IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Евроинс (5IC / EURINS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение

заслужава ли си наистина чакането за евентуално коригирана търгова до 1.27-1.28? дали?
    За повечето хора, вероятно не. За мен, да. Нямам нужда от тези пари в момента. Имам достатъчно кеш на нулева доходност, който мога да доинвестирам, в каквото реша. Въпреки, че съм толкова яко в акции, че напоследък се опитвам да си озаптявам алчността.
    Мненията ми не са препоръка за търговия.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение

заслужава ли си наистина чакането за евентуално коригирана търгова до 1.27-1.28? дали?
      Според мен жеста, който правят от ЕИГ към акционерите е похвален. И на мен ми се ще да е по-висока, ама само до преди 6м. беше на половина от сегашната, като тогава по всеобщо мнение бе твърде висока
      Няма угодия, така че до достигане на 95% всеки има право на избор дали да приема или да чака за повече ...

Коментар

• Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение

Абсолютно! Аз ще си чакам.

Коментар

• Минават бройки, интересно сега къде ще се реинвестират тия пари

Коментар

• Дори в този случай постъпват меко казано некоректно ,а искат да е "оценена" акцията ..

Нямам и не препоръчвам нищо

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
              Най - ниската е ясна.
              Абсолютно! Аз ще си чакам.

Коментар

• Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение

“Ако някой се интересува от цена на търговото, тя ще бъде определена по правилата, но едва ли ще надвиши цените до които е стигал пазарът в последните дни. Днес (вчера - бел. ред.) съм пуснал голяма оферта "купува" на цена 1,25 лв. Който иска, да продава още сега”, заяви Христов.
                Току ще прочетох : ). Ясно е, че иска да мине евтино, но 1.25 е ниска цена, ще видим какво ще бъде, какво ще каже КФН, дали няма да са няколко корекции в цената, като при Биовет не отдавна. Най - ниската е ясна.
                Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• На ръководството Борсата му била виновна ,Боже господи

Коментар

Много бройки се продадоха на 1.25, някой би ли споделил кой е купувача?
                    “Ако някой се интересува от цена на търговото, тя ще бъде определена по правилата, но едва ли ще надвиши цените до които е стигал пазарът в последните дни. Днес (вчера - бел. ред.) съм пуснал голяма оферта "купува" на цена 1,25 лв. Който иска, да продава още сега”, заяви Христов.

Коментар

• Много бройки се продадоха на 1.25, някой би ли споделил кой е купувача?

Коментар

• Първоначално изпратено от Мигел Разгледай мнение
                        Отписването може да е свързано и с изместването на компанията в друга страна в Европа, това намекна г-н Христов в последното интервю във връзка с различните скорости на Европа.
                        Съмнявам се. По-скоро мисля, че се върти около това, което написа bertram по-долу. А иначе махането на публичния статус улеснява много неща, спестява им доста ангажименти и ги прави по-гъвкави.

Коментар

• Отписването може да е свързано и с изместването на компанията в друга страна в Европа, това намекна г-н Христов в последното интервю във връзка с различните скорости на Европа.

Коментар

И тази добра компания си замина, чакахме нови листвания, а се отписват повече. Страхотно развитие на капиталовия ни пазар.
                            Наистина жалко. Знам, че дружеството е много недолюбвано, но аз имах големи надежди в него.

Коментар

• „Eвроинс Иншурънс Груп“ готви търгово предложение

за дъщерното „ЗД Евроинс“

Дружеството ще бъде отписано от БФБ при приемане на предложението

Една от водещите застрахователни групи в Югоизточна Европа - "Евроинс Иншурънс Груп" АД (ЕИГ), ще отправи търгово предложение за придобиване на акциите на миноритарните акционери в българското си дъщерно дружество - „ЗД Евроинс“ АД, в което холдингът притежава 90.07% от капитала и чийто акции се търгуват на Българската фондова борса (БФБ).

Търговото предложение ще бъде внесено за разглеждане в Комисията за финансов надзор в законовия 14-дневен срок след преминаването на границата от 90% от капитала. "Евроинс Иншурънс Груп" АД увеличи дела си в „ЗД Евроинс“ АД до над 90% на 31 март 2017 г.

Обект на търговото предложение ще бъдат малко над 1.6 млн. акции на „ЗД Евроинс“ АД или около 9.9% от от капитала на дружеството. Цената, която ще бъде предложена на миноритарните акционери, ще бъде определена съгласно изискванията на Закона за публичното предлагане на ценни книжа и оповестена публично след одобрение на търговото предложение от КФН. Ако предложението бъде прието, мажоритарният акционер възнамерява да отпише „ЗД Евроинс“ АД от БФБ.

И тази добра компания си замина, чакахме нови листвания, а се отписват повече. Страхотно развитие на капиталовия ни пазар.

Коментар

• Мисля, че не е толкова зле.
                                Ами ако това се бе случило под номинал?
                                Зависи от това, кой кога е влязъл и на какви цени.
                                Аз съм доволен на ок. 30% печалба и съм вече вдясно.

Коментар

Working...
                                X