да каже, дали голямият пакет купува е през Еврофинанс?

Коментар

• Ами наистина е нямало изявления за сваляне от Борсата, а и това изкупуване чрез посредници е доста странно.Да видим ще обяснят ли тези покупки и каква информация ще излезе.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                  И аз мисля , че може да се качи бида, това е доста ниска цена за застрахователна компания.Може да си зададем и въпроса защо ще я отписват, да не би да я продават, а тогава нещата ще изглеждат по друг начин и цената и переспективите..
                  имало ли в досега известните интервюта намеци или изявено желание за сваляне от бфб?
                  към момента всичко свързано с търгово и отписване от борсата е спекулация и страх за дребните.

Коментар

• И аз мисля, че си заслужава да се изчака. Определено има интерес и към настоящия момент си мисля, че по-вероятните движения са нагоре защото тук на това ниво се маркира дъното и всеки може да си сметне точно риска. Отделно си мисля, че тук акционерите не са заспали и може да се получи много интересно при решения за евентуални отписвания и т.н. Тези 50 000, които минаха на 1.26 загатват за нещо подобно...
                    Keep going ...

Коментар

• И аз мисля , че може да се качи бида, това е доста ниска цена за застрахователна компания.Може да си зададем и въпроса защо ще я отписват, да не би да я продават, а тогава нещата ще изглеждат по друг начин и цената и переспективите..

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

Ааааа не се знае..... а ако купуват както предния път чрез подставено лице което после ще им препродава по тънкоТук ще почакам още ,може утре големият бид да се качи на 1.3 и така нататък....
                        Това си е за разследване за пазарна манипулация.
                        Мненията ми не са препоръка за търговия.

Коментар

• Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение

Изобщо не съм вещ в търговите. Продавал съм на търгово само акциите на Девин, преди много години. Кешът не е фактор за мен в момента - така или иначе имам неоползотворен, който ми виси с нулева доходност. Ако този бид на 1,25 е техен (предполагам, че е) и по него вече има минали акции, по закон това би трябвало да означава, че цената на търговото не може да е под 1,25. В същото време не очаквам търгово над 1,30.
                          Ааааа не се знае..... а ако купуват както предния път чрез подставено лице което после ще им препродава по тънкоТук ще почакам още ,може утре големият бид да се качи на 1.3 и така нататък....

Коментар

• "Според нормативната уредба при преминаване на граница от над 90% в капитала на дадено дружество може да бъде отправено търгово предложение."

може да има търгово, НО може и да няма. "задължителното" търгово ще дойде след 95%-то преминаване.
                            ще стане ли търговото факт, без инсайдърска информация или официални новини само ще се гадае.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Аз лично никога досега не съм продавал акции на търгово предложение, въпреки че през годините поне по 10 позиции съм имал такъв случай. Винаги предпочитам да продам акциите с някъв малък % отстъпка и да завъртя парите по-други позиции вместо да чакам.
                              Но това си е въпрос на лични сметки, склонност към риск и стратегия за игра на БФБ.
                              Изобщо не съм вещ в търговите. Продавал съм на търгово само акциите на Девин, преди много години. Кешът не е фактор за мен в момента - така или иначе имам неоползотворен, който ми виси с нулева доходност. Ако този бид на 1,25 е техен (предполагам, че е) и по него вече има минали акции, по закон това би трябвало да означава, че цената на търговото не може да е под 1,25. В същото време не очаквам търгово над 1,30.
                              Мненията ми не са препоръка за търговия.

Коментар

• Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение
                                Пичове, тия неща са си за лични. Дайте тук да обсъдим за/против излизане от позицията сега или чакане на процедурата по търговото.
                                Аз лично никога досега не съм продавал акции на търгово предложение, въпреки че през годините поне по 10 позиции съм имал такъв случай. Винаги предпочитам да продам акциите с някъв малък % отстъпка и да завъртя парите по-други позиции вместо да чакам.
                                Но това си е въпрос на лични сметки, склонност към риск и стратегия за игра на БФБ.

Коментар

Working...
                                X